آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۷۹۵۲
رئیس جمهور عنا در نشست خبری با روحانی:

ایران همیشه دوست نزدیک آفریقا و حامی جنبش‌های آزادی بخش بوده

«جان درامانی ماهاما» اظهار داشت: ایران همیشه دوست نزدیک آفریقا و حامی جنبش آزادی بخش بوده و همواره به دنبال این بوده که استعمار از این قاره بیرون برود؛ ایران حامی آفریقا در مبارزه علیه آپارتاید بود.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، "جان درامانی ماهاما"، رییس جمهور غنا در نشست خبری مشترک با حسن روحانی رئیس جمهور که در کاخ سعدآباد برگزار شد اظهار داشت: ابتداً اجازه دهید تشکر کنم از دکتر روحانی و دولت جمهوری اسلامی ایران به خاطر مهمان نوازی که مبذول ما شد.

 

جان ماهاما اظهار داشت: من در مذاکرات خصوصی که با روحانی داشتم از فرصت پیش آمده استفاده کردم و سالگرد پیروزی انقلاب را به ایشان و مردم ایران تبریک گفتم و تبریک گفتم به ایران به خاطر دیپلماسی سازنده که از خود در مذاکرات هسته‌ای به نمایش گذاشت.

 

وی خاطر نشان کرد: به خودم می‌بالم و افتخار می کنم که اولین رهبر آفریقا هستم که بعد از توافق هسته‌ای به ایران سفر می‌کند و همچنین اولین رهبر غنا که پس از انقلاب اسلامی به این کشور می‌آید.

 

رئیس جمهور غنا با بیان اینکه ایران و کشور غنا از روابط دیرپا و تاریخی با یکدیگر بهره‌مند می‌باشند گفت: هر دو از کشورهای مؤسس و فعال جنبش عدم تعهد بوده‌ایم.

 

وی خاطر نشان کرد: ایران همیشه دوست نزدیک آفریقا و همیشه حامی جنبش آزادی بخش آفریقا بوده است و همواره به دنبال این بوده که استعمار از این قاره بیرون برود، ایران حامی آفریقا در مبارزه علیه اپارتاید بود.

 

جان ماهاما اظهار داشت: اعتقاد داریم که ایران از پتانسیل‌های بسیار بزرگی بهره‌مند است و ما برای دوستی دو کشور ارزش قائلیم.

 

وی افزود: ما بر این عقیده هستیم که توافق هسته‌ای این فرصت را به ایران می دهد تا نقش برجسته خود را در زمینه پیشرفت و ارتقاء صلح نه نتنها در خاورمیانه بلکه در کل جهان ایفا کند.

 

رئیس جمهور غنا اظهار داشت: ما این فرصت را داشتیم تا با روحانی و دیگر مسئولین ایران در خصوص مسائل مختلف و مهم دو جانبه و بین المللی به بحث بنشینیم.

 

وی با بیان اینکه خوشحالم عرض کنم که در بسیاری از موارد در خصوص مسائل بین المللی با یکدیگر هم نظر هستیم گفت: همانطور که آقای روحانی اشاره کرد ما در ما بحث خود به معضلاتی که در سوریه، عراق و فلسطین وجود دارد و همچنین لیبی که در آن منازعات و بحران‌هایی به چشم می‌خورد پرداختیم.

 

جان ماهاما تاکید کرد: ما اعتقاد راسخ داریم که تمام این منازعات راه حل سیاسی می‌خواهد و گزینه نظامی اصلاً گزینه نیست؛ در حقیقت جنگ و نظامی‌گری نمی‌تواند راه حل مشکلات باشد و باعث تلفات انسانی خواهد شد.

 

وی افزود: اعتقاد داریم الآن که ایران مسئله هسته‌ای را رفع کرده، می‌تواند نقش برچسته‌تری را در حل این منازعات ایفا کند.

 

رئیس جمهور غنا اظهار داشت: من آقای روحانی را به خاطر رهبری قدرتمندان ایشان در زمینه بین المللی که در ارتباط با مبارزه با خشونت، افراطی گری و تروریسم داشتند تحسین می کنم؛ افراطی‌گری و خشونت تهدیدی برای کل جهان محسوب می‌شوند و ما فقط با همکاری با یکدیگر می توانیم آن را شکست دهیم.

 

وی افزود: متاسفانه در آفریقا به این مشکل مبتلا هستیم منطقه‌ای در لیبی به فعالیت القاعده مبتلا شده و همینطور بوکوحرام دیگر گروه های تروریستی همه باعث بروز مشکلاتی در افریقا شده است.

 

جان ماهاما با بیان اینکه ما مباحث خود با طرف ایرانی را در دور بخش پیش بردیم گفت: بخش اول اینکه گفتیم برای مبارزه با افراطی‌گری باید روی جوانان کار کرد و با یکدیگر همکاری کنیم و زمینه دیگر همکاری، همکاری‌های عملی با اشتراک گذاشتن اطلاعاتی که در این زمینه داریم است تا با تروریسم مقابله کنیم.

 

وی با بیان اینکه در خصوص فلسطین با آقای روحانی گفتگو کردیم گفت: بر این عقیده‌ایم که مشکل فلسطین باید مورد توجه کل دنیا قرار گیرد، ما اعتقاد داریم که فلسطینی‌ها باید در کشوری زندگی کنند که مرزهای امنی داشته باشد.

 

رئیس جمهور غنا با بیان اینکه ما بر این عقیده هستیم که تمام کشورهای دنیا باید پشت میز مذاکره بنشینند و با درستی و حسن نیست در خصوص فلسطین صحبت کنند گفت: ایجاد شهرک‌ها در خاک فلسطین اصلاً کمکی به حل مشکل مردم این کشور نمی‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه سازمان ملل بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت گفت: به نظر می‌رسد که باید ساختارهای آن به روز شده و به خصوص ساختار شورای امنیت مورد اصلاح قرار گیرد تا صدای دیگر کشورهای جهان در آن رساتر به گوش جهانیان برسد.

 

جان ماهاما اظهار داشت: همانطور که آقای روحانی اشاره کرد در سال 2014 جلسه کمیسیون دائمی مشترک بین دو کشور برای همکاری برگزار شد و اسنادی به امضا رسید که این اسناد نقشه راهی فراروی ما قرار می‌دهد که دو کشور را به هم نزدیکتر می‌کند.

 

وی اظهار داشت: امروز دو سند جدید دیگر به امضاء رسید و به آقای روحانی اطمینان می‌دهم که به محض بازگشت به غنا نهایت سعیمان را خواهیم کرد تا اجرایی کردن این دو سند را محقق کنیم.

 

رئیس جمهور غنا با بیان اینکه ما در زمینه‌های مختلف بحث کردیم گفت: زمینه‌های زیادی برای همکاری ایران و غنا مثل نفت و گاز یا در زمینه صنایعی که مربوط به کشاورزی، تولید برق، تولید محصولات خانگی، محصولات مهندسی و تولید سیمان است وجود دارد که فکر می‌کنیم که ایران می‌تواند شریک مناسبی در این زمینه‌ها برای ما باشد.

 

وی اظهار داشت: در نهایت می خواهم از طرف دولت و مردم غنا از آقای روحانی و مردم ایران به خاطر همکاری‌های دو جانبه و حمایت هایی که از ما به عمل می‌آید به خصوص در زمینه پزشکی، سلامت و آن کلینیکی که در غنا دایر کرده‌اند و امکانات مناسبی که ارائه می‌دهند قدردانی کنم.

 

جان ماهاما افزود: همینطور از آقای روحانی به خاطر حمایت‌های آموزشی که از غنای به عمل می آورند و بورسیه‌هایی که به جوانان غنایی داده‌اند تا در اینجا در زمینه پزشکی تحصیل کنند و همچنین بابت تاسیس دانشگاه در غنا تشکر کردم و الآن ما در دانشگاه اسلامی در آنجا مسیحیان و مسلمانان و حتی بودائیان را داریم که از آنجا فارغ التحصیل می‌شوند.

 

وی اظهار داشت: خدماتی که جهاد سازندگی به کشور غنا می‌دهد که باعث شده کشاورزان غنایی تولید بیشتری داشته باشند.

 

رئیس جمهور غنا در پایان اظهار داشت: متشکرم و مطمئنم که سفر من به ایران سرآغاز دوره جدیدی از روابط بین دو کشور خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار