به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، مهندس سعید امیدی رئیس شورای اسلامی شهر زنجان در همایش ملی بهبود فضای کسب و کار، کارآفرینی و توسعه در بستر اقتصاد مقاومتی، که به همت دانشکده فنی الغدیر زنجان در سالن غدیر، دانشگاه زنجان برگزار شد، گفت : در پیاده سازی اقتصاد مقاومتی در سطح کلان موفق نخواهیم شد، مگر اینکه حوزه های دولتی و فعالان اقتصادی در بخش های خصوصی و تعاونی و همچنین مجموعه مدیریت شهری با هم به اجرای آن بپردازند.
امیدی، با اشاره به اینکه، نقش مدیریت شهری در پیاده سازی اقتصاد مقاومتی یک نقش ویژه می تواند باشد، افزود : این موضوع باید در دو بعد حمایتی، آموزشی، پشتیبانی و هم چنین به طور مستقیم مورد بررسی و تدوین قرار گیرد .
رئیس شورای شهر زنجان با بیان اینکه، تمام مجموعه های شهری و شهرداری های کشور عموما بر پایه های مدیریتی اداره نمی شود، تصریح کرد: این نهادها عموما از طریق همان قوانین و و دستورالعمل ها و در واقع به نوعی به شکل سنتی اداره می شوند.
امیدی خاطرنشان کرد : مدل اقتصاد مقاومتی کامل ترین مدل و راهبردی است که می تواند مدیریت شهری را سیستمی کرده و در قالب های خاص جلو ببرد و این مدل بسیار کارآمدتر از سیستم های ایزو و تعالی و توسعه منابع انسانی است.
وی با اشاره به اینکه مجموعه های شهرداری در کشور تقریبا هیچ کمک دولتی دریافت نمی کنند، ادامه داد : شهرداری ها عموما از طریق هزینه ها و بودجه هایی که از خود مردم می گیرند، اداره می شوند و به نوعی عوارضی محور و جریمه محور هستند و عموما از ظرفیت های عمومی و اجتمای برای توسعه شهر استفاده می کنند.
رئیس شورای شهر زنجان ادامه داد : بهروه وری در مجموعه های شهری نیاز به بازنگری جدی دارد و رکودی که به خصوص در دو یا سه سال اخیر در صنعت ساخت و ساز حاکم شده است نیز مجموعه مدیریت شهری را در ایران در معرض چالش قرار داده است.
این مسئول با بیان این که شهر زنجان جزو اولین شهرهایی است که به حوزه مدیریت شهری پرداخته است، تصریح کرد : در بند اول مطالبات رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی به بحث به حداکثر رساندن مشارکت جامعه در فعالیت های اقتصادی اشاره شده است، که این موضوع در حوزه شهری در دو زمینه سرمایه گذاری و کارآفرینی قابل بررسی است.
وی افزود : منابع شهرداری ها در زمینه کار عمرانی کم است و به عنوان مثال اگر شهرداری زنجان بخواهد صرفا با هزینه های داخلی پروژه سبزه میدان را تکمیل کند، باید به مدت پنج سال کلیه کارهای عمرانی خود را تعطیل کند و قطعا چنین چیزی ممکن نیست و نیاز به عزم و حضور جدی بخش خصوصی در مقوله سرمایه گذاری و مشارکت می باشد.
امیدی تصریح کرد : شهر سرشار از فرصت های سرمایه گذاری است که باید این فرصت ها را شناخت و تبیین کرد و ابعاد مختلف به سرمایه گزاران خرد و کلان معرفی نمود و زمینه مشارکت آن ها را فراهم کرد .