به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو عصر امروز نشستی تحت عنوان نقش جنبش های دانشجویی در انتخابات به همت بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی با حضور محمد رهبری سخنگوی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران، محمد جعفری مسئول سابق انجمن اسلامی دانشگاه تهران، امین فرج اللهی مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشکده علوم سیاسی و ابراهیمی معاون مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق علوم سیاسی دانشکده تهران برگزار شد.
رهبری در این برنامه گفت: رد صلاحیت های گسترده در انتخابات فضای سرد جامعه را تشدید کرد؛ چرا که دیگر رقابت بین دو جریان سیاسی وجود نداشت و البته برای رسیدن به منافع مان باید در انتخابات شرکت کنیم.
سخنگوی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران تصریح کرد: به طور کلی نهاد دانشگاه به عنوان مهمترین نهاد جمهوریت پس از انقلاب محسوب می شود و هر گاه مردم مشارکتشان در انتخابات جدی بود اصلاحات زیادی را برای جامعه به بار آورد و هر گاه که این حضور کم رنگ تر بود نتایج مطلوبی برای جامعه به دنبال نداشت.
وی اظهار داشت: پس از شکل گیری نهاد دانشگاه در ایران شاهد شکل گیری فعالیت دانشجوی در قالب صنفی و سیاسی بودیم که در ابتدا در قالب همکاری با جریان چپ بود و در اواخر سال های 30 به سمت ملی شدن پیش رفت.
رهبری اضافه کرد: فضای جنبش های دانشجویی پس از سال های 40 و 50 به سمت اسلامی شدن دانشگاه ها پیش رفت که منجر به ایجاد انقلاب اسلامی شد و در دهه 60 شاهد فضای ایدئولوژیک بودیم که در آن دانشگاه ها به سمت انفعالی بودن پیش می رفتند.
سخنگوی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران ادامه داد: جنبش دانشجویی همیشه نقش منتقدی داشته و به جریان های سیاسی وابسته نبوده، در بحث انتخابات هم جنبش های دانشجویی باید بدانند که اگر می خواهند موفق باشند باید وابسته به جریان سیاسی نبوده و در طی سالیان اخیر شاهد بودیم که فضای جامعه به سمت اتمیزه شدن در حال پیش رفتن است.
وی با بیان اینکه امروز فرد گرایی در جامعه پررنگ است گفت: عملا دیگر فعالیت های جمعی و اجتماعی برای پیشرفت جامعه از سوی مردم در اولویت قرار نمی گیرد و این ناشی از برخوردهای برخی از مسئولین در سطح جامعه می باشد چرا که برخی از مسئولین به رای و نظر مردم اهمیت نمی دهند و به بهانه های مختلف آنان را مسدود کرده اند.
رهبری با بیان اینکه جنبش دانشجویی یک جامعه سیال است ادامه داد: جنبش های دانشجویی دارای تفکرات و نظرات متفاوت است و انجمن اسلامی هیچ گاه نخواسته که راکد بماند و همیشه منتقد خطاهای اجتماعی بوده و هیچ گاه از دولت ها حمایت نکرده اند و این انتقاد نسبت به افراد و تفکرات مختلف در جامعه وارد است به این دلیل که جنبش های دانشجویی نباید از تفکری حمایت کنند.
سخنگوی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران با بیان اینکه ایجاد تحول مثبت و سیال از جمله ویژگی جنبش های دانشجویی گفت: سیال بودن انجمن اسلامی با حفظ روحیه منتقدی نکته مثبتی در کارنامه این تشکل محسوب می شود چرا هر گاه تفکرات مختلف در جامعه به وجود آمد دوستان به آن ها برچسب غربی می زنند و چرا اجازه نمی دهید که تفکرات مختلف در جامعه وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: زمانی جامعه به سمت امتیزه شدن می رود که دچار هنجارشکنی شده باشد وقتی از دین به نفع منافع سیاسی مان سو استفاده می کنیم باعث می شود مردم از این هنجارهایی که سال ها وابسته به آن بودند فاصله بگیرند باید از دین برای تعالی جامعه استفاده کنیم نه برای رشد منافع شخصی مان.
رهبری اضافه کرد: زمانی که در دولت قبل فساد وجود داشت چرا همین دوستان حزب اللهی به این مسئله اعتراضی نکرد و در برابر فسادهای آن زمان سکوت کردند آیا این سکوت برابر سیاسی کاری نیست؟
سخنگوی اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران گفت: جریانی سیال است که بتوان هم از دولت احمدی نژاد و هم دولت روحانی انتقاد کند؛ من هم با کسی که وابسته به بیگانگان باشد مرزبندی مشخصی دارم، برای وجود نفوذ از سوی بیگانگان در جامعه دغدغه داریم ولی انتقادمان در جامعه با کسانی است که از نفوذ برای حذف رقیبانشان از صحنه استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه همان افرادی که امام را متهم به کفر می کردند امروز لیست یاران امام می دهند و این تناقض اشکاری است که برخی از آن حمایت و در برابر آن سکوت می کنند در پایان خاطر نشان کرد: ما نگران ورود وکیل الدوله ها به مجلس هستیم چرا زمانی که آقایان مفسد بی قانونی می کردند انتقاد نمی کردید.