رضا عابدی گناباد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: انتخابات در همه جای دنیا به دلیل نتایجی که در پی دارد مهم است.
وی چرخش نخبگانی و به طبع آن تغییر در فضای سیاسی و اجتماعی کشور را یکی از علل اهمیت انتخابات دانست و افزود: زمانی که این چرخش رخ میدهد تفکر و انگیزه جدید و افراد با انگیزه روی کار میآیند.
این دانشجوی دکترا ادامه داد: عمدتا انتخابات در کشور ما با توجه به اینکه ما در شرایط خاصی هستیم و با ارزشهای جهانی و جهانی سازی دنیا همراه نیستیم و همچنین به لحاظ تضاد گفتمانیای که داریم، بنابراین برگزاری انتخابات در ایران به مراتب مهمتر است.
عابدی گناباد با اشاره به این مطلب که مجلس خبرگان و مجلس نمایندگان مراکز تصمیم ساز این کشور محسوب میشوند، تصریح کرد: با توجه به تضادهای ایدئولوژیک و ساختاری که انقلاب ما با سایر انقلابات دنیا دارد، انتخابات میتواند برای کشور ما هم فرصت و هم تهدید باشد. فرصتی برای تغییر نخبگان، تغییر فضای کشور و همچنین فرصتی برای تمرین مردم سالاری باشد و تهدید باشد از این منظر که چنانچه نخبگان بصیرت نداشته باشند و دشمن شناس نباشند، فضای به وجود آمده را در اختیار سوء استفاده کنندگان در جهت ورود افراد بیتعهد به نظام و آرمانهای انقلاب به پستهای حساس و کلیدی و اثرگذار کشور فراهم خواهند کرد.
وی برگزاری انتخابات را به خودی خود فرصت دانست و تصریح کرد: چنانچه نخبگان کشور بصیرت خود را افزایش ندهند به طور قطع آنچه در سال ۸۸ رخ داد را در انتخابات بعدی مشاهده خواهیم کرد و در این مسیر این مردم هستند که لطمه میخورند.
این دانشجوی دکترا سوء استفاده سیاسی و حزبی از برجام را یک آسیب خواند و خاطرنشان کرد: آنچه امروز شاهد آن هستیم این است که مسئولان کشوری به جای اینکه برای برگزاری هر چه با شکوهتر انتخابات بکوشند، درصددند با سوء استفاده از برجام، افراد مسئله دار و چهرههای خاص را وارد مجلس کنند و در واقع از برجام کاسبی کنند.
عابدی گناباد بر تابعیت از قانون در روند انتخابات تاکید کرد و گفت: گرچه ممکن است نقدهایی بر قانون وجود داشته باشد که به طور کلی نقد کردن ایرادی ندارد؛ اما اینکه بخواهیم جنجال بیافرینیم و نوع نظارت شورای نگهبان را زیر سوال ببریم اقدامی غیر قانونی و خلاف است.
وی خطاب به کسانی که در تخریب چهره شورای نگهبان به بیان مطلب میپردازند، افزود: همان گونه که مشاهده کردید هیاتهای اجرایی، صلاحیت افرادی را تایید کردند که خطاهای بسیاری را در کارنامه خود دارند و این شورای نگهبان بود که نقصان هیاتهای اجرایی را برطرف کرد و جلوی ورود این افراد به مجلس را گرفت.
این دانشجوی دکترا در ادامه با تاکید بر این نکته که حضور گسترده مردم پای صندوقهای رای، در تایید مشروعیت نظام در عرصه بین المللی نقش دارد، تصریح کرد: این حضور گسترده برای تمامی مردم منشاء اثرات مثبت خواهد بود و از جمله این افراد تیم مذاکره کننده هستهای است، چراکه میتواند از این حضور گسترده به عنوان عامل فشار علیه غرب استفاده کند.
عابدی گناباد ادامه داد: تخریب و فشار بر شورای نگهبان امری پسندیده نیست. چنانچه اینگونه رفتار کنیم و نظارت شورا را زیر سوال ببریم سنگ روی سنگ بند نخواهد شد.
وی در ادامه به سخنان رهبری معظم انقلاب در خصوص توجه به ارائه دهندگان لیستها اشاره و خاطرنشان کرد: این سخن رهبری راهکاری بود برای مردم، چراکه مردم تمامی کسانی که کاندید انتخابات میشوند را نمیشناسند که با مراجعه به پیشنهاد دهندگان آنان، میتوانند خط فکری آنها را دریابند.
این دانشجوی دکترا در بخش دیگری از سخنان خود به نقش دانشجویان و دانشگاهیان در مسیر انتخابات اشاره و تصریح کرد: دانشجویان میتوانند با برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی و مناظرات از نوع تفکر کاندیدا مطلع شوند و به طور کلی در همین کرسیهای آزاد اندیشی است که میزان توانایی افراد مشخص میشود.
عابدی گناباد در پایان یادآور شد: چنانچه برنامهها احساسی نباشند و با هدف روشنگری برگزار شوند و نه عوام فریبی، آنگاه دانشگاه مانند نورافکنی در دوره انتخابات، میتواند آگاه سازی کند.