به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، بعد از ظهر امروز شانزدهمین اجلاس سراسری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در مازندران برگزار شد.
این همایش در حالی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان ساری برگزار شد که کریم زارع رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، آیتالله نورالله طبرسی نماینده ولیفقیه در مازندران و ربیع فلاحجلودار استاندار مازندران در آن حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم نیز، رئیس دانشگاه آزاد استان مازندران به سخنرانی پرداخت.
نیازآذری در این مراسم با بیان اینکه هرگونه تصمیم گیری و برنامه ریزی در کشور در سایه پژوهش امکان پذیر است، گفت: بدون پژوهش امکان تصمیم گیری صحیح و منطقی وجود ندارد و باید در همه فعالیتها با تحقیق و پژوهش حرکت کنیم تا بتوانیم در مسیر صحیح گام برداریم.
وی با اشاره به اینکه باید فعالیت های پژوهشی تجاری سازی شوند، خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا دستاوردهای علمی و پژوهشی در عرصه اقتصاد و اجتماع هم مورد استفاده قرار گیرد و در حقیقت زمینه تبدیل علم به ثروت محقق شود.
رئیس دانشگاه آزاد مازندران با بیان اینکه تجاریسازی ایدهها یکی از مباحث برنامهریزی شده این دانشگاه است که با کمک نخبگان و بخش خصوصی دنبال میشود، افزود: کیفیت فعالیت باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان در تولید علم و تجاریسازی باید مورد توجه قرار گیرد و پژوهشگران و صاحبان ایده و نوآوری از سوی دانشگاهها و مسئولان باید مورد حمایت جدی قرار گیرند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ساری با اشاره به اینکه خروج نخبگان از جامعه یکی از معضلات بزرگ کشور است، تاکید کرد: نخبگان کشور باید مورد حمایت قرار گیرند تا از کشور خارج نشوند.
وی در پایان از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی ساری و اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان تقدیر و تشکر کرد و از اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه خواست تا در عرصه تولید علم و ارائه راهکار برای پیشبرد اهداف جامعه و دانشگاه حضوری موثرتر داشته باشند.
استاندار مازندران: پژوهش از ارکان اصلی در هر دانشگاهی است
استاندار مازندران در ادامه این همایش با بیان اینکه دانشگاه آزاد در زمینه تولید علم و اقتصاد مقاومتی خدمات ارزشمندی داشته است، گفت: خودم از دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامي هستم و دانشگاه آزاد اسلامي دانشگاهي تحول آفرين در كشور است.
ربیع فلاح با بیان اینکه پژوهش از ارکان اصلی در هر دانشگاهی است و دانشگاه آزاد نیز در این زمینه شاخص است، تصریح کرد: رسیدن به توسعه بدون پژوهش و تحقيق و كارآفريني ممكن نيست و دانشگاه در این میان مهمترين نقش را در دستيابي به اين توسعه دارد.
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه در دوره جدید، دانشگاه آزاد مسیر حرکت خود را از کمی گرایی به کیفی گرایی تغییر داده است، تاکید کرد: دانشجویان و نخبگان دانشگاه آزاد ساری 17 اختراع از خود در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان کشور برجای گذاشتند که این مسئله نشان میدهد دانشگاه آزاد در مسیر درستی از تولید علم قرار گرفته است.
استاندار مازندران با بیان اینکه همه دانشگاهها باید بهفکر تولید علم، نوآوری و تجاریسازی ایدهها باشند، گفت: مازندران در تولید علم و دانش رتبههای برتر کشور را دارد و از مازندران بهعنوان یک استان عالمپرور در کشور یاد میشود.
وی بیان اینکه این که 15 درصد از جمعیت استان مازندران را دانشجویان تشکیل می دهند و باید از این ظرفیت با برنامه ریزی های مدون و کارشناسی استفاده کرد، افزود: مراکز رشد و تحقیقاتی می توانند بستر خوبی برای پرورش ایده و افکار خلاقانه نسل جوان باشند تا از این طریق زمینه بیکاری برچیده شود.
فلاح با بیان اینکه تولید علم و نوآوری میتواند کمک بسیاری به حوزه اقتصاد مقاومتی کشور کند، تصریح کرد: محققان دانشگاهی نیاز جدی کشور محسوب میشوند دانشگاهها باید در این زمینه گامهای ارزشمندی بردارند.
ربیع فلاح در ادامه سخنانش با بیان اینکه باید از ظرفیت نهادها و مراکز علمی و تحقیقاتی در کشور به خوبی برای ایجاد کارآفرینی و ایجاد اشتغال استفاده کرد، گفت: ما باید در دوره جدید به دنبال دانشگاه های توسعه محور، پژوهش محور و کارآفرین باشیم تا بتوانیم زمینه برطرف کردن بیکاری را فراهم کنیم، که البته با توجه به رویکرد جدید دانشگاه آزاد این امر در حال رخ دادن است.
استاندار مازندران در بخش پایانی سخنانش با اشاره به زيرساخت هاي مناسب فناوري اطلاعات و ارتباطات در مازندران گفت : استان مازندران با ضريب نفوذ 102 درصدي اينترنت در كشور بعد از تهران رتبه دوم را داراست و بايد به گونه اي برنامه ريزي كنيم تا از اين فرصت براي توسعه اشتغال و توليد استفاده شود.
وي توسعه دولت الكترونيك را يكي از سياستهاي جدي در مازندران اعلام كرد و گفت : در دهه فجر امسال سيستم موبايل گاورمنت براي ارائه خدمات بيشتر و بهتر به مردم در مازندران راه اندازي مي شود.
وي از پژوهشگران و مخترعان خواست تا براي برون رفت از مشكلات موجود راهكارهاي عملي و واقعي ارائه نمايند.