به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، حسن عباسی، رئیس اندیشکده یقین در حاشیه نشست دانشگاه صنعتی اصفهان در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص وضعیت اقتصادی کشور با اشاره به اینکه سیاست های اقتصاد مقاومتی مانع لطمات و صدمات اقتصاد جهانی به کشور ما خواهد شد، گفت: ما برای اقتصاد مقاومتی نیازمند برنامه کامل و بومی که تابع رشد و پیشرفت اقتصاد اسلامی هستیم .
وی با بیان اینکه در کشور ما الگوی اسلامی- ایرانی اقتصادی وجود ندارد، افزود: آن چیزی در حال حاضر وجود دارد برگرفته از الگوهای غربی است و در حال حاضر توسط دولت یازدهم نظریه های نئوکینزی اجراء می شود .
رئیس اندیشکده یقین با تاکید براینکه نیاز داریم مبانی نظری اقتصادی را مقاوم سازی کنیم، تصریح کرد: نهاد های اقتصادی نظام ما نیاز به اصلاح دارند؛ ما تمام نهادهای مالی جهانی غربی و غیر اسلامی شامل بانک، بیمه، بورس، اوراق قرضه، تامین اجتماعی، بازار مشتقه وارد ایران شده است .
عباسی با اشاره به اینکه اینکه ما نیاز داریم نهادی اقتصادی مبتی بر اقتصاد اسلامی ایران را فعال سازی کنیم، بیان داشت: مقاوم سازی نهادهای اقتصاد غربی برای ما اثرگذار و نیست زیرا نهادی مالی غربی در غرب زیر سوال رفته اند .
وی با تاکید براینکه نهادهای مالی غربی در کشورهای غرب به صورت جدی زیر سوال و خدشه می باشند، افزود: عرضه و تقاضای بومی سازی شده مبتنی بر نظریه های غربی باعث دامن زدن به تقاضا می شود تا عرضه زیاد شود .
رئیس اندیشکده یقین ادامه داد: در دین اسلام اسراف گرایی نهی شده است و نمی توانیم پیرو نظریه ای رفتار کنیم که به اسراف گرایی دامن میزند .
وی بیان داشت: مقام سازی اقتصاد به معنی قناعت و زهد و کاهش مصرف و مصرف بهینه می باشد، گفت: مقام معظم رهبری به صورت رسمی از اقتصاد آدام اسمیتی را نام برده اند، ما نمی توانیم عرضه و تقاضا به اسم تحرک اقتصادی تلقی و مصرف گرایی را تقویت کنیم.
عباسی تاکید کرد: ما نیاز داریم شاخص های اقتصادی قرآن کریم در اقتصاد ملی لحاظ کنیم، ربا زدائی، قمار زدائی از بورس، اجرای مولفه های قرآنی، انفاق، صدقه، زکات، قرض الحسنه باید تقویت شود .
وی با بیان اینکه اگر مولفه اقتصاد اسلامی تقویت نشود، اقتصاد مقاومتی موفق نمی شود، گفت: ماهیت اقتصاد مقامتی باید ماهیت درون زا داشته باشد نگرانی که وجود دارد این است دولت یازدهم با سیاست درهای باز حرکت می کند.