به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، کریم زارع بعدازظهر امروز در شانزدهمین اجلاس سراسری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی که در دانشگاه آزاد مرکز مازندران برگزار شد، گفت: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی کشور حدود ۱۷ سال است که تاسیس شده و اکنون دارای ۶۱ هزار و ۸۰۰ عضو در ۳۵۰ شهر کشور است که ۱۱ هزار نفر آنان از دانشگاههای دولتی کشور هستند.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی کشور با بیان اینکه از ابتدای تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی حمایت از نخبگان و پژوهشگران در دستور کار قرار داشت ، افزود: در گذشته از طریق خیرین و امروز با تشکیل صندوق حمایت از پژوهشگران و نخبگان جوان ، از ایده و تفکر آنان حمایت و استفاده می شود.
زارع با بیان اینکه دو و نیم درصد بودجه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی برای امر پژوهش و حمایت از نخبگان جوان است، اظهار داشت: چهل درصد از استعداد های درخشان این باشگاه از دانشگاههای ملی و بین المللی هستند.
وی در ادامه سخنانش با تاکید بر فعالیت جدی این باشگاه در حمایت از نخبگان داخلی، تاکید کرد: باشگاه نخبگان دانشگاه آزاد امروز جوانان نخبه دانشگاههای دولتی نظیر دانشگاه های صنعتی شریف ، شهید بهشتی ،تبریز و شیراز را نیز به طور جدی تحت پوشش قرار داده است.
زارع در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ارائه تسهیلات از سوی این باشگاه به دانشجویان نخبه ایرانی خارج از کشور، تصریح کرد: اکنون حضور نخبگان ایرانی مقیم خارج به داخل کشور محدود است که می توانیم با حمایت های ویژه از آنان ، مهاجرت آنان را دو طرفه کنیم.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی کشور با اشاره به اینکه این باشگاه از مقالات برتر و مهم ، تفکر و ایده ای که وارد بازار می شود در ثبت و تجاری سازی ایده و ادامه تحصیل نخبگان حمایت جدی می کند، خاطرنشان کرد: پژوهشگران جوان و نخبگان سرمایه های با ارزش ملی و امید آینده اقتصاد دانش بنیان کشور هستند و ما هرچه در توان داریم باید برای تجاری سازی محصولات این عزیزان بکار گیریم.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در ادامه به وضعیت علمی باشگاه اشاره کرد و افزود: سهم باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان از ۵۳ هزار و ۳۹ رکورد تولید علم در کشور، در اسکوپوس ۵۷۳۳ رکورد است و بنابراین ۱۰. ۷۶درصد کل رکوردهای علمی جهان در اسکوپوس را باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد کشور از آن خود کرده است.
مشاور ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این نکته که باشگاه پژوهشگران جوان و نخبه دانشگاه آزاد اسلامی توانسته خود را در کنار بنیاد ملی نخبگان به ثبت برساند، بیان کرد: برنامههای این باشگاه در راستای تحقق سند چشم انداز ۱۴۰۴، سند چشم انداز دانشگاه آزاد اسلامی و برنامههای هیات امنای دانشگاه است.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان با بیان اینکه برای حمایت از نخبگان صندوق حمایت از نخبگان و استادان در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان راه اندازی شده است، تصریح کرد: اعتبار این صندوق معادل 2.5 درصد بودجه پژوهشی دانشگاه آزاد است.
زارع با اشاره به توجه ویژه دکتر میرزاده به باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و تصویب هیات امنای باشگاه از شکل گیری معاونت کارآفرینی و تجاری سازی در باشگاه خبر داد.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به ماموریت جدید دانشگاه آزاد مبنی بر توسعه فعالیت های دانش بنیان و همچنین تبدیل ایده به محصول و تبدیل علم به عمل که در واقع قابلیت انجام ندارند، گفت: توان باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان در تولید علم و تجاری سازی آن بالا است و اعتقاد داریم می توانیم شهر بین اللملی دانایی و شهر رسانه را با کمک و حمایت همه متخصصین داخلی و خارجی در کشور شکل دهیم.
این مسئول با اشاره به اینکه از 62 هزار عضو دانشگاه آزاد 12 هزار نفر در دستگاههای دولتی شاغل اند و این از گستردگی دانشگاه آزاد نشان دارد، عنوان کرد: این باشگاه هر دو بال علم و ایمان را در کنار هم گسترش داده است و فعالیت های باشگاه نیز مبتنی بر همین موضوع است.
زارع با اشاره به اولویت های پژوهشی باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان گفت: باشگاه توسعه فناوری های نوین، خصوصا فناوری های نانو را با توجه به چشم اندازه بیست ساله کشور در زمینه این فناوری ها، را در دستور کار خود قرار داده است.
وی در پایان با اشاره به اینكه این باشگاه برای اولین بار برنده جایزه برات شده است، گفت: باید برای حمایت از نخبگان تلاش كنیم و از كسانی كه از امكانات محروم هستند حمایت شود تا در ایران و جهان بدرخشند.