کد خبر:۴۸۹۲۸۵
شعرباف در جمع دانشجویان:

چرا انتخابات خرداد ۷۶ حماسه و انتخاب سال ۸۴ یک اشتباه است؟/جریان‌های انتخاباتی در پنج کلمه مرام خود را معرفی کنند

عضو هیات علمی دانشگاه امام رضا(ع) مشهد با بیان اینکه چرا انتخابات دوم خرداد ۷۶ حماسه نامیده می‌شود و انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ و ۸۸ اشتباه مردم به شمار می‌آید؟ گفت: بصیرت یعنی تحلیل این موضوع که مردم بفهمند چرا انتخاب روحانی حماسه ۲۲ خرداد و انتخاب احمدی‌نژاد یک اشتباه هشت ساله که نباید تکرار شود؛ در حالی که مردم همان مردم هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سعید شعرباف شب گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در مسجد امام رضا(ع) این دانشگاه، با بیان اینکه در شان دانشگاه نیست که به جریان‌های انتخابات در فضای دانشگاهی بپردازد، گفت: ما باید نحوه تحلیل سیاسی خود را از مسائل گوناگون از جمله انتخابات مشخص کنیم.

 

این کارشناس سیاسی سه ویژگی مهم برای داشتن تحلیل سیاسی مناسب را براساس سخنان مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: اغلب دانشجویانی که در فضای دانشگاهی نگاهی یک بعدی دارند و به مسائل جانبی در فضای دانشگاه نمی‌پردازند، در آینده شغلی و زندگی خود نیز نمی‌توانند در ابعاد مختلف حضور پیدا کرده و موفقیت حاصل کنند.

 

شعرباف با تاکید بر کار تشکلی در فضای دانشگاهی گفت: اگر کار تشکل‌های دانشجویی در زمان امتحانات تعطیل باشد به این معنا است که ما از روی بیکاری کار تشکیلاتی می‌کنیم و این در حالی است که یک دانشجوی دغدغه مند و فعال هرگز کار تشکیلاتی خود را تعطیل نخواهد کرد.

 

وی با بیان اینکه نکته اول در داشتن یک تحلیل سیاسی مناسب، شناخت مبانی و جهانی بینی توحیدی در خصوص موضوع مورد نظر است، بیان داشت: آزاد اندیشی و بصیرت دومین و سومین مولفه‌های دسترسی به یک تحلیل سیاسی درست در منظومه نگاه اسلام ناب است.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در مورد مقوله اول می‌توان موضوع هسته‌ای را مثال زد که امروز یکی از موضوعات انتخاباتی داغ است و یکی از مصداق‌های ائتلاف در میان کاندیداهای انتخابات آتی است.

 

شعرباف نگاه فرجام شناس را نیازمند یک تحلیل سیاسی دانست و تایکد کرد: ما باید در ابتدا خوب و بد را شناسایی کنیم و سپس حرکت صورت گرفته را در این چارچوب قرار دهیم؛ به عنوان مثال عقب نشینی تاکتیکی و نرمش قهرمانانه مد نظر رهبر همین رفتار صورت گرفته در برجام بوده است یا خیر؟

 

وی به آیه 15 سوره انفال اشاره کرد و گفت: در این آیه مشخص است که مسلمان در برابر دشمن می‌تواند عقب نشینی و یا پشت به او می‌کند؛ اما در حقیقت پشت کردن به دشمن جهت ایجاد فضای مناسب برای حمله دوباره است، نه به این معنا که شما پشتتان به دشمن باشد و در هر گوشه و کنار با او بخندید و فکر کنید نرمش قهرمانانه داشته‌اید.

 

شعرباف به صلح امام حسن(ع) و صلح حدیبیه اشاره کرد و افزود: باید تکلیف صلح امام حسن(ع) را مشخص کنید تا آنجا که نتوان هر تحلیلی از این صلح را نسبت به هر رفتاری تطبیق دهند.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: ایشان یکی از مشکلات بزرگ مذهبیون را مسلط نبودن به منابع دانستند که متاسفانه با وجود اینکه افراد لائیک در غرب در اوج گرایش لیبرالی خود با استناد با قرآن در برابر اسلام می‌ایستند؛ اما در کشور ما منبع مطالعاتی و یا تسلط بر منابع در میان جوانان کم است.

 

وی به انتخابات آینده اشاره کرد و متذکر شد: امروز شاخص وحدت در میان جریان‌های مختلف در انتخابات بسیار مطرح است و لیست‌های امروز انتخاباتی در چارچوب گروه‌های 18 گانه و غیره بسته می‌شود که بر مبنای مقبولیت جمع اشخاص از اقشار مختلف انتخاب می‌شود.

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام رضا(ع) مشهد با اشاره به انتخابات مجلس پنجم و ششم شورای اسلامی تصریح کرد: در انتخابات مجلس ششم شخصی در مشهد با عنوان اینکه خواهر رئیس جمهور وقت بود کاندید شد و تا آمدند تکذیب کنند که این تشابه غیر واقعی است و این شخص هیچ نسبتی با رئیس جمهور ندارد، وی رای لازم را برای ورود به مجلس کسب کرد.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: باید جریان‌های انتخاباتی در پنج کلمه مرام خود را معرفی کنند تا ما بدانیم فرق صدای ایرانیان با حزب مشارکت چیست؟

 

شعرباف با انتقاد از کسانی که به شورای نگهیان هجمه دارند، بیان داشت: افرادی که 16 سال پیش مدل اقتصادی فلج کننده را در کشور ایجاد کردند و سابقه تورم 50 درصدی را در کارنامه خود دارند، امروز چرا دم از مبارزه با مفاسد اقتصادی می‌زنند.

 

وی ادامه داد: موضوع این است که برخی تلاش دارند تا کسانی که در شورای نگهبان رد صلاحیت می‌شوند را بزرگ کرده و یا صلاحیت شدگان را به هر شکلی وارد مجلس کنند.

 

شعرباف آزاد اندیشی را دومین خصیصه در خصوص داشتن یک تحلیل سیاسی مناسب دانست و خاطرنشان کرد: آزاد اندیشی یعنی تسلیم فضای رسانه‌ای نشدن که متاسفانه امروز تیتر یک روزنامه‌ها در ایران موضوع مهم کشور را مشخص می‌کنند و در حالی که حقیقت در نکته دیگری نهفته است و آنها فضای فکری مردم را به سمت مورد نظر خود سوق می‌دهند.

 

این استاد دانشگاه با انتقاد از فضای رسانه‌ای در ایران، این فضا را تعیین و تکلیف کننده برای مردم دانست و متذکر شد: بحث شورای نگهبان که امروز موضوع اصلی در تمام محافل انتخابات است بحث حداقلی ما می‌باشد؛ اما متاسفانه امروز عده‌ای فضای فکری مردم را معطوف به این موضوع کرده‌اند تا کار خود را پیش ببرند.

 

وی به ایجاد فضای ساده دانشجویی جهت تشخیص موضوعات مهم کشور اشاره کرد و افزود: نیازی نیست تا در فضای دانشگاهی، نخبگان تسلیم فضای رسانه‌ای شوند بلکه در محافل دانشجویی بسیار ساده و بدون حضور سخنران مطرح می‌توان با نگاه معقول دانشجویی موضوع اصلی کشور را احصاء کرد.

 

شعرباف به پروژه‌های نفتی و حضور شرکت‌های غربی اشاره کرد و گفت: این موضوع را دانشجویان در میان خود به عنوان یک مسئله باز کنند و کار تحلیلی و کار تحقیقاتی در مورد ضررهای راکد نگاه داشتن این پروژه‌ها جهت در اختیار نگه داشتن شرکت‌های خارجی ارائه دهند.

 

استاد دانشگاه امام رضا(ع) مشهد با بیان اینکه دانشگاهی با 70 سابقه دارای یک پایان نامه و یک مقاله در خصوص بزرگترین جمعیت حاشیه شهر کشور نیست، به انتقاد از همراه نبودن فضای دانشگاهی با مشکلات استان پرداخت و گفت: در حالی که مشهد یک سوم جمعیت خود را در حاشیه شهر دارد؛ اما در تحقیقات مختلف در دانشگاه فردوسی حتی نتوانسته‌ایم یک مقاله در مورد آسیب شناسی این رخداد پیدا کنیم.

 

وی با بیان اینکه بسیاری از اصولگرایان و اصلاح طلبان با هم وفاق نظر دارند و این ما هستیم که بازی خورده و بر سر موضوعات مختلف در حال دعوا و بحث می‌باشیم، خاطرنشان کرد: حقیقت این بود که دولت نمی‌خواست برجام در مجلس مطرح شود و از طرفی بررسی برجام در مجلس موضوع اصلی کشور در زمان خود بود؛ اما از آنجا که اصلاح طلبان، فراکسیون رهروان ولایت و برخی اصولگرایان یعنی همان هایی که در بیرون با هم دعوا دارند در درون یکی هستند، در 20 دقیقه ماجرای برجام را تصویب کردند.

 

شعرباف بصیرت را مولفه سوم داشتن یک تحلیل سیاسی مناسب دانست و گفت: متاسفانه بصیرت از کلمات مهمی است که با دست مالی شدن توسط خواص آن را خرابش کردند و از تعبیر قرآنی خود خارج شده است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام رضا(ع) مشهد به فتنه سال 88 اشاره کرد و گفت: برای تشخیص فتنه که حق و باطل را در هم آمیخته و مرجع تقلیدش با قرآن در برابر حق ایستاده است، بصیرت لازم است تا بتوانید حقایق را شناسایی کنید.

 

وی بصیرت را وزن موضوعات، پیچیدگی و شناخت مصلحت دانست و گفت: تمام دعواهای ما در جریان‌های انقلاب بر سر وزن موضوعات است. به شکلی که در کتاب خاطرات احمد احمد انوشته: در قبل از انقلاب به خدمت امام رفتم و به ایشان گفتم بهائیت در کشور در حال رشد است و من فلان کار را کرده‌ام که جلوی آن را در کشور بگیرم. امام بعد از آنکه به حرف من گوش دادند گفتند احمدآقا اینها مشکل نیست، امروز الویت اول ما شاه و بیرون کردن اوست. این موضوعی است که امام می‌فرمایند زجری که من از حوزه‌های علمیه برای مجاب کردن حوزوی ها کشیدم از لیبرال‌ها، مارکسیست‌ها و شاگردان بازرگان نکشیدم.

 

شعرباف گفت: اگر در فتنه 88 احمدی‌نژاد واژه خس و خاشاک را به کار برد، ما باید ببینیم ضریب این موضوعات کجاست؛ اما چرا عده‌ای پس از آن تحت عنوان حماسه دوم خرداد و غیره تلاش برای پایین کشیدن رهبری داشتند؟

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه چرا انتخابات دوم خرداد سال 76 حماسه نامیده می‌شود و انتخابات ریاست جمهوری سال 84 و 88 اشتباه مردم به شمار می‌آید؟، گفت: بصیرت یعنی تحلیل این موضوع که مردم بفهمند چرا انتخاب روحانی حماسه 22 خرداد و انتخاب احمدی‌نژاد یک اشتباه هشت ساله که نباید تکرار شود؛ در حالی که مردم همان مردم هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار