کد خبر:۴۸۴۳۹۷
رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند:

تحلیل و پژوهش‌های دانشجویی باید در صنعت بکار گرفته شود/ اگر صنعت برای دانشگاه صنعتی کار تعریف نکند؛ دانشگاه فلج می‌شود

رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه مدیریت دانشگاه در تمامی سطوح به کمک دانشجویان نیاز دارد، گفت: دانشجویان اگر ایده‌ای دارند حداقل به‌صورت یک یادداشت در اختیار ما قرار دهند و سعی کنند، کمک‌کننده باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بیرجند، دانشگاه صنعتی بیرجند با بیش از 1800 دانشجو یکی از پنج دانشگاه بزرگ خراسان جنوبی است که سالانه تعداد زیادی دانشجو از این دانشگاه فارغ التحصیل و تعدادی نیز از طریق آزمون سراسری پذیرفته می‌شوند.

 

این دانشگاه در سال ۸۶ بنا بر مصوبه سفر اول استانی دولت نهم به خراسان جنوبی و با دستور مستقیم رئیس جمهور وقت، با انتقال تمامی ساختمان‌ها و تأسیسات از دانشگاه صنایع و معادن ایران مرکز بیرجند به دانشگاه صنعتی بیرجند تغییر داده شد و در نتیجه دانشگاه صنعتی بیرجند ایجاد شد و بعد از حدود هفت سال مدیریت شدن به وسیله چندین سرپرست بالاخره با انتصاب ناصر مهرشاد از سوی محمد فرهادی، وزیر علوم به عنوان رئیس این دانشگاه از بلاتکلیفی خارج شد.

 

مهرشاد دیپلم خود را از دبیرستان طالقانی شهر بیرجند دریافت کرده و دوره کارشناسی را در رشته‌ مهندسی برق قدرت در دانشگاه فردوسی گذرانده و دوره کارشناسی ارشد را در رشته‌ مهندسی پزشکی بیوالکتریک در دانشگاه تربیت مدرس تهران گذرانده است و بعد آن در نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خدمت سربازی را سپری کرده و سپس در مدت زمان چهار سال دوره‌ دکترا را در دانشگاه تربیت مدرس تهران به پایان رسانده است.

 

وی در سال1384 فارغ‌التحصیل دوره دکترا شده است و در هر دو دوره‌ کارشناسی ارشد و دکترا فارغ‌التحصیل برتر بوده و به خاطر نمره‌ بالای پایان‌نامه گواهی صلاحیت مدرسی را نیز از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرده است و سپس به دانشگاه بیرجند آمده و در گروه الکترونیک و مخابرات شروع به کار کرده است و از بهمن ماه سال 1393سرپرستی دانشگاه صنعتی بیرجند را بر عهده گرفته است.

 

یکساله شدن دوران ریاست مهرشاد بر دانشگاه صنعتی بیرجند باعث شد تا گفت‌وگویی را با این مقام مسئول در خصوص بخش‌های مختلف دانشگاه داشته باشم.

 

رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه دانشگاه صنعتی بیرجند سرمایه‌گذاری علمی خوبی در این شهرستان، استان خراسان جنوبی و در نهایت کشور می‌باشد، گفت: دلیل این امر این است که اگر پراکندگی دانشگاه‌های صنعتی در ایران را نگاه کنید دانشگاه صنعتی بیرجند در فاصله‌ زیادی اطراف خود دانشگاه صنعتی نمی‌بیند.

 

مهرشاد افزود: نیروهایی که داخل دانشگاه هستند نیروهای کیفی و جوان هستند و ما سال پیش جذب نیروی دکترا زیاد داشتیم که اصولا کارهای پژوهشی و حرکت در مرز علم را از این نیروهای متخصص انتظار داریم. البته تا این مقطع در بین اعضای هیأت علمی شاغل، تعداد قابل توجهی مربی داشتیم؛ ولی در حال حاضر اعضای هیأت علمی استادیار زیادتر شده‌اند و خیلی از مربی‌ها دوره‌های تحصیلات تکمیلی و دکترا را شروع کرده و یا در حال گذراندن مراحل پایانی هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: در بحث تولید علم سرانه‌ مقالات و تعداد طرح‌های پژوهشی که در دانشگاه انجام شده سالانه ارتقاء پیدا می‌کند و نرخ رشد خوبی نیز دارد.

 

اگر صنعت برای دانشگاه صنعتی کار تعریف نکند؛ دانشگاه را فلج می‌کند

 

رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند افزود: هدف مهم ما در دانشگاه صنعتی بیرجند مشارکت در توسعه‌ صنعتی شرق کشور است، در کنار این هدف مهم، به هدف اصولی توسعه علمی، تولید علم و انجام طرح‌های پژوهشی نیز توجه داریم و سعی خواهیم کرد با صنعت ارتباط بگیریم و سعی خواهد شد در اصلاح و یا حتی تغییر چرخه‌های تولید به صنعت کمک کنیم و اعتماد آنها به دانشگاه و دانشگاهیان را جلب کنیم، در مقابل صنایع باید توجه داشته باشند که سی سال استفاده از یک چرخه تولید در این مقطع زمانی برای آنها امکان‌پذیر نیست، ضمن اینکه چنانچه صنعت برای دانشگاه کار تعریف نکند در حقیقت دانشگاه و به‌ویژه دانشگاه صنعتی را فلج کرده است.

 

مهرشاد تصریح کرد: توسعه‌ صنعتی، اشتغال به‌ دنبال دارد و به توسعه‌ علمی کشور کمک می‌کند، از طرفی حوزه‌ مهندسی تماما تحلیل نیست؛ بلکه تحلیل همراه با تجربه است. بنابراین رشته‌ مهندسی فقط مشارکت در توسعه‌ علمی نیست آن هم چند مقاله‌ تحلیلی نوشته شود و چند کار علمی مطرح بشود؛ بلکه راه حل مشکلات ما کاربردی شدن تحلیل‌ها است و اینکه دانشگاه‌ها در حوزه صنعت به‌کار گرفته شوند و ایده‌ها را به خروجی فیزیکی برسانند.

 

وی افزود: تبدیل ایده به ثروت یک اصطلاح کاملا درست و کارساز نیست؛ بلکه تبدیل ایده به چرخه تولید مفهوم متعالی‌تری است، هر چرخه تولید در کنار خودش یک چرخه مالی ایجاد می‌کند و تجمع ثروتی که وارد چرخه تولید نشود منشأ مفسده و مایه شهوت‌ها است؛ بنابراین اگر پولی داریم باید سریع صرف ایجاد چرخه تولید و چرخه مالی بکنیم چراکه با این کار نیروی جوان سرگرم کار می‌شود و به‌جای اینکه به سمت مسیرهای انحرافی بروند همان مسیر سعی تلاش و صراط مستقیم را دنبال می‌کنند.

 

امضای تفاهم نامه همکاری با شهرک صنعتی بیرجند

 

رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه ما با صنایع دایر در استان ارتباط گرفته‌ایم و قرار شده که اعضای  هیأت علمی هر کدام به تنهایی یا از طریق گروه‌ها در تمام سطوح با صنعت ارتباط بگیرند و علاوه بر این، با شرکت شهرک‌های صنعتی و نیروی انتظامی نیز تفاهم نامه امضاء کرده‌ایم، گفت: در مراحل بعد سعی می‌کنیم این تفاهم‌نامه‌ها به قرارداد منجر شود، در ضمن به‌دنبال تأسیس مرکز فن‌شناسی و نیروی کار دانشجویی هستیم، نماینده‌های صنایع مختلف و اصناف می‌توانند در این مرکز حضور فیزیکی پیدا کنند و دانشجوها با آن‌ها ارتباط بگیرند و راهنمایی‌های لازم را از آن‌ها بگیرند.

 

مهرشاد افزود: در حال حاضر دانشگاه علاوه بر رسالت آموزش و مهارت‌افزایی به دانشجویان یک رسالت مهم دیگر نیز دارد و شرایط به‌گونه‌ای است که فارغ‌التحصیل دانشگاه باید کارآفرین باشد و بتواند یک چرخه مالی را ایجاد کند.

 

وی گفت: پایان‌نامه‌های دانشجویی در سطح کارشناسی باید به‌سمت کاربردی شدن حرکت کند، البته یک کار پژوهشی که در مقطع کارشناسی مطرح می‌شود به‌طور عمده در مرز دانش و تکنولوژی نیست؛ اما باز هم جاهایی است که با نوآوری‌هایی می‌توان پژوهش‌های قابل کاربرد انجام داد.

 

رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند با اشاره به ایجاد برخی رشته های جدید در دانشگاه صنعتی بیرجند نیز افزود: به دنبال این هستیم که با همفکری مجموعه و مطابق چشم انداز توسعه و سند راهبردی دانشگاه رشته‌ها را تاسیس می‌کنیم.

 

اختراع موشک با سوخت جامد و پهباد

 

وی با اشاره به اختراعات و نوآوری‌های این دانشگاه، افزود: اختراعاتی که توسط دانشجویان صورت گرفته به قرارداد با مرزبانی منجر شده و اگر موردی باشد که پتانسیل این را داشته باشد که به خروجی منجر شود ما سعی می‌کنیم همه جانبه حمایت کنیم.

 

رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه یک شرکت دانش بنیان در دانشگاه داریم که می‌تواند در زمینه بازاریابی به تولید کنندگان کمک کند، بیان داشت: اختراعاتی مانند پهباد فقط کاربرد نظامی ندارد، اگر استانداردهای ایمنی برای کاربرد این محصولات در حوزه‌ ساخت اسباب بازی‌های کنترلی پرنده دریافت شود می‌توانیم اسباب بازی های کنترلی پرنده تولید کنیم که همه‌ این‌ها از طرف دفتر کارآفرینی پیگیری می‌شود.

 

مهرشاد با اشاره به اینکه با توجه به پتانسیل خوب خراسان جنوبی در بحث معادن، فعالیت‌هایی صورت گرفته از سمت دانشگاه صنعتی، افزود: دانشگاه صنعتی بیرجند باید برای ظرفیت‌های معدنی استان هدف‌گذاری خاص داشته باشد؛ زیرا که این دانشگاه بر اساس پتانسیل بالای منابع معدنی در استان تاسیس شده و در ابتدا دانشگاه صنعت و معدن بوده است.

 

وی خاطر نشان کرد: قراردادهایی با معادن و کارخانه‌های فرآوری منعقد شده و طرح‌هایی پژوهشی در این زمینه در دانشگاه انجام شده است، گروه مواد جدیدا شکل گرفته و در کنار گروه مهندسی معدن ارتباط خود را با معادن برقرار کرده است، ما هیچ فرصتی در حوزه‌ اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد اولیه را نباید از دست بدهیم و از خام‌فروشی پرهیز کنیم.

 

رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند گفت: در حال حاضر دانشگاه صنعتی بیرجند در مقایسه با سایر دانشگاه‌های صنعتی جایگاه خوبی ندارد؛ اما سمت و سوی حرکت ما به‌گونه‌ای هست که در یک دوره کوتاه رتبه‌ دانشگاه ارتقاء خواهد یافت.

 

مهرشاد با اشاره به توانمندی اعضای هیات علمی دانشگاه نیز افزود: ترکیب اعضای  هیأت علمی دانشگاه شامل کارشناسی‌ارشد و دکترای تخصصی هستند و در حال حاضر نیز احکام جدیدی برای اعضای هیأت علمی داریم، با توجه به نیروهایی که نیاز داشتیم در سال گذشته تعداد مناسبی نیروی استادیار جذب کردیم و این میزان جذب در حد معقول بوده و ما این جذب نیرو را سرمایه‌گذری می‌بینیم نه هزینه.

 

رویکرد دانشگاه در زمینه حجاب و عفاف بیشتر مراقبه است تا مداخله

 

وی با اشاره به طرح حجاب و عفاف در دانشگاه صنعتی بیرجند، گفت: رویکرد دانشگاه در این زمینه بیشتر مراقبه است تا مداخله؛ چراکه مداخله مستقیم ممکن است به جبهه‌گیری مستقیم مخاطب و لجبازی او را به‌دنبال داشته باشد، در این راستا لازم است تمامی نیروها به‌کارگرفته شوند و از پتانسیل موجود در سیستم برای بهبود ناهنجاری‌ها استفاده شود.

 

وی افزود: در حوزه‌ کارمندی، هیأت علمی و دانشجو افرادی داریم که در مورد این مسئله دغدغه دارند و این طور نیست که همه در مورد حجاب و عفاف بی‌دغدغه یا بی‌تفاوت باشند. بر این اساس مقرر شد به جای اعمال نظر شخصی، با هم‌اندیشی و تصمیم جمعی در این زمینه برنامه‌ریزی شود. بنابراین جلساتی در حوزه‌ کارمندی و اعضای هیأت علمی به تفکیک خواهران و برادران برگزار شد و همه‌ پیشنهادهای موجود برای بهبود وضعیت دانشگاه در این زمینه جمع‌بندی شدند و برای اینکه پشتوانه اجرایی داشته باشند یک آیین‌نامه رفتار حرفه‌ای دانشجویی برای دانشجوها و یک آیین‌نامه رفتارحرفه‌ای مدرسی برای اعضای  هیأت علمی تدوین شدند.

 

رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند گفت: اگر مجموعه دانشجویان و اعضای هیأت علمی این آیین‌نامه را بپذیرند ما می‌توانیم از مجموعه انتظار داشته باشیم که در این چهارچوب حرکت کنند و آیین‌نامه‌ اجرایی آن را رعایت کنند.

 

مهرشاد ادامه داد: ما باید دانشجویان را به این نگرش که نخواهند ناهنجاری ایجاد کنند برسانیم، نه به این محدودیت که نتوانند ناهنجاری ایجاد کنند، باید دانشجو را متقاعد کنیم که برای ایجاد یک فضای آرامش ذهنی که لازمه موفقیت در فرایند آموزشی است، باید یک حداقل‌هایی را در حوزه‌ حجاب رعایت کنند.

 

هنوز در زمینه برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی انتظارات محقق نشده است

 

وی با اشاره به وضعیت کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه صنعتی بیرجند، گفت: وقتی یک مسئله‌ای را بالاترین سطح مدیریتی کشور مطالبه می‌کند پس موضوع مهمی است، کرسی های آزاداندیشی مسأله بسیار مهمی است؛ بنابراین خیلی راحت نمی‌توانیم از کیفیت انجام این کرسی‌ها داخل دانشگاه راضی بشویم ما می‌توانستیم مسئله‌ به این مهمی را خیلی بهتر در دانشگاه برگزار کنیم.

 

رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند افزود: شاید از نظر تعداد کرسی‌های برگزار شده در مقایسه با دانشگاه‌های هم‌طراز خودمان وضعیت خوبی داشته باشیم؛ اما در یک شاخص تحلیلی کلی واقعیت این است که چیزی که انتظار می‌رود محقق نشده است.

 

مهرشاد در خصوص اردوهای مختلط دانشجویی نیز گفت: تا کنون خواست برگزاری اردوی مختلط دانشجویی از سمت دانشجویان نداشته‌ایم و در فضای ایجاد شده فعلی و بعد از تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر پرهیز از برگزاری اردوهای مختلط اطمینان داریم که درخواستی هم نخواهیم داشت، دانشجویان ما خودشان یک حالت خودکنترلی خوبی دارند و اصلا در هیچ مقطعی برای مدیریت مشکل‌ساز نشده‌اند بلکه همواره برای تعالی مجموعه همراه شده‌اند.

 

دانشگاه صنعتی نیازمند کمک مسئولان وزارت علوم و استان است

 

رئیس دانشگاه صنعتی با بیان اینکه برای محوطه‌سازی، حصارکشی و تجهیز دانشکده‌ احداث شده در ضلع شرقی دانشگاه صنعتی هیچ بودجه‌ای مصوب نشده و منابع داخلی دانشگاه نیز جوابگوی این هزینه‌ها نیست، افزود: به دریافت کمک از منابع استانی و وزارت‌خانه امیدوار هستیم.

 

مهرشاد با بیان اینکه متاسفانه در زمان تصویب این پروژه برای محوطه‌سازی، حصار دور پروژه و تجهیز آن هیچ بودجه‌ای دیده نشده است، گفت: منابع داخلی دانشگاه اصلا توانایی پاسخ‌گویی به این هزینه‌های زیاد را ندارد، البته ما تمام تلاش خود برای تأمین بودجه لازم از سرجمع منابع داخلی، کمک‌های استانی و وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری را انجام می‌دهیم.

 

مهرشاد گفت: ضرورت تکمیل این پروژه کاملا روشن است، این ساختمان نزدیک به شش میلیارد تومان هزینه برده است و در صورت عدم امکان استفاده از ساختمان و تأسیسات ایجاد شده، علاوه بر بلااستفاده بودن سرمایه‌گذاری انجام شده تا این مرحله، از عمر مفید ساختمان و تأسیسات احداث شده نیز کاسته می‌شود. از این جهت و نیز با در نظر گرفتن نیاز دانشگاه به فضای ایجاد شده در این دانشکده، از مقامات استان و وزارتخانه این انتظار داریم که در کمترین زمان ممکن دانشگاه را در فراهم کردن قابلیت بهره‌برداری از این پروژه یاری دهند و کمک کنند تا این سرمایه بدون استفاده مستهلک نشود.

 

رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه مدیریت دانشگاه در تمامی سطوح شدیدا به کمک دانشجویان نیاز دارد، گفت: دانشجویان اگر ایده ‌ای دارند حداقل به‌صورت یک یادداشت در اختیار ما قرار دهند و سعی کنند کمک‌کننده باشند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Germany
۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۳
ای آقا شهرک های صنعتی بیرجند خوابیده است ... حالا کی میاد از دانشجو حمایت کنه.. فعلا که خارجی ها از دانشجوهای خود ما واجب تره برا مسئولان کشور
3
0
پربازدیدترین آخرین اخبار