به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، محسن شاطرزاده معاون پژوهشی و فناوری سازمان فضایی جمهوری اسلامی ایران امروز در دومین روز از همایش ۶۰۰ نفری بسیج دانشجویی دانشگاههای مازندران که با محوریت «بررسی پروژه نفود» در ساری برگزار شد، با بیان امروز در آستانه 40 سالگی انقلاب اسلامی قرار داریم، گفت: ما امروز در دهه چهارم انقلاب قرار داریم، دهه اول دهه تثبیت انقلاب بود. در دهه دوم ما به سازندگی پرداختیم. البته دولت سازندگی برای ما مشکلاتی را ایجاد کرد و تمام فسادهای اخلاقی و فرهنگی و اقتصادی امروز ما معلول همان دولت است. دهه سوم دهه توسعه بود و دهه چهارم دهه پیشرفت و کارامدی است که در این دهه ما باید کارامدی جمهوری اسلامی را ثابت کنیم و به مردم نشان دهیم که انقلاب اسلامی توانایی و کارایی لازم برای حکومت کردن را دارا می باشد.
وی افزود: رویکردی که مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی ابلاغ کردند مشخصاتی مانند جهادی بودن، انعطافپذیری، فرصتسازی، مولد بودن، درونزا بودن و درونگرایی دارد.
سفیر سابق ایران در برزیل اظهار داشت: درون زا بودن اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه ما باید به درون تکیه کنیم و یعنی اینکه مشکل جوان ایرانی از فرانسه حل نمی شود و باید با تکیه بر توان و ظرفیت داخلی حل شود.
شاطرزاده با بیان اینکه تولید علم در ایران بیش از 11 برابر علم جهانی است، تصریح کرد: آن چیزی که آمریکا و اوباما را نگران کرده صنعت هسته ای ما نیست، بلکه پیشرفت سریع جوانان ما در تولید علم است.
وی تصریح کرد: این پیشرفت تا جایی آنها نگران کرده است که هنری کسینجر، در یک سخنرانی می گوید، ایرانی ها در حال احیای امپراتوری پارس قدیم هستند. پیشرفت ایرانی ها در علم و تسلط آنها در علوم در حد تحیر آمیزی دارد انجام می گیرد، پس چیزی که آنها را نگران کرده است، سرعت پیشرفت علمی کشور است.
شاطرزاده در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اصل مهم در اقتصاد مقاومتی توجه به اقتصاد دانش بنیان است، خاطرنشان کرد: باید سهم محصولات دانش بنیان در اقتصاد مقاومتی بالا باشد و باید از علمی که کسب می کنیم، ثروت تولید کنیم، چرا، چون امروز ارزش افزوده اصلی در دانش و تکنولوزی است.
وی ادامه داد: محور دیگر اقتصاد مقاومتی افزایش تولید داخلی است، امروز صنعت ما رنج عظیمی را از رکود می برد و بیش از 70 درصد ظرفیت صنایع ما خالی است. اگر ما ظرفیت تولید داخلی را احیا کنیم، این کشور گلستان می شود.
معاون پژوهشی و فناوری سازمان فضایی در ادامه با اشاره به دیگر محورهای اقتصاد مقاومتی گفت: تامین امنیت غذایی است که در اقتصاد مقاومتی به عنوان هدف است، حمایت همه جانبه هدفمند از صادرات کالاها و خدمات به تناسب ارزش افزوده، گسترش خدمات تجارت خارجی و ترانزیت و زیرساخت های مورد نیاز و استفاده از دیپلماسی در جهت حمایت از هدف های اقتصادی از جمله دیگر محورهای اقتصاد مقاومتی می باشند.
شاطرزاده اظهار داشت: استفاده از دیپلماسی در جهت حمایت از هدفهای اقتصادی نیز مسئلهای است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی به آن تأکید شده که متأسفانه امروز در این رابطه کم کاری میشود.
سفیر سابق ایران در برزیل با اشاره به اینکه امروز استفاده از محور دیپلماسی در جهت حمایت از هدف های اقتصادی به عنوان اصل اول در سیاست خارجی کشورها مطرح است، تصریح کرد: استفاده از سیاست برای تولید ثروت در این سه سال اگر نگوییم منفی بود، قطعا صفر بود. وزارت خارجه ما صرفا چسبیده به موضوعی به نام برجام که ابهامات بسیاری در آن است و تا سال های آینده چیزی نسیب ایران نمی کند. وزارت خارجه ما همه دنیا را تعطیل کرده و ظرفیت های اقتصادی که قبلا ایجاد شده بود را تعطیل کرد.
وی ادامه داد: ظرفیت ها را شناسایی کنیم. مزیت های مان را شناسایی کنیم. اولویت های مان را مشخص کنیم. موانع را برطرف کنیم تا بتوانیم حضور مقتدرانه در دنیا داشته باشیم. گفتمانی که ایجاد می کنیم این است که باید ببینیم اقتصاد مقاومتی در سیاست خارجی ما در کجا شکل گرفته است.
شاطرزاده تاکید کرد: در دنیا دیگر وزارت امور خارجه ندارند، وزارت روابط خارجی دارند، یعنی تمام تلاششان ایجاد روابط اقتصادی و تولید ثروت برای کشور خودشان است. وزارت خارجه ما هنوز در دوران قاجاریه به سر می برد که فکر می کند فقط باید مذاکره کند. مذاکره زمانی معنا پیدا می کند که شما دارای مولفه های قدرت باشید.
وی تصریح کرد: اگر در همین مذاکرات برجام گوشه ای از عظمت ملت ایران به ثمر نشست، به خاطر 20 هزار سانتریفیوژ و 19 هزار کیلو اورانیم غنی شده بود.اگر 100 سانتریفیوژ بود که آنها اینقدر پای میز مذاکره نمی نشستند. مهار ایران در مذاکرات برجام برایشان یک پیروزی بود.
معاون پژوهشی و فناوری سازمان فضایی گفت: تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمانسازی آن یکی از مسائلی است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی به آن تأکید شده. دانشجویان نیز در این عرصه وظیفه دارند فعالیت کنند.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری به مدیریت جهادی اظهار داشت: مدیریت جهادی یعنی اخلاص و ایمان، کار برای خدا و طلب مزد از خدا، ایثار و از خود گذشتگی، عشق به خدمت و ورود به حوزههای ممکن یا همان، ما میتوانیم.