به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در نود و دومین نشست خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت زینب سلام الله علیها و تشکر از حضور حداکثری مردم به منظور شرکت در راهپیمایی 22 بهمن پس از 37 سال این حضور را تجدید پیمان با امام خمینی، ولایت فقیه و نظام دانست.
**قرار بازداشت موقت بقائی شش بار تمدید شده است
وی در خصوص نوبت قرار بازداشت بقائی نیز گفت: من در جلسات قبل عنوان کردم نوبت قرار بازداشت موقت نام برده هر دو ماه یکبار تمدید شده است. اتهامات بقائی مشمول مواردی بوده است که هر یک ماه تمدید می شود و وکیل بقائی عنوان کرد قرار بازداشت وی شش بار تمدید شده است.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص حادثه کارواش سعادت آباد نیز گفت: در این مورد تا امروز هفت نفر از کسانی که در کارواش بودند شکایت کردند و در این خصوص پرونده تشکیل و در حال رسیدگی است.
محسنی اژه ای همچنین در خصوص ادعای بابک زنجانی مبنی بر اینکه اموال وی در خارج توسط شخصی به نام او زده شده است گفت: در خصوص اموالی که نام برده در خارج و داخل دارد بارها به وی گوشزد شد که هر چه همکاری بیشتری انجام دهد به نفع وی خواهد بود و به وی تذکر داده شد اگر این روند طولانی تر شود عده ای نسبت به اموال شما تعرضاتی خواهند داشت.
وی همچنین در خصوص آخرین وضعیت حمله به سفارت عربستان نیز گفت: پرونده در دادسرا در حال رسیدگی است و هنوز کیفرخواستی در خصوص متهمین صادر نشده است.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین در خصوص ادعای رئیس کمیسیون اصل 90 مبنی بر اینکه فساد در فوتبال توسط رئیس فدراسیون این ورزش انجام شده است نیز گفت: گزارشاتی که از مجلس به قوه قضائیه می آید دو نوع است نوع اول آن در صحن علنی مجلس خوانده می شود و مجلس تشخیص می دهد که باید به قوه بیاید و نوع دوم آن قسمت که کمیسیون اصل 90 تشخیص می دهد باید به قوه بیاید در هر حال قوه باید در این خصوص تحقیقات لازم را انجام دهد.
**در صورت انجام اقداماتی برخلاف قانون تبلیغات در انتخابات نیروهای انتظامی برخورد خواهند کرد
محسنی اژه ای در خصوص جمع آوری بنرهای تبلیغاتی هاشمی رفسنجانی در طول راهپیمایی و بازداشت افرادی از ستاد تبلیغاتی وی نیز گفت: اگر جرم مشهودی اتفاق بیفتد دستگاه قضا می تواند اقداماتی انجام دهد براساس قانون انتخابات تعداد بنر، نصب آنها و مواردی از این دست براساس قانون پیش بینی شده و اگر کسی قبل از شروع رسمی تبلیغات شروع به تبلیغات کند خلاف قانون است و اگر در مدت زمان تبلیغات نیز خارج از چارچوب تعیین شده اقدامی صورت پذیرد قطعا برخورد خواهد شد و نیروهای انتظامی در زمانی که جرم مشهودی وجود دارد برخورد می کنند.
وی ادامه داد: در 22 بهمن عنوان شد یک وانت محتوی بنرهایی خلاف قانون به محل وارد شد اگر این خبر درست باشد اقدام مامورین به جا و در غیر این صورت پرونده در حال رسیدگی است.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخورد دستگاه قضا با افرادی که به شورای نگهبان هجمه بردند چیست گفت: اگر کسی نسبت به شخصیت حقیقی یا حقوقی توهینی کند که این توهین به حسب وظیفه آن دستگاه انجام شده باشد مدعی العموم نیز می تواند آن شخصیت را مورد تعقیب قرار دهد.
**توهین و افترا به نهادهایی از جمله شورای نگهبان جرم محسوب می شود
محسنی اژه ای ادامه داد: اما نقد غیر از توهین است اگر کسی مستدل نقدی داشته باشد نباید معترض وی شد و ایرادی ندارد اما اگر توهین و افترا باشد براساس قانون جرم است و می تواند تحت تعقیب قرار گیرد.
وی همچنین در خصوص اظهارات اخیر رئیس جمهور مبنی بر اینکه نقش یکی از نهادها در خصوص قاچاق کالا بارز است نیز گفت: اینکه سخنی از ناحیه هر مسئولی به ویژه بالاترین مسئولان کشور به صورت کلی مطرح شود درست نیست و حتی اخلاقا هم درست نیست که مسئولی بخواهد حرف مبهمی بزند چون این اقدام موجب تشویش افکار عمومی خواهد شد و اقدامی که در حد تشویش افکار عمومی باشد جرم محسوب می شود.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه رئیس ستاد قاچاق کالا شخص رئیس جمهور است و اگر وی اطلاعی در خصوص قاچاق کالا دارد این ستاد توسط خود رئیس جمهور اداره می شود گفت: گذشته از آن وزارت اطلاعات نیز زیر نظر رئیس جمهور است و طبق قانون هر مسئولی چنانچه اطلاعاتی از اوضاع حکومتی داشته باشد و اطلاع ندهد خلاف قانون عمل کرده است اما متاسفانه در برخی دولت های دیگر نیز این مسئله به چشم می خورد اینکه عده ای عنوان می کردند از لیست مفسدین در جیب من است اما از ارائه آن خودداری می کردند.
محسنی اژه ای اضافه کرد: اگر مسئولی از جای خاصی اطلاعاتی دارد براساس وظیفه قانونی و اخلاقی عنوان کند تا امروز مورد خاصی که با این عنوان به قوه قضائیه منتقل شده باشد و قوه قضائیه پیگیری نکرده باشد سراغ ندارم.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا دستگاه های متولی هر کدام کار خود را برای رفع آلودگی هوا انجام داده اند یا خیر گفت: سازمان بازرسی کل کشور در این خصوص ورود پیدا کرده و یک گزارش کامل تهیه شده است باید دید آیا نهادها در این خصوص کوتاهی کرده اند یا خیر؟ آنها وظیفه خود را انجام داده اند اما شرایط محقق نشده است.
وی تصریح کرد: باید منتظر ماند تا دستگاه های نظارتی بررسی کنند و ببینیم آیا تقصیری در این خصوص متوجه کسی هست یا خیر.
سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه بررسی این موضوع که دستگاه قضایی در این خصوص همکاری های لازم را انجام نداده است رد کرد و گفت: امروز موردی سراغ ندارم که دستگاه قضا در این خصوص کوتاهی کرده باشد و در پاره ای موارد برخی نهادها حتی از دستگاه قضا به این واسطه تشکر نیز کردند .
محسنی اژه ای در خصوص اینکه آیا شعب خاصی برای پرونده های محیط زیست تشکیل شده یا نه گفت: پرونده محیط زیست متنوع است برخی آب را آلوده کردند برخی خاک را آلوده کردند و برخی به تخریب جنگل می پردازند آیا ضرورت دارد در همه حوزه های قضایی ما یک شعبه به این امور اختصاص یابد پاسخ منفی است در خیلی جاها اصلا محیط زیست پرونده ای ندارد و در برخی جاها یکی دو پرونده بیشتر ندارد و بدیهی است که یک شعبه برای یک یا دو پرونده اختصاص نمی یابد.
وی ادامه داد: در برخی موارد مقدمات امر را باید سایر نهادها تدارک ببینند گر چه قاضی نیز باید تخصص داشته باشد اما وزارتخانه ها و دستگاه های نظارتی باید به وظیفه خود در این امر توجه کنند و نمی توان وظیفه آنها را نادیده گرفت و تنها از قوه قضاییه توقع برخورد داشت و به صرف آمدن یک گزارش قوه نمی تواند همه چیز را متوقف کند.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: آن نهاد ذیربط باید رسیدگی های لازم را در خصوص فساد مواد یا واردات آنها انجام دهد و اگر دستگاه ها این مقدمات را انجام دهند وظیفه بعدی یعنی رسیدگی در خصوص تخلفات به عهده قوه است.
**قوه قضاییه و دادستانی تهران نسبت به سلامت مردم بسیار حساسند
محسنی اژه ای تاکید کرد: قوه قضاییه و دادستانی تهران نسبت به آنچه به سلامت مردم مربوط می شود بسیار حساس است و هر میزان که سازمان محیط زیست نیاز داشته باشد قوه قضاییه در چارچوب قانون همراهی خواهد کرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آخرین وضعیت پرونده پیگیری بدهکاران بانکی به کجا رسید گفت: ظرف چند وقت اخیر به مناسبت های مختلف رئیس جمهور از اصلاح سیستم های بانکی صحبت کرد با کمال تاسف نقدینگی به شدت افزایش یافته است آیا در این امر هم مسئولیت به عهده قوه قضاییه است میزان نقدینگی در شرایط فعلی به 900 میلیارد تومان رسیده است بدهی دولت به بانک ها بالا رفته است وقتی بدهی دولت به بانک زیاد می شود بانک ها قادر به ارائه تسهیلات لازم نیستند.
سخنگوی دستگاه قضا بدهی بانک ها را به بانک مرکزی بحث مهمی دانست و افزود: وقتی معوقات سنگینی بانکی ایجاد می شود قوه قضاییه برای وصول این معوقات ورود پیدا می کند اما اگر علت ایجاد معوقات برطرف نشود مجددا همین شرایط تکرار می شود.
** ساختار بانک ها برای مهار معوقات باید اصلاح شود
محسنی اژه ای با انتقاد از اینکه چرا همیشه معوقات هزار میلیاردی و بالاست ادامه داد: در این خصوص چرا وثیقه کامل گرفته نمی شود و نظارت درستی صورت نمی گیرد نمی شود در این راستا تلاش های دولت، قوه قضاییه و بانک مرکزی و دولت موجب کاهش معوقات نشد لذا ساختار بانک ها برای مهار معوقات باید اصلاح شود.