سعید طلوعیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، با اشاره به پیشرفتهای کشور در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: پیروزی انقلاب اسلامی نتایج شگرفی در حوزه های گوناگون در کشور ایجاد کرد.
وی افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی بخش های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی متاثر از ماهیت انقلاب اسلامی دچار تحول شده و در مسیر پیشرفتی بهتر از گذشته قرار گرفتند. مثلا در بخش سیاسی میتوان به حاکمیت مردم سالاری دینی در داخل و استقلال کشور در خارج و رهایی از بند استکبار و استعمار در بعد سیاست خارجی و استبداد در بعد سیاست داخلی اشاره کرد.
مسئول سابق روابط عمومی تشکل جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد بیان داشت: در بخش اقتصادی نیز شاهد دستاوردهای بزرگی هستیم؛ پیشرفتهای عرصه های مختلف صنعتی و فناوری و همچنین جهش علمی در برخی از رشته ها نظیر پزشکی و نانو که در سال های اتی به نتایج فراگیر می رسند، از جمله این دستاوردها است.
احیای عزت ملی ایرانیان از دستاوردهای فرهنگی انقلاب اسلامی است
این فعال دانشجویی افزایش و رشد شاخصهای توسعه انسانی در ایران و همچنین افزایش درآمد سرانه و بالا رفتن سطح زندگی اقتصادی مردم را از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و افزود: در بخش فرهنگی انقلاب اسلامی به تبع ماهیت خود به دنبال حاکمیت فرهنگ دینی در کشور حرکت کرده است و در این زمینهها تلاش های فراوانی صورت گرفته است.
طلوعیان بزرگترین دستاوردهای فرهنگی انقلاب اسلامی را احیای هویت اسلامی و تحقق کامل ایده«بازگشت به خویش» است که جزو اهداف و نظریات امام خمینی(ره)، شهید مطهری، جلال آل احمد و شریعتی بود، دانست و بیان داشت: احیای عزت ملی ایرانیان و همچنین به نایل آمدن به اعتماد به نفس ملی و روحیه ما میتوانیم از دیگر دستاوردهای فرهنگی انقلاب اسلامی است.
پیشرفت ایران اسلامی در عرصه سیاسی پدید آوردن روحیه استقلال و عزت ملی بود
مسئول سابق روابط عمومی تشکل جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه خاطرنشان کرد: مهم ترین پیشرفتی که انقلاب اسلامی در فرهنگ سیاسی ایران پدید آورد روحیه استقلال و عزت ملی و احترام به خویشتن بود و مهم ترین آسیبی که اکنون آن را تهدید میکند روحیه خودباختگی و به تبع ان غربزدگی برخی از عناصر سیاسی و فکری در داخل کشور است.
این فعال دانشجویی وظیفه مهم جنبش دانشجویی برای حفظ این میراث بزرگ را بازخوانی ابعاد هویت ایرانی-اسلامی و حراست از آن در برابر آفت بزرگ غرب زدگی و غرب پرستی دانست.
طلوعیان در ادامه به آسیب و آفتهایی که انقلاب اسلامی را با چالش مواجه میکند اشاره کرد و افزود: غربزدگی آفت بزرگ جوامع اسلامی در برهه تمدنی و دوران گذار است. چنان که جلال ال احمد در کتاب غربزدگی خویش نهایت تلاش خود را برای واکاوی و شناساندن این مفهوم انجام میدهد و در تعریف غربزدگی می آورد؛ «غربزدگی می گویم؛ همچون وبازدگی و اگر به مذاق خوشایند نیست بگویم گرمازدگی یا سرمازدگی؛ اما نه دست کم چیزی است در حدود سن زدگی؛ دیده اید که گندم را چطور می پوساند؟ از درون. پوسته سالم برجاست اما فقط همان پوست است. همچون پوستی که از پروانه ای بر درختی مانده.»
جنبش دانشجویی دوره آموزشی طرح ولایت را محور کانونی خود قرار دهد
طلوعیان در خصوص فعالیت جنبش دانشجویی در قبل و بعد از پیرزوی انقلاب اسلامی و نقش آفرینی آن در عرصههای مختلف، گفت: جنبش دانشجویی در سال های قبل از انقلاب و دهه اول بعد از انقلاب، به سبب حاکمیت ایدئولوژی و تفکرمحوری و اندیشه ورزی بزرگانی چون شهید مطهری، شهید بهشتی، شریعتی و دیگران از غنای معرفتی بالایی برخوردار است و همین سبب عملکرد بسیار مطلوب آن میشود.
وی با اشاره به برخی از آفتهایی که این جنبش در مسیر خود با آن روبرو شد، افزود: در مقطعی از زمان در این جنبش اندیشه، مطالعه و ایدئولوژی پردازی متاسفانه به حاشیه رفت و سیاست زدگی جایگزین آن شد که میتوان گفت تنها تلاش برای گذار از وضعیت سیاست زدگی به وضعیت ایدئولوژی محوری در دوره ما توسط علامه مصباح یزدی در دوره های آموزش «طرح ولایت» دنبال شده است.
این فعال دانشجویی در ادامه تاکید کرد: به نظر من جنبش دانشجویی باید برای اصلاح وضعیت خود این برنامه را در محور کانونی فعالیتهای خود قرار دهد.
مهمترین وظیفه دانشجویان علم آموزی است
مسئول سابق روابط عمومی تشکل جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه خاطرنشان کرد: مهم ترین کاری که دانشجویان در درجه اول میتوانند برای انقلاب انجام دهند انجام درست وظیفه علم آموزی و دانشجویی است.
وی با بیان اینکه علم در دنیای امروز ابزار قدرت است، بیان داشت: با بالا رفتن توانایی علمی، کشور در عرصه جهانی با قدرت ظاهر خواهد شد.
طلوعیان ادامه داد: فعالیت های مطالعاتی و فرهنگی اولویت بعدی دانشجویان است.
انتخابات فصل مهمی از مشارکت یک ملت در سرنوشت خویش است
مسئول سابق روابط عمومی تشکل جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: انتخابات فصل مهمی از مشارکت یک ملت در سرنوشت خویش است.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی از جریانهای سیاسی همچنان که از کارنامه آنان در قبال انتخاباتهای گذشته معلوم است رای مردم را به شرط چاقو قبول دارند، گفت: از نظر این جریانهای سیاسی هر وقت مردم به آنها رای دهند از نظر آنان دموکراسی تحقق یافته است؛ اما هر وقت آنان مورد اقبال مردم نباشند مردم اشتباه کرده اند یا تقلب شده است.
مسئول سابق روابط عمومی تشکل جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به فتنه 88 و حوادثی که در کشور اتفاق افتاد، خاطرنشان کرد: این قانون گریزی در فتنه سال 88 به وضوح خود را به نمایش گذاشت.
این فعال دانشجویی بیان داشت: بعد دیگر این قانون ستیزی حمله به نهاد قانونی شورای نگهبان در کشور است که در روزهای اخیر به شدت مورد هجمه جریان به اصلاح اصلاح طلب و جریان هاشمی رفسنجانی قرار گرفته است.
هدف هاشمی رفسنجانی و اصلاح طلبان رادیکال کردن فضای سیاسی است
طلوعیان ادامه داد: درباره پروژه تخریب شورای نگهبان چنین باید گفت که هاشمی رفسنجانی و جریان اصلاحات با دو هدف عمده به تخریب شورای نگهبان میپردازند؛ اولین و عمده ترین هدف این است که تخریب شورای نگهبان میتواند به عنوان کاتالیزورِ رادیکالیزه کردن فضای سیاسی در آستانه انتخابات کاربرد داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه هدف هاشمی رفسنجانی و اصلاح طلبان رادیکال کردن فضای سیاسی و ماهی گرفتن از آب گل آلود دریای سیاست است. چه اینکه پایایی و بالاتر از آن ماهیت برخی از این جریانها وابسته به رادیکالیسم و آشفته کردن فضای سیاسی است.
مسئول سابق روابط عمومی تشکل جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: هدف دوم تخریب شورای نگهبان نیز مظلوم نمایی معطوف به انتخابات است تا از این طریق سبد رای این جریان گسترش پیدا کند.
طلوعیان ادامه داد: بر همگان واضح است این شانتاژ رسانه ای این جریان در روزهای اخیر همه مبتنی بر دروغ های شاخ و دم دار علیه شورای نگهبان بوده است نظیر این است که 99 درصد کاندیداهای این جناح برای انتخابات پیش رو رد صلاحیت شده اند.
دلیل هجمه به شورای نگهبان، ایستادگی این نهاد در مقابل نفوذ غرب زده ها است
وی با بیان اینکه پروژه نفوذ برنامه ای گسترده است که همه نظام های سیاسی با آن مواجهه دارند و نباید آن را تنها به انتخابات محدود کرد، گفت: متاسفانه شاهدیم بسیاری از حوزههای دیگر نظیر علوم انسانی در کشور ما به طرز فجیعی راه را برای انجام چنین پروژه هایی فراهم کرده است.
طلوعیان با اشاره به اینکه آنچه در برهه کنونی از اهمیت برخوردار است نسبت یابی نفوذ و انتخابات است، دلیل دیگر حمله به شورای نگهبان در انتخابات پیش رو را ایستادگی این نهاد قانونی در مقابل نفوذ غرب زدهها به مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی دانست.
این فعال دانشجویی افزود: از «این همانندی» جایگاه شورای نگهبان در قانون اساسی جمهوری اسلامی با جایگاه نظارت پنج عالم بر مصوبات در قانون اساسی مشروطه، چنین استنباط میشود که همانگونه که روشنفکران غرب زده با عبور از این نظارت فقها در مشروطه، انقلاب مشروطه را به انحراف کشاندند و در آن نفوذ کردند، هم اکنون نیز روشنفکران غرب زده تنها راه نفوذ در ارکان قانونی جمهوری اسلامی و نفوذ در آن را، پشت سرگذاشتن سد سدید شورای نگهبان تلقی میکنند.
متاسفانه در نهضت مشروطه غربزدگی فاتح میدان شد
مسئول سابق روابط عمومی تشکل جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه متاسفانه در نهضت مشروطه غربزدگی فاتح میدان شد و انقلاب به انحراف رفت، تاکید کرد: در شرایط امروز کشور خوداگاهی نیروهای انقلابی در ارزیابی جایگاه شورای نگهبان این اجازه را به غربزدگان امروزی نخواهد داد.
طلوعیان در پایان خاطرنشان کرد: تفسیر و تعبیر زیبای جلال آل احمد در کتاب غربزدگی از ماجرای شهادت شیخ فضل الله نوری بسیار میتواند در این زمینه روشنگر باشد؛ «من نعش آن شهید شیخ فضل الله نوری را بر بالای دار، همچون پرچمی میدانم که پس از دویست سال کشمکش، به نشانه استیلای غربزدگی بر بام این مملکت اشرافته شد.»