به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عصر امروز مناظره دانشجویی با عنوان نقش جنبش دانشجویی در انتخابات با حضور محسن جعفری، مسئول اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران، محمد رهبری سخنگوی سابق انجمن اسلامی دانشگاه تهران، امین فرج الهی مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی و ابراهیمی معاون مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در سالن شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد.
در این برنامه محسن جعفری، مسئول اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران با اشاره به نقش جنبش دانشجویی در معادلات سیاسی کشور گفت: جریانی تحت عنوان جنبش دانشجویی با دغدغه سیاسی و اجتماعی در پیوند با جامعه پس از انقلاب و پس از آن مطالباتی را مطرح می کند که این جریان همیشه در بزنگاه ها حضور داشته است.
وی تصریح کرد: در دوران پیش از انقلاب، کودتای 28 مرداد سال 32، 16 آذر و دهه های 40 و 50 جریان دانشجویی فعال و نقش اصلی را داشته است و پس از آن هم در بزنگاه ها هم نقطه عطفی بوده اند.
مسئول اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران با بیان اینکه با روی کار آمدن دولت یازدهم فضا برای فعالیت جنبش های دانشجویی بازتر شد اظهار داشت: متاسفانه امروز شاهد جو سردی در بحث انتخابات هستیم و امیدواریم هر چه زودتر این فضا گرم تر شود.
وی با طرح این سوال که چرا دانشگاه برای کشور مهم است ادامه داد: سطح اعتماد اجتماعی به دانشگاه شاخصی است که در پژوهش های اجتماعی سنجیده شده و اعتماد به گروه ها و مردم بررسی می شود در تمام پیمایش ها پس از انقلاب بیشترین اعتماد به معلمان بعد اساتید و سپس پزشکان بوده است.
جعفری اضافه کرد: در طول پنج دهه گذشته میزان اعتماد اجتماعی به این اقشار هم کاهش یافته است امروزه در کشور چهار میلیون دانشجو داریم و دانشگاه ها از بدو تاسیس شان تا امروز در جامعه ایران و معادلات سیاسی نقش بسزایی داشته اند.
وی با بیان اینکه جنبش دانشجویی در تحولات مختلف کشور نقش بسزایی دارد افزود: نقش انتقادی یکی از نقش های جنبش های دانشجویی محسوب می شود جنبش های دانشجویی زمانی موفق بودند که روحیه انتقادی و پرسشگری را حفظ کردند. پس از شکل گیری انجمن اسلامی در فضایی که دانشجوی دینی حضور نداشت و جریان چپ غیرمذهبی در دانشگاه ها حاکم بود دوستان اسلامی انجمن اسلامی را تاسیس کردند و آن زمان تحول زیادی رخ داد.
مسئول اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران با بیان اینکه انجمن اسلامی قرابت های نزدیکی را با جریان نواندیش و روشنفکری در دین دارد گفت: در دهه 40 و 50 قرائت ایدئولوژی از سوی دکتر شریعتی بود و پس از انقلاب هم شهید مطهری مدل های اسلامی را ارائه می دهد و در دهه 70 به سمت گفتمان سازی پیش می رویم.
وی با بیان اینکه این حق طبیعی همه جوامع است که متحول شوند و حتی جریان سیاسی اصولگرا هم دچار تغییرات شد گفت: برای مثال امروز علی لاریجانی به اصلاحات نزدیک می شود این امری طبیعی است جای شارلاتان بازی و فشار آوردن دیگر در جامعه نیست در جنبش های دانشجویی هیجان وجود دارد.
جعفری با بیان اینکه جامعه روشنفکری بر سبک زندگی مردم تاثیر گذاشته است اظهار داشت: ما در تاریخ شاهد سه جریان اصلی فقه، عرفان و فلسفه بودیم که آنها خودشان را هم قبول نداشتند امروز برخی ها از اینکه قرائت های جدید از دین به وجود بیاید می ترسند.
وی با بیان اینکه دوستان حزب اللهی در برابر غرب خودباخته هستند گفت: زمانی که انسان خود باخته شود از تعامل با غرب هراس دارد باید بگوییم که وکیل الدوله ها در همین مجلس نهم وجود دارند شما دیگر نگران مجلس آتی نباشید چرا اینکه شورای نگهبان کمک بسزایی را به رفقای شما کرد و مجلس بعدی وکیل الدوله نخواهد شد.
مسئول اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران ادامه داد: از مجلس اول تا مجلس هفتم 1544 سوال از وزرای دولت ها پرسیده شده و در طول عمر دولت یازدهم مجلس نهم 1038 سوال از وزرای آن پرسیده است آیا این امری منطقی است؟
وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی یک نظام مردم سالار است گفت: جنبش های دانشجویی نقش جدی در پیشبرد اهداف ملی دارند جنبش های دانشجویی باید نقش آگاهی بخشی، پرسشگری، مطالبه گری و انتقادی داشته باشند.