کد خبر:۴۸۹۲۴۷
یک استاد دانشگاه:

فناوری‌های واگرا بازار کار بزرگی را در آینده از آن خود خواهد کرد/ انسان در حال ساخت مغز ماشین‌ها

یک استاد دانشگاه گفت: فناوری‌های همگرا بازار کار بزرگی را در آینده از آن خود خواهد کرد و در حال حاضر این فناوری در تمامی حوزه‌های علمی چه فنی و مهندسی، چه علوم پایه و چه علوم انسانی به کار می‌رود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، اشکان ذوالریاستین دیروز در همایش فناوری‌ها همگرا که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده علوم پایه این دانشگاه برگزار شد، گفت: نانو سهم بزرگی در فناوری های همگرا داشته؛ اما بخش کوچکی از این فناوری است.

 

وی با اشاره به این مطلب که در حوزه علوم پزشکی، انسانی، علوم پایه، مهندسی و غیر این علم کاربرد دارد، بیان داشت: این حوزه بازار کار بزرگی را در آینده خواهد داشت.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به این که پایه اولیه تمامی علوم طبیعت است، تصریح کرد: از این طبیعت به شناخت و از شناخت، علوم پایه را آموختیم و بعد برای افزایش قابلیت خود از آن بهره بردیم تا بتوانیم مشکلات خود را برطرف کنیم.

 

ذوالریاستین ادامه داد: در طبیعت فناوری‌های مختلفی دیده می شود که حتی حیوانات نیز از فناوری استفاده می‌کنند.

 

وی با بیان این که در طبیعتی هستیم که همه چیز را به صورت خودآموز آزمون و خطا کرد، خاطرنشان کرد: زمانی که فناور به تولید شد این تولید آلودی به وجود خواهد آورد،  همین امر باعث شده طبیعت تخریب شود. زمانی که تمدن شهرسازی را توسعه دادیم گازهای گلخانه‌ای و دمای زمین را افزایش دادیم، که چنانچه همین گونه ادامه دهیم، طبیعتی نخواهیم داشت.

 

این دکترای نانوی مواد با اشاره به این که تکنولوژی علاوه بر رفاه مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است، بیان داشت: باید در ارتباط با طبیعت و فناوری بازنگری کنیم و بین این دو ارتباط ایجاد شود تا فناوری و طبیعت در کنار هم و برای رفاه بیشتر بتوانند ادامه حیات دهند.

 

ذوالریاستین افزود: بشر با گذشتن از اعصار مختلف و کسب تجربه‌های تلخ و شیرین دریافته است که برای داشتن و افزودن بر داشته‌های موجود که سنگ بنای اولیه پیشرفت‌های علمی است، نه تنها باید با طبیعت همسو شد، بلکه باید کاستی‌های موجود در را با الهام از طبیعت از بین برد.

 

وی با تاکید بر این‌که این کاستی‌ها را می‌توان با همگرایی علوم برطرف کرد، گفت: فناوری باعث شده تا بتوانیم در طبیعت موشکافی کنیم و با مطالعه جزء به جزء از ساختار طبیعت جهت ایجاد رفاه بالا برای انسان، درمان بیماری‌ها و ساخت بسیاری از کالاهای مصرفی الهام گیریم.

 

این استاد دانشگاه در ادامه با بیان این موضوع که با گسترش فناوری‌ها توانستیم به درک جامعی از ساختار و رفتارها برسیم، افزود: یکی از برنامه‌های که امروز بشر بر روی آن بسیار کار می‌کند، هوش مصنوعی است؛ به طوری که بسیاری از کشورها همچون  آمریکا، چین و روسیه درصدد هستند با افزایش قابلیت‌های انسانی، انسان و ماشین را با هم اذغام کند تا مغز ماشینی بسازد و انسانی را به وجود آوردند که مقام در برابر بیماری‌ها، سرعت پردازش، عملکرد سریع قابلیت‌های کنترل، افزایش قابلیت‌های فیزیکی در آن دیده شود.

 

ذوالریاستین ضمن اشاره به این نکته که بسیاری از محققین معتقدند انسان می‌تواند خود را ارتقاء دهد به این شرط که بخواهد، تصریح کد: ما سیستم‌های ساده مانند پای مصنوعی، سمعک و لنز را اختراع کرده‌ایم و وقت آن رسیده است که وارد مغز شویم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار