به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حسن رحیم پورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی دیشب در جشن انقلاب از سلسله نشستهای«تا انتخابات» در دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) مشهد، در خصوص انتخابات، گفت: یک مصیبتی که در انتخابات وجود دارد این است که برخی میخواهند با جلب توجه رای بیاورند و مسئله دیگری که مطرح است این است که آیا آنان برای خوش آمدن یا نیامدن دیگران باید کاری کنند یا مسئول اجرای یک سری اصول در جامعه میباشند.
وی با اشاره به اینکه در سیستمهای دموکراتیک واقعی دنیا باید نامزدها ببینند که بیشترین مخاطبین چه میخواهند که همان کار را انجام دهند، افزود: مثلا اگر در جامعه ای کاری لذت بیشتری داشته باشد؛ اما به ضرر جامعه باشد یا کاری که سخت است؛ اما در نهایت به نفع جامعه میباشد کدام را انتخاب میکنند؟ این مشکلی است که به اسم مردم سالاری در انتخابات داریم و نتیجه این میشود که یا تدبیری برای رای آوردن بیندیشیم یا قادر باشیم با بیان، بیشترین مخاطبین را جذب کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با طرح این سوال که چگونه میتوانیم این مشکل انتخاباتی را حل کنیم؟ خاطرنشان کرد: امام راحل این مشکل را این گونه حل کردند که باید با توجه به اصول و ارزش ها همه حاکمان با رای مردم انتخاب شوند.
رحیم پورازغدی در خصوص دموکراسی، گفت: یک نوع دموکراسی وجود دارد که به مصالح مردم کاری ندارد و در واقع به اسم مردم سالاری، مردم سواری میکند و دموکراسی دیگر این است که ضمن به دست آوردن آرا طوری حرف بزنیم که مخاطب تو را ترجیح دهد با هر شیوه نمیتوان مردم را جذب کرد و هر مسئله ای را نمیتوانیم بگوییم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ما دو نوع احکام ثابت و متغیر در اسلام داریم، تصریح کرد: ابعاد متغیر در وجود انسان وجود دارد که در جامعه امروز میطلبد که یک بخش متغیر در احکام اسلامی باشد و این امر را فقیه شیعه پذیرفته است.
وی افزود: جهت گیری جامعه باید معلوم باشد که به کدام سمت است و به هر پاسخی که رسیدیم و با عقل بشری منافات ندارد آن شرعی است و هر روشی که برخلاف ارزش ها باشد درست نیست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص پیشرفت، گفت: پیشرفت مادی یک امر الهی است و کسانی که این موضوع را سکولار میدانند بدانند که این خلاف قرآن است؛ اما توسعه به معنای از بین بردن منابع طبیعی هم نیست.
وی افزود: پیشرفت دینی با پیشرفت لائیک تفاوت دارد و در دموکراسی دینی نمیتوان خلاف عدالت از مردم رای گیری کرد.
رحیم پورازغدی در ادامه در خصوص ملت گرایی و امت گرایی، بیان داشت: مفاهیم اسلامی همان مفاهیم انسانی است و مفاهیم انسانی، جهانی می باشد که در هیچ قراردادی نمیتوان آن را محصور کرد ما به قراردادهای بین المللی در صورتی که خلاف عدل و دخالت کشورهای دیگر در امور کشورمان نباشد احترام می گذاریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه ملی گرایی دارای دو معنی منفی و مثبت است، گفت: ملی گرایی به معنای مثبت یعنی غیرت و اجازه به دشمن ندادن برای غارت و توهین به تاریخ کشور، یعنی ایستادگی در برابر سلطه و اکتفا به ارزش ها و تاریخ کشور خود کردن.
وی افزود: ملی گرایی به مفهوم نژادپرستی، غیرانسانی است و این به معنای شرک است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ارزشهای انقلاب به یک معنا ملی و به معنای دیگر جهانی است انقلاب از ملت ایران شروع شده؛ اما محدود به این کشور نیست، صدور انقلاب باید صورت بگیرد که صدور انقلاب همان امر به معروف و نهی از منکر در سطح جهانی است. انقلاب اسلامی جهانی، جهان خوار نیست.
تقسیم بندی اصولگرایی و اصلاح طلبی اسلامی نیست
رحیم پورازغدی هم چنین به نوگرایی اشاره و تصریح کرد: تقسیماتی مانند اصولگرایی و اصلاح طلبی که در ایران صورت میگیرد اسلامی نیست و مبانی غلط و غربی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ما نه محافظه کار و نه تجدیدپذیر طلب هستیم، احکام ثابت اسلام مانند عدالت ذلت باید ثابت بماند؛ اما نوگرایی اسلامی هم باید باشد.
وی بیان داشت: نوگرایی در اسلام یعنی تحول و تغییر با اجتهاد درست و در چارچوب ثابت که انعطاف باید در برخی از روشها وجود داشته باشد.
رحیم پورازغدی با بیان اینکه محافظه کاری به معنای تغییر اصول می باشد درست نیست، تاکید کرد: محافظه کاری به معنای تحجر نباید باشد و همین طور نوگرایی به معنای انحراف و بدعت گذاری هم نباید وجود داشته باشد.
در انتخابات نفوذ صورت میگیرد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص انتخاب نماینده اصلح، خطاب به دانشجویان گفت: کسانی که در زمان تبلیغات انتخاباتی صد میلیون تومان برای این کار خرج میکنند باید از آنان پرسید این هزینه را از کجا آورده اند؟ این را بدانید که در انتخابات هم نفوذ صورت میگیرد و برخی از سرمایه داران با هزینه کردن تبلیغات انتخاباتی برای برخی از نامزدها در آنان نفوذ کرده تا بتوانند در آینده از آن استفاده کنند.
رحیم پورازغدی افزود: کسانی که وعده های بیخود در زمان انتخابات میدهند بدانید خلاف قانون عمل میکنند و هم چنین افرادی که خط عوض میکنند افراد خطرناکی هستند.
امر به معروف و نهی از منکر یعنی هیچ کس حق ندارد جلوی نظارت و فعال کردن دیگران را بگیرد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص آزادی بیان و دموکراسی تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر به این معناست که هیچ کس حق ندارد جلوی نظارت و فعال کردن دیگران را بگیرد.
وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر میگوید آنچه حق است و مطالبه نمی شود تبدیل به مطالبه کنید و آنچه را که حق نیست و مطالبه میشود را در مقابلش بایستید.
رحیم پورازغدی در خصوص مشکلات اقتصادی کشور گفت: مشکلات اقتصادی کشور مربوط به مدیریت، درایت، ثبات و زاویه دید برخی به مسائل اقتصادی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان یادآور شد: برخی تصمیماتی که در دولتها گرفته شد خود مسئولین میدانستند به مصلحت کشور نیست؛ اما برای جذب مردم این کار را انجام دادند که این اصلا درست نیست.