به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، عبدالملکی، عضو ائتلاف جوانان اصولگرایان پیش از ظهر امروز در نشست خبری اعضای ائتلاف جوانان اصولگرایان که در خبرگزاری نسیم برگزار شده بود در خصوص جایگاه جوان و رویکرد آن در مسائل کلان کشور گفت: اصولگرایان در مجلس آینده طرح برای جوانان دارند که یکی از آن طرح ها حذف تبصره در مورد قرارداد مشارکتی در نظام بانکی است و اعضا تلاش می کنند تا در مجلس آینده این موضوع را تصویب و قانونی کنند.
عبدالملکی در ادامه با اشاره به بالا بودن سن وزرای کشور گفت: امروزه مدیران در دهه 90 با فکر دهه 60 کشور را اداره می کنند و این مدل اداره کردن خطرناک است.
وی در ادامه به رشد و تحول علمی و نهضت نرم افزاری در حوزه علم در دو دهه گذشته اشاره کرد و گفت: با توجه به تحول علمی و نهضت نرم افزاری در حوزه علم در دو دهه گذشته از جوانان شاهد بودیم اما امروز شاهد هستیم که از فضای مدیریت وقت جدا شده اند.
عبدالملکی تصریح کرد: در 15 سال اخیر تحول عظیمی در حوزه علم در کشور اتفاق افتاد و این امر تنها با حضور جوانان به وقوع پیوست اما امروز باید این سوال را از دولتمردان بپرسیم که محصول تحول علمی در کجا کشور متجلی شده است.
این عضو ائتلاف جوانان اصولگرایان بیان داشت: دیده نشدن روح علمی و عملیاتی جوانان در حوزه مدیریت کشور منطقی نیست و باید طبق قانونی سن وزرا را کاهش دهیم چرا که ما معتقدیم اگر جوانان در عرصه تولید علم و پیشبرد قدرت علمی و در جهان پیشتاز بودند به همان میزان می توانند در عرصه سیاست نیز پیشتاز باشند.
عبدالملکی همچنین در خصوص اشتغال زنان درجامعه گفت: در خصوص اشتغال زنان حرف در جامعه زیاد گفته می شود اما طرح ها و حرف ها عملیاتی نمی شود.
وی افزود: امروزه 19 میلیون خانم خانه دار در کشور داریم که به این 19 میلیون نفر خدمات رفاهی ارائه نمی شود این در حالی است که تمام جریانات اجتماعی و سیاسی کشور را این قشر از جامعه به پیش می برند ما جوانان اصولگرا در نظر داریم تا در برنامه ششم توسعه برای خانم های خانه دار همچون مستخدمین کد استخدامی برایشان تعریف و ثبت کنیم و متناسب با معیشت و کارکرد آنها در خانه حقوق بازنشستگی برای این قشر در نظر گرفته شود.
عبدالملکی اذعان داشت: تولید خانم های خانه دار در تولید ملی ثبت نمی شود و ما باید این موضوع را متناسب با اقدامات آنها ثبت کنیم.
عبدالملکی با تاکید بر این مطلب که تا آخرین قطره جانم این طرح را در برنامه ششم خواهیم گنجاند و اگر دولت بخواهد با آن مخالفت کند بر حرف خود اصرار خواهیم ورزید و این موضوع را عملیاتی خواهیم کرد و به دولت می گوییم که 80 هزار میلیارد فرار مالیاتی وجود دارد اما تعداد خانم های خانه دار جمعیت شان 19 میلیون نفر است و این 80 هزار میلیارد فرار مالیاتی می تواند یکی از منابع دولت باشد.
وی در ادامه به خانم های شاغل اشاره کرد و گفت: مدلی که امروز برای خانم های شاغل در کشور پیاده می شود مدل قرن هجدهم و نوزدهم اروپا است و نظام عادلانه ای برای اشتغال خانم های شاغل وجود ندارد.
وی با بیان این مطلب که برخی مواقع گفته می شود که اسلام با کار خانم ها در خارج از خانه مخالف است گفت: فقه ما فقه پویایی است و خانم ها طبق فقه پویایی که اسلام دارد می توانند در خارج از خانه نیز فعالیت کنند چرا که با تکنولوژی که امروز وجود دارد یک خانم خانه دار در عرض دو تا سه ساعت می تواند امورات مربوط به زندگی فرزند و شوهر خود را انجام دهد و ما درصدد آن هستیم که برای خانم های خانه داری که در خانه هستند و می خواهند شاغل باشند اشتغال دانش بنیان تعریف کنیم و این اشتغال که درآمد بالایی نیز دارد در چارچوب قانون اساسی تعریف می شود.
وی در ادامه در رابطه با قانون مناسب برای خانم ها در فضای اشتغال گفت: برای اینکه بخواهیم قانون کار مناسبی ایجاد کنیم باید هم کارفرما را در نظر بگیریم و هم کارگر را چرا که اگر بخواهیم با قانون کاری دست یک طرف را به طور کامل ببندیم و دست طرف دیگر را باز بگذاریم به اقتصاد خیانت کرده ایم و اگر امروز شاهد هستیم که کارفرمایان با کارگران خود بیشتر از یک سال قرارداد امضا نمی کنند دلیلش آن است که به جامعه و فضای کسب و کار اعتماد ندارند و ما معتقدیم که اگر 120 هزار میلیارد تومان که در بانک ها سپرده گذاری شده است در چرخه تولید وارد شود 70 هزار واحد صنعتی ایجاد خواهد شد و سالانه برای 500 تا یک میلیون نفر از جوانان جویای کار شغل ایجاد خواهد شد و با رونق اقتصادی است که کارفرمایان می توانند قراردادهای بالای پنج سال با کارگران خود انعقاد کنند.
عبدالملکی همچنین در رابطه با بانک جامع اطلاعات اقتصادی نیز گفت: بانک جامع اطلاعات اقتصادی در کشور وجود ندارد و در دولت نهم این موضوع کلید خورد اما متاسفانه در اجرا با مشکلاتی مواجه شد و ما می بایست بانک اطلاعاتی ثبت احوال، اسناد، نظام بانکی، نظام ارزی، نظام مالیاتی و گمرکی ایجاد کنیم و این امر نیز ظرف سه ماه قابل تدوین است و اگر دولت بخواهد با آن مخالفت کند به مخالفت با دولت خواهیم ایستاد.
قریشی دیگر عضو جمعیت ائتلاف اصولگرایان بیان داشت: ائتلاف اصولگرایان برنامه های خود را برای مجلس آینده رونمایی کرده است و برنامه خود را در اختیار رسانه ها قرار داده است.
وی افزود: اولویت بندی ما در مجلس آینده این است طرحی را به دولت بدهیم که جهت رفاه حال جوانان تسهیلات بانکی برای ایجاد تولید در اختیار جوانان قرار دهد.
قریشی همچنین اظهار داشت: طبق توصیه های بزرگان کشور به ویژه مقام معظم رهبری نباید کشور جناحی و سیاسی شود اگر این امر صورت پذیرد بر پایه علمی ضربه می زند.
وی افزود: طبق آخرین آمار در خصوص رتبه علمی کشور از رتبه پانزدهم به رتبه هفدهم تنزل پیدا کرده است و حتی از تایوان و فدراسیون روسیه عقب تر رفته ایم.
وی گفت: ما باید ساختار اقتصادی را تغییر دهیم و اگر این امر صورت نگیرد قطعا با مشکلات عدیده مواجه خواهیم شد. امروزه دولت به یک شبکه بیکار از مهندسین در کشور ایجاد کرده است.
عضو جوانان ائتلاف اصولگرایان در ادامه بیان داشت: مجلس نمایندگان حرف بزن می خواهد نمایندگانی می خواهد که حرف بزنند و بعد جهت پیگیری حرف های خود طرح در مجلس مطرح کنند و یکی از نقاط مثبت جریان اصولگرایی این است که جریان اصولگرایی حرف مردم را می زنند.
وی گفت: از آنجایی که ما می دانیم کار نمایندگان کار اجرایی نیست و تدوین قانون است و این قوه می تواند نظارتی نیز باشد و نمایندگان می توانند بر نحوه بررسی و فعالیت دستگاه ها نیز نظارت کنند و در نظارت دولتی ها را وادار خواهیم کرد تا برای حل مشکلات جوانان و مردم لایحه ارائه دهند اگر لایحه ارائه ندهند خودمان طرح می دهیم.
عبدالملکی در خصوص حمایت از جوانان گفت: ساختار کنونی اقتصادی کشور جوانان سوز است و شبکه بانکی جوانان را سرکوب می کند مسئله اصلی جوانان امروز اقتصاد است و سیاست نیست.
وی افزود: شبکه بانکی ما 1000 میلیارد سپرده قرض الحسنه دریافت می کند اما در ارائه تسهیلات به جوانان دست بسته است به گونه ای که یکی از مسئولان شعب بانک ها بیان می دارد که دست من برای پرداخت وام میلیاردی باز است اما برای ارائه وام دو سه میلیونی به یک جوان بسته است امروزه نظام بانکی هیچ خدماتی به جوانان به غیر از گرفتن پول آنها به آنها نداده است و نظام بانکی کشور در راستای رفع رکود قدم برنمی دارد و باید ساختار اقتصادی کشور به نفع جوانان اصلاح شود.
وکیل پور در رابطه با وضعیت دانشگاه ها گفت: در دانشگاه ها بودجه مربوط به حوزه تحقیق و پژوهش عددش در برنامه بودجه کل کشور نسبت به سال گذشته پایین تر آمده است و ما معتقدیم که محیط دانشگاه باید از هر گونه جنجال و جریان سیاسی به دور باشد و فضای دانشگاه ها باید اعتلا یابد امروزه شاهد هستیم که ارتباط حوزه و دانشگاه با صنعت بسیار ضعیف است.
وکیل پور در ادامه بیان داشت: جامعه ایران جامعه ای جوان است و این قشر متوسط جمعیت جامعه را تشکیل می دهد و ما باید در مجلس دهم به فکر دغدغه ها و اولویت های جوانان باشیم.
این عضو ائتلاف جوانان اصولگرایان تصریح کرد: در بیست سال اخیر برخی از جریان های سیاسی کشور در موضوع جوانان در کسب آراء سوء استفاده کردند و با طرح موضوعات فرعی دغدغه اصلی جوانان را به حاشیه کشاندند.
وی گفت: اشتغال، مسکن، ازدواج از دغدغه های امروز جوانان کشور است و مجلس آینده باید جهت ارتقا و اعتلای جوانان به این مطالبات اساسی جوانان توجه کنند و در این بخش بسیار عقب هستیم.
وکیل پور تصریح کرد: جریان ائتلاف اصولگرایان جهت پیگیری وضعیت جوانان در مجلس آینده جوانانی را در لیست خود قرار داده است تا مطالبه گر برنامه ها و دغدغه های جوانان باشد.
عبدالملکی در خصوص بیکاری و تاثیر آن در جامعه گفت: رکود مهمترین اثرش را در قشر جوان گذاشته است چرا که رکود باعث شده تا تولید متوقف شود و با متوقف شدن تولید جوانان بسیاری از کار و شغل و حرفه خود بیکار شده اند.
عبدالملکی تصریح کرد: بیکاری باعث می شود تا مشکلات عدیده ای برای جوانان ایجاد شود که اعتیاد، طلاق و درگیری های میان جوانان و جوانان با خانواده از جمله این مشکلات است.
عبدالملکی گفت: اگر تولید در کشور رونق و توسعه یابد قطعا به سوال بسیاری از جوانان پاسخ داده می شود چرا که با رونق تولید واردات و صادرات افزایش پیدا خواهد کرد و زنجیره ارزشی تولید تقویت می شود و این امر مستلزم این است که مسئولان دولتی اراده قوی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی داشته باشند.
قریشی در خصوص رکود بیان داشت: اکنون که در پسا تحریم قرار داریم به دلیل اینکه دولت اولویت بندی خود را به دیپلماسی خارجی معطوف کرده است و مسائل ضروری درون جامعه را تحت شعاع برنامه های دیپلماسی خود قرار داده است لذا مشکلات کنونی در کشور پابرجا است که دولت این امر را در گرو حل مشکلات دیپلماسی می داند.
وی گفت: دولت در پسا تحریم در حوزه جوانان منفعلانه عمل کرده و برنامه ای برای حل دغدغه های جوانان ندارد و برنامه راهبردی موثر در حوزه جوانان تاکنون معرفی نکرده است و تنها در حد شعار برای جوانان برنامه دارد.
وکیل پور در خصوص تحمل و تمدید انتظار مردم در وعده های رئیس جمهور گفت: دولت در زمان انتخابات با شعار اینکه جوانان در مقابل پدر و مادر خود شرمنده هستند وارد عرصه انتخابات شد اما بعد از روی کار آمدن برنامه قطعی برای رفع مشکل جوانان از خود ارائه نکرد.
وی افزود: دولت در حوزه اقتصادی به جوانان باور ندارد و جوانان ایرانی انتظار دارند که مجلس آینده از وزارت ورزش و جوانانی که وزارت خود آنها است مطالبات شان را پیگیری کنند.