به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، همزمان با جلسات تخصصی پرسش و پاسخ نامزدهای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از بجنورد که بر اساس مصوبه کمیسیون دانشجویی خراسان شمالی تنها باید در دانشگاههای دولتی و پیام نور بجنورد برگزار شود، موسسه آموزش عالی اشراق بجنورد نیز اقدام به برگزاری مناظره میان نامزدها کرد، در این رابطه بناست امروز این موسسه آموزش عالی برنامه مناظره ای را با حضور پنج نامزد که از بین آنان سه نامزد اصولگرا دعوت شده اند و یک نامزد اصلاح طلب است، برگزار کند.
چینش نامزدها مشکل دارد
خبرنگار ما مطلع شد یکی از این نامزدهای اصولگرا نسبت به این مراسم انتقاداتی دارد، قاسم جعفری نامزد اصولگرا در گفتگو با خبرنگار ما اعلام کرد: ابتدا باید بگویم این برنامه بدون انجام هماهنگی با شخص و دفتر بنده برگزار می شود و از آن بی خبر بودم.
وی افزود: همچنین با توجه به چینشی که برای حضور نامزد ها در این برنامه صورت گرفته است باید اعلام کنم بنده این ترکیب را قبول ندارم، اینکه 3 نفر اصولگرای شاخص با یک نفر اصلاح طلب بخواهند مناظره کنند اصلا با اصول مناظره منافات دارد و احتمال دارد قصد درگیر کردن اصولگرایان باهم در میان باشد.
اعلام آمادگی برای مناظره با هرکدام از نامزد ها در فضایی برابر
جعفری گفت: بنده ارادت ویژه ای به جامعه دانشگاهی و دانشجویان دارم و همواره با توجه به کمیسیون آموزش و تحقیقات که در دوران نمایندگی آنجا مشغول خدمت هستم بسیاری از مشکلات آموزش عالی استان و کشور را پیگیری کرده ام، ما جلسات زیادی با دانشجویان داشته و داریم.
وی تاکید کرد: بنده حاضرم در فضایی که توازن میان نامزدهای اصولگرا و اصلاح طلب برقرار باشد و یا به صورت تک به تک با هر کدام از نامزد های محترم مجلس در هر زمان و مکان که آنها اعلام کنند به مناظره بپردازم.
هدفمان شورآفرینی و افزایش مشارکت بود/ دنبال عدالت میان نامزد ها نبودیم
در این رابطه گفتگویی داشتیم با امانی معاون دانشجویی موسسه آموزش عالی اشراق، وی در خصوص برگزاری این جلسات بدون توجه به مصوبه کمیسیون دانشجویی خراسان شمالی گفت: ما وظیفه خود دانستیم در جهت شورآفرینی و افزایش مشارکت این برنامه را برگزار کنیم و تا کنون اولین برنامه ما نیز با استقبال بیش از 100 دانشجو و حضور نامزد ها مواجه و در کمال آرامش اجرا شد.
وی در پاسخ به این سوال که مگر بر اساس بندی از مصوبه کمیسیون دانشجویی برگزاری برنامه در غیر از دانشگاه بجنورد و پیام نور غیر قانونی نیست، افزود: ما کار به کسی نداریم، از میان تشکلها و کانون های دانشجویی نظرخواهی کردیم و همه آنها از انجمن اسلامی و علمی گرفته تا بسیج و هلال احمر موافق بودند و تصمیم گرفتیم از میان نامزد ها شاخص ترین شان از اصولگرا، اصلاح طلب، اعتدال و مستقل دعوت شوند.
امانی در پاسخ به این سوال که مسئول بسیج موافقت خود با برگزاری این جلسه را تکذیب کرده و اعلام کرده که بخاطر تداخل با مصوبه کمیسیون دانشجویی این برنامه صلاح نیست برگزار شود، گفت: اکثریت موافق موضوع بودند و نمی توان به خاطر نظر بسیج از برگزاری برنامه جلوگیری کرد، ما معتقدیم این برنامه هیچ برنامه دیگر را کمرنگ نمی کند.
وی درخصوص عدم اطلاع رسانی به برخی نامزدها و برقرار نشدن عدالت میان همه نامزد ها و دعوت از برخی از آنان نیز اظهار کرد: ما با همه آنها صحبت کرده و هماهنگی لازم را انجام داده ایم، ما آنهایی که خودشان برای حضور اعلام آمادگی کردند و آنهایی که شاخص بودند را در برنامه گذاشتیم و دنبال برقراری عدالت بین آنان نبودیم چرا که امکانات و زمان ما اجازه این کار را نمی داد، لذا شاخص های همه طیف ها را دعوت کردیم.
شورای فرهنگی برای این برنامه تشکیل نشده است
در این رابطه مسئول بسیج دانشجویی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه دانشگاه شورای فرهنگی برای تصویب این برنامه تشکیل نداده است، گفت: تنها یک جلسه گذاشتند و از همه تشکل ها خواستند نظر خود را در خصوص اجرای برنامه اعلام کنند، ما نیز بعلت غیر قانونی بودن آن بر اساس مصوبه کمیسیون دانشجویی با آن مخالفت کردیم، ضمن اینکه چینش نامزد ها را هم دانشگاه خود پیشنهاد کرد.
وی نقد هایی که به برنامه وارد است را چنین عنوان کرد: مهمترین آن عدم التزام به مصوبه کمیسیون دانشجویی و نیز رعایت نشدن عدالت بین همه نامزد هاست که در برنامه مصوب کمیسیون این موضوع رعایت شده بود، مسئله دیگر کمرنگ کردن کار تخصصی است که در پرسش و پاسخ با نامزد ها بنا بود اجرا شود چرا که آنجا در تمام حوزه ها طبق سوالات تخصصی که طرح شده بود مخاطب می توانست به عمق اشراف و برنامه های نامزد مد نظر برسد ولی در برنامه مناظره ای این موضوع به خوبی حاصل نمی شود و بیشتر مطالب به سمت سیاسی سوق پیدا می کند.
بهتر بود برنامه تخصصی پرسش و پاسخ ها را تقویت می کردند
سید علی سید الموسوی عضو شورای سیاستگذاری پرسش و پاسخ با نامزد های مجلس در بجنورد در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: ما کلی زحمت کشیده بودیم تا یک برنامه تخصصی به دور از حواشی سیاسی طراحی کنیم تا دانشجویان با نظرات نامزد ها آشنا شوند اما موسسه آموزش عالی اشراق مصوبه را رعایت نکرد، این در حالی است که می توانست برای حضور پرشور در این جلسات مخاطبان خود را به دانشگاه پیام نور و دولتی بجنورد سوق دهد.
ترخانی مدیر کل سیاسی استانداری خراسان شمالی هم در گفتگو با خبرنگار ما با تاکید بر رعایت نکردن قانون در برگزاری برنامه توسط موسسه آموزش عالی اشراق گفت: به فرماندار بجنورد اطلاع دادیم تا بر اساس مصوبه کمیسیون دانشجویی به این موسسه آموزش عالی نسبت به ادامه ندادن برگزاری این برنامه اقدام کنند و مخاطبان را به شرکت در برنامه قانونی کمیسیون دانشجویی ارجاع دهند.
در این رابطه شورای سیاستگذاری برنامه پرسش و پاسخ با نامزد ها در دانشگاه پیام نور و دولتی بجنورد نیز با صدور نامه ای خطاب به این موسسه آموزش عالی با طرح این دلایل که برگزاری اینگونه میزگردها خلاف مصوبه کمیسیون دانشجویی مورخ 13 آبان ماه 94 است، به دلیل دعوت از عده ای خاص از کاندیداها موجبات اعتراض وارد سایر کاندیداها شده است و نیز چینش کاندیداها بدون رعایت عدالت، سلیقه ای و با شائبه جانبداری صورت گرفته است، نسبت به اتمام برگزاری این جلسات موضع گیری کرد.