به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، در اولین جلسه که در سالن آمفی تئاتر دانشکده هنر دانشگاه بجنورد ساعت 10:10 آغاز شد، حسین جمالی به توضیحاتی پیرامون رزومه خود پرداخت و گفت: من انتظار داشتم دانشجویان استقبال بیشتری از این جلسات داشته باشند؛ اما به دلیل مدرک تحصیلی بنده که همان مدیریت بحران است، به من دیکته شده است که مطابق شرایط زمانی پیش بروم، بنابراین از معدود دانشجویانی هم که به این جلسه آمده اند تشکر می کنم.
حسین جمالی در خصوص قسمت های طرح شده در جلسه پرسش و پاسخ ابتدا به موضوع علم و فناوری پرداخت و گفت: علم از ریشه انگلیسی scince برداشت شده است و سرچشمه ی تحول جامعه ی بشری است از درون این علم است که نظریات و تحولات جامعه بشری استخراج می شود، مهم ترین محلی که می تواند سبب تحول در جامعه شود(در حوزه علمی)،دانشگاه ها است، ما متاسفانه امروز در محیطی به سر می بریم که کپی-پیسی است، این یک مشکل اساسی برای ما به حساب می آید در مقابل ما باید به سمت حرکت در مرز های تولید علم اقدام کنیم.
پارک علم و فناوری نداریم!
جمالی در خصوص مسائل مرتبط به علم و فناوری در استان خراسان شمالی نیز گفت: من با دانشگاه بجنورد به دلیل تازه تاسیس بودن آن آشنایی ندارم؛ اما در کل با تفاسیری که ما در جامعه می بینیم، وضعیت را بد نشان می دهد، متاسفانه امروز دانشجویان ما هم علم را به خوبی نمی آموزند و در هنگام فارغ التحصیلی این افراد سواد کافی را برای اشتغال ندارند.
حسین جمالی در پاسخ به سئوال دانشجویی که پیرامون اوضاع پارک های علم و فناوری مطرح شد، گفت: اولا من فکر می کنم که بجنورد پارک علم و فناوری ندارد(در صورتی که پارک علم و فناوری استان خراسان شمالی سالهاست که فعالیت خود را آغاز کرده است)، ما باید به قسمت تحقیق و توسعه با دید بهتری نگاه کنیم و به این قسمت بیشتر توجه شود و باید قوانین در این مسیر طراحی شود.
حسین جمالی در خصوص مسائل اقتصادی نیز تصریح کرد: من کشاورز هستم و به این موضوع هم افتخار می کنم، بنابر این اجازه دهید ابتدا از مسئله ی کشاورزی آغاز کنم، متاسفانه امروز به این مقوله کم توجهی می شود یعنی کشاورز به این سمت حرکت می کند که محصولات خودش را از زمین جمع نکند، زیرا این جمع آوری سبب خواهد شد که ضرر بیشتری را متحمل شود، اوضاع دامپروری هم اصلا مناسب نیست زیرا فراورده های دامی هم متاسفانه با ضرر و زیان همراه است.
نیازسنجی برای تولید محصولات کشاورزی وجود ندارد
در انتهای این قسمت حسین جمالی گفت: متاسفانه ما در کشور هدف گذاری دقیقی نداریم و بدون سازمان دهی در حال تولید برخی از محصولات هستیم، یعنی ما امسال نمی دانیم چه مقدار سیب زمینی نیاز داریم؟! به همین جهت یا مجبور می شویم این سیب زمینی ها را امحا کنیم یا اصلا کشاورز از زمین جمع آوری نمی کند، در قسمت های دیگر هم مانند مسکن و... وضعیت همین طور است.
حسین جمالی در حوزه ی زیست محیطی گفت: آموزش حفظ محیط زیست به عنوان یک آیین در دین زرتشت مطرح بوده است و مردم ایران باستان به آن به دید مقدس می نگرند، از دیدگاه اسلام هم همین گونه است، ما تاکیدات زیادی در قرآن و دین خودمان نسبت به حفاظت از محیط زیست داریم.
پتروشیمی خراسان شمالی آبهای اطراف را آلوده کرده
وی ادامه داد: زمانی که یک صنعت به کار می افتد، یک سری هزینه ها به همراه دارد که متاسفانه ما به این قسمت اصلا توجه نمی کنیم و صرفا به فرآورده های مثبت آن نگاه می کنیم، مثلا در پتروشیمی خراسان شمالی به سبب هزینه های این صنعت، آب های اطراف آلوده شده و به موجودات آبی آسیب وارد کرده است یا به عنوان مثال دیگر باید به میزان آب های مصرفی برخی از صنایع بزرگ استانی توجه کرد که متاسفانه با مدیریت ضعیف برای مردم مشکلاتی را به وجود آوردیم.
حسین جمالی در حوزه سیاست داخلی و خارجی گفت: من ابتدا باید تاسف بخورم بابت یک سری مسائل سیاسی سطحی در داخل کشور که برخی ها می خواهند مردم را به آن درگیر کنند، متاسفانه امروز بر سر اختلافاتی برای مردم مشکل تراشی می شود که اصلا صاحب اهمیت نیست و یک بداخلاقی عمده ای در این خصوص در حال به وجود آمدن است، من الان تاکید می کنم که به عنوان یک نامزد مستقل به انتخابات ورود کرده ام.
عزت، حکمت و مصلحت مبنای سیاست خارجی
همچنین وی در خصوص مسائل سیاست خارجی ادامه داد: من اعتقاد دارم که اگر بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت اقدام کنیم، یقینا فعالیت های مان مفید و موثر خواهد شد، ما باید به عزت کشورمان احترام بگذاریم، برای این کشور خون های زیادی ریخته شده است که ما باید قدران آن باشیم، همچنین در قسمت حکمت باید افرادی صاحب مسئولیت شوند که اطلاعات و دانش کامل در این زمینه دارند.
این نامزد دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه فرهنگ و اجتماع گفت: ما در ابتدا یک ایرانی هستیم، بنا بر این باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشیم که فرهنگ غنی کشور و دین ما نباید به دست تغافل سپرده شود، من در این مقوله اعتقاد به اعتدال دارم این را باید متوجه باشیم که فشار ها نمی تواند اثر مثبت داشته باشند این مسئله شاید در مدت کوتاه جوابگو باشد، اما در بلندمدت اثرات منفی خواهد داشت. در انتها وی به پیش لرزه های فرهنگی اشاره کرد و گفت: ما در خراسان شمالی به دلایل مختلف شاهد تغییرات فرهنگی بوده ایم که این موضوع به صورت نرم و آهسته هم صورت گرفته است به عنوان مثال در برخی از اقدام تغییراتی به وجود آمده است که این تغییرات منفی است.
حسین جمالی در حوزه ی بهداشت و درمان پیرامون فرهنگ سازی صحبت کرد و گفت: یکی از عمده مشکلات ما مسئله فرهنگ سازی در حوزه های بهداشت و درمان است که مردم ما متاسفانه تفاوت بین بهداشت و درمان را به خوبی متوجه نمی شوند، یکی از عمده مشکلات ما مسئله سودآوری حوزه درمان برای برخی از متصدیان این حوزه است که این موضوع مشکلاتی را برای مردم پدید خواهد آورد، به جهت سلامت و راحتی مردم باید قوانین خوبی در حوزه بیمه وضع شود که بنظر فعالیت در این قسمت وظیفه نمایندگان مجلس است.
پس از اتمام سخنان حسین جمالی دانشجویی با بیان اینکه ما امروز خیلی از سخنان شما را می دانستیم؛ اما ملاک برای ما راهکارهای شماست، گفت: متاسفانه الان شما صرفا به بیان برخی از مشکلات پرداختید و راه کارهای خود را ارائه نکردید.
حسین جمالی در پاسخ به این دانشجو گفت: من در خیلی از موارد به راهکارها هم اشاره کردم، به عنوان مثال در حوزه پتروشیمی من از اساس با تشکیل این مجتمع در استان مشکل داشتم ما باید در حوزه ی صنعت و کشاورزی با یک هدف کلی اقدام کنیم.
ساخت بی رویه دانشگاهها
بهروز نقویان نیز ساعت 10 مهمان دانشگاه پیام نور بجنورد بود، وی در حوزه ی علم و فناوری ابتدا به بیان مشکلات پرداخت و گفت: متاسفانه امروز در کشور ما در حوزه ی علم و فناوری بی برنامه اقدام می کنیم، ساخت و ساز های بی رویه دانشگاهی به هیمن موضوع اشاره دارد. همچنین یکی دیگر از مشکلات این حوزه مسئله ی بیکاری فارغ التحصیلان است و ما امروز شاهد آن هستیم که خیل کثیری از خروجی های دانشگاه بجای اشتغال به سوی بیکاری پیش می روند.
وی راهکارهای خود را چنین عنوان کرد: من به عنوان راه حل این مشکل به چند موضوع اشاره می کنم، یکی از راهکار های اساسی مسئله ی حمایت از سازمان های مردم نهاد است؛ البته خیلی ها در این زمینه شعار می دهند؛ اما مقصود بنده حمایت واقعی از این مسئله است، راهکار بعدی مسئله توجه به فناوری های دانشگاهی است.راه کار بعد استفاده و به کار گیری نیرو های جوان می باشد که باید با تمام توان از این نیور ها استفاده کرد.
بهروز نقویان در حوزه بهداشت و درمان پیرامون مشکلات استان گفت: امکانات پایین بهداشتی درمانی در روستاها و عدم تکمیل بیمارستان تخصصی و رضایت مند نبودن سیستم ارجاع در روستاها از مشکلات عمده است. (نقویان در این قسمت راهکار عملی ارائه نکرد و صرفا به بیان برخی معایب استان پرداخت.)
رفت و آمد هیات های تجاری و احتمال عقد قرارداد های ترکمن چای
نقویان در خصوص مسائل سیاست داخلی و خارجی گفت: نفوذ که پس از برجام دیده می شود و چیزی که بنده درحوزه کاری خودم می بینم ورود روزانه چندین نفر از کشورهای ایتالیاو... است برای اینکه بتوانند قردادهای مثل ترکمان چای عقد کنند.
وی در همین زمینه راهکار هایی ارائه کرد و گفت: عمل به قانون و وام دار نبودن به احزاب و گرههای مختلف راهکار این مشکل است؛ چرا که وامدار بودن باعث میشود افراد بعدا مجبور می شوند طبق خواسته و خط و مشی آن حزب یاگروه حرکت کنند.
بهروز نقویان در حوزه زیست محیطی نیز تصریح کرد: مشکلات ما در این حوزه دفع نامناسب زباله، مشکلات آلودگی هوا و ترافیک است، راهکارها نیز برنامه ریزی قبل از احداث کارخانه و قبل از شروع کار آن است.
وی مشکلات و راهکارهای حوزه فرهنگی اجتماعی را چنین بیان کرد: نبود امکانات جهت تفریح سالم برای خانواده ها و جوانان مثل نبود سینما، افزایش اعتیاد و اثرآن بر بیکاری، مشکلات جوانان خصوصا در زمینه ازدواج و طلاق، ضعف فرهنگ شهروندی عمده مشکلات است و راهکار آن نیز مدیریت و سازمان دهی امکانات و تلاش برای جبران مشکلات است.
تاسیسات زیربنایی علمی در استان وجود ندارد
در مراسم بعدی که در دانشگاه بجنورد برگزار شد، مرتضی رضایی، کاندیدای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ساعت 12:47 به سخنرانی پرداخت و در زمینه فرهنگی و اجتماعی گفت: مهم ترین چالش استان ما ترویج بعضی فرهنگهای غلط است، مقایسه بجنورد با شهرهای اروپایی زیاد جالب نیست، چرا ما نمی توانیم فرهنگی پیاده کنیم که حداقل رفت و آمد درستی داشته باشیم، چرا در خصوص کتابخوانی در خصوص طلاق در خصوص برخورد با زائرین نمی توانیم فرهنگ درستی پیاده کنیم، اگر ما بتوانیم از فرهنگ غنی خودمان استفاده کنیم می توانیم بسیاری از درآمد ها را از استان های دیگر به استان خودمان بکشانیم.
وی در خصوص مسائل مرتبط به حوزه علم و فناوری به نکته ای اکتفا کرد: تاسیسات زیر بنایی در استان ما وجود ندارد و هنوز نتوانستیم از امکانات غنی و همچنین از اساتید نخبه استان به درستی استفاده کنیم. مشکلات و راهکارهای حوزه اقتصادی از دید بهروز نقویان چنین بود: کمبود حمایت از کارگران، صنایع و دامداران، مشکلاتی که در بحث توزیع و نگهداری امکانات داریم مثل متضرر شدن مردم روستای بدرانلو به علت نداشتن سردخانه برای نگهداری انگور اینها چالش های ماست، راهکارها نیز عبارتست از تبدیل کشاورزی و دامپروری از روش سنتی به مدرن، جذب سرمایه گذاری، ایجادفضای امن برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی، توزیع صنایع بومی در استان، رفع مشکل جوانان و وام ازدواج.
مرتضی رضایی در خصوص مسائل اقتصادی بیشتر توضیح داد و گفت: بی پولی و کم پولی و چالش ها اقتصادی در محافل عمومی مردم صحبت می شود در حالی که ما منابع و اساتیدی داریم که می توانند در حل این مسائل موثر باشند؛ اما هنوز از این ها استفاده نشده است.
وی ادامه داد: سرعت در انتقال منابع و محصولات به مناطق دیگر در حل مشکلات و مطرح کردن استان در کشور بسیار موثر است و قطعا اگر جاده های بین استانی درست شوند، بسیاری از مسائل و مشکلات اقتصادی حل می شود.
مشکل زیست محیطی خاصی در استان نداریم
رضایی در خصوص مسائل زیست محیطی ابراز خرسندی کرد و گفت: در استان ما مشکل اساسی در مورد مسائل زیست محیطی وجود ندارد؛ اما این دلیلی نمیشود که هیچ کاری نکنیم و مسئولان ما باید سریع تر زیر ساخت های ریلی و راه ها را بررسی کنند تا با مشکلات بزرگ مواجه نشویم.
وی در حوزه بهداشت و درمان نیز گفت: یکی از مشکلات اساسی استان ما بهداشت و درمان است که دلیل آن هم وجود قشرهای کم درآمد و ضعیف جامعه است که هنوز نتوانسته اند خود را با هزینه های بهداشتی مطابقت دهند و مسئولان دولت با همکاری نمایندگان مجلس باید حمایت های بیمه ای داشته باشند.
رضایی در حوزه سیاست داخلی و خارجی نیز به عنوان آخرین مطلب گفت: رهبری در خصوص مسائل کشوری اشراف دارند و کشور ما در خصوص مسایل داخلی کشور و خارجی مشکلی ندارد ولی در خصوص مسایل استان، مسئولین باید با هم همدلی داشته باشند و با اتحاد و هماهنگی اجازه دخالت هیچ کشوری را به مسائل داخلی ندهند. هر چه درگیری بین مسئولان بیشتر شود مسائل حل نخواهد شد و اتحاد از بین میرود و بسیاری از مسایل استان با مشکل روبرو می شود.
باید مقابل آمریکا مقتدرانه رفتار کرد
مشکلات و راهکارهای وی در حوزه سیاست داخلی و خارجی چنین بود: سیاست خارجه اگر به توسعه روابط با حفظ احترام متقابل باشد خوب است.که این توسعه باعث شناخت بیشتر مردم جهان از ایران و توسعه گردشگری و صنعت توریست خواهدشد، در مقابل سیاست هایی که تنش زا هستند مثل آمریکا و انگلیس من طرفدار اقتدار هستم و به نظرم مسءولان بایداقتدار را حفظ کنند و معتقدم اگر همیشه رهبر حرف آخر را بزند و اگر جایگاه ایشان دربین مسءولین و مروم تقویت شود اقتدار و شور بیشتر می شود و می تواند توسعه بیشتری یابد. درمورد سباست داخلی هم به نظرم مهمترین مشکل عدم اتحاد بین مسئولین است که باعث عدم توسعه خراسان شمالی شده است، یکی دیگر از مشکلات این حوزه حضور مسئولان خارج استانی در استان است که باعث شده آشنایی و دلسوزی کافی نسبت به مردم استان نداشته باشند.
راهکارهای رضایی برای این موضوع نیز چنین بود: به کارگیری مدیران داخلی، ارتباط استان باکشور ترکمنستان و استفاده از پتانسیل های خراسان شمالی برای بحث گردشگری، توریست و فعال کردن آنها در بحث تجاری،فرهنگی و افزایش ارتباط مسولین بامردم.
باید از داخل دانشگاههای استان استعداد یابی انجام دهیم
ساعت 13 دانشگاه پیام نور مهمان محمد وحیدی بود، وی به ارائه رزومه خود پرداخت و در حوزه علم و فناوری گفت: در زمینه توسعه پایدار دچار مشکلات زیادی هستیم که باید برای رفع این مشکلان از دانشگاهها شروع کنیم و این کار با شناسایی و استعداد یابی افراد باهوش و توانمند و آموزش آنها برای متخصص شدن درآن زمینه برای به کارگیری ازاین نیروهای متخصص به جای متخصصان خارجی است.
وحیدی در حوزه بهداشت و سلامت نیز گفت: مشکلات این حوزه شامل ناکارآمدی مدیران، فقر اطلاعاتی و فرهنگی به خصوص در روستاهاست و راهکار آن نیز اجرای طرح های تسهیل گری، اطلاع رسانی درمورد مشکلات بهداشتی و نحوه برخورد و حل آنها و شایسته سالاری مدیران در ادارات است.
نباید هرجا بودجه کم آمد از بخش فرهنگی کم کنیم
وحیدی در حوزه مشکلات فرهنگی و اجتماعی استان نیز تصریح کرد: مشکل این حوزه ضعیف شدن فعالیت هاست و علتش این است که ازلحاظ اقتصادی پایه امکانات را نداریم، به بخش فرهنگ بودجه کمتری اختصاص داده می شود و هرجا از بودجه کم می آید ازبخش فرهنگی کم می کنند، به نظرمن در صورت کمبود بودجه باید از بودجه تمام بخش ها به میزان یکسان برداشته شود، همچنین یک کار دیگر در این حوزه جوان گرایی است، راهکار دیگر برگزاری همایش هایی در بحث فرهنگ عمومی است که باعث می شود مردم خودشان به این سمت بروند و اهمیت آن رادرک کنند، همچنین راهکار دیگر افزایش اطلاع رسانی از طریق سازمان هابرای بحث سازمان های مردم نهاد است.
دفع نامناسب فاضلاب و زباله مشکل زیست محیطی استان
وحیدی در حوزه محیط زیست نیز گفت: مشکلات شامل دفع نامناسب زباله ها و فاضلاب است که راهکار آن برنامه ریزی در تصویب و اجرای برنامه های رفع این معضل است، آلودگی آب و هوای شهر بجنورد که نسبت آلودگی هوا در بجنورد نسبت به جمعیت شهر زیاد است، راهکار این مشکل نیز فرهنگ سازی دراین زمینه است، همچنین افزایش درختکاری و توسعه ی فضای سبز نه تنها درسطح کلان بلکه درسطح فردی و افراد جامعه.
باید جلوی اختلاس های 1 ریالی را گرفت تا به هزار میلیاردی نرسد
وحیدی در انتها در حوزه اقتصادی موارد زیر را مطرح کرد: به نظرم دومشکل اصلی دراین حوزه یکی بحث تحریم ها بود و دیگری استقراض از بانک مرکزی برای تامین بودجه کشور بود که این باعث تعطیلی خیلی ازکارخانه ها و یا پایین آمدن تولید آنان شد. موضوع دیگر بحث فسادهای اقتصادی است که علتش این است که ما اختلاس های 1000تومانی را نادیده گرفتیم و کار به اینجا رسید، به نظرم ما باید حتی جلوی اختلاس یک ریالی را هم بگیریم که در این صورت ناخودآگاه آن قدر زمینه پاک می شود که کسی در سطح کلان جرات اختلاس نمی کند.
ظرفیت های اقتصادی استان، گردشگری، اسب و فرش ترکمن و حتی آبنبات و قره قروت
وی تصریح کرد: استفاده از توانمندی های داخلی به جای تکیه بر بودجه کشوری، به کارگیری پیمانکاران داخل استان به جای خارج استان که این خود باعث اشتغال مردم و توسعه اقتصادی استان می شود، توسعه ی وام های قرض الحسنه، گسترش کسب وکارهای کوچک، استفاده از توانمندی های استان مثل تقویت پتانسیل های داخلی از قبیل توسعه ی فرش دست باف، فرش اصیل ترکمن، اسب ترکمن و حتی آبنبات و قره قروت که سوغاتی خاص این استان است.
می گویند صدای تو باید قطع شود!
سومین جلسه روز دو شنبه دانشگاه بجنورد نیز با تاخیر 30 دقیقه آغاز شد، پور عظیمی در ابتدا پیرامون مشکلات استان در حوزه های مختلف سخنرانی کرد و از اهداف خودش از ورود به عرصه انتخاباتی گفت، همچنین به نظام آموزش عالی کشور و رفتار مسئولین با قشر دانشجو اشکال وارد کرد.
در این قسمت مجری برنامه با تذکر به آقای پور عظیمی خواستار شد که صرفا در حیطه ی طراحی شده در برنامه صحبت کند، اما وی حرف مجری را قطع کرد و گفت: بگذارید بنده حرفم را بزنم، و الا جلسه را ترک خواهم کرد!
پور عظیمی در ادامه سخنان خارج از سوالات طرح شده را ادامه داد و گفت: مشکل اساسی ما جناح بازی های افراد است، اگر ما این جناح بازی ها را کنار بگذاریم، یقینا مشکلات اساسی مردم رفع خواهد شد.
وی مدعی شد: این چند روز از اطراف به من تماس می گیرند که صدای تو باید قطع شود! چرا این اتفاق در جامعه ما می افتد؟
وی در پاسخ به سئوال یکی از حضار مبنی بر نگاه شما به مشکلات استان چیست، گفت: ما به عنوان یک استان محروم هستیم که در هیچ حوزه ای اعم از گردشگری،عمران و...برنامه دقیقی نداریم و ساختار پایدار وجود ندارد.
توسعه همه جانبه
دانشگاه بجنورد ساعت 16:30 میزبان حسام آل یس بود اما جلسه که با تاخیر آغاز شد، آل یس پیرامون رزومه کاری خود سخن گفت و بیان کرد: هدف بنده از ورود به عرصه انتخابات، مسئله توسعه کشور بود که با سه اصل عقلانیت، برنامه ریزی و عمل گرایی باید به آن رسید و این سه محور شعار بنده نیز هست، توسعه مد نظر بنده نیز رشد همه جانبه در سه محور اقتصاد، فرهنگ و صنعت است، ما باید در هر سه قسمت رشد کنیم.
حسام آل یس در خصوص مشکلات علم و فناوری استان گفت: من خودم دانشجوی دکتری رشته کشاورزی هستم، اما باید عرض کنم که متاسفانه امروز در دانشگاه ها صرفا دروس بصورت تئوری به دانشجویان آموخته می شود و دانشگاه از فضای کار آفرینی خارج شده است.
اقتصاد تک محصولی برای کشور مشکل ساز شده
همچنین وی در خصوص این مسئله ادامه داد: ما باید به نقطه ای برسیم که از حیث فناوری و تکنولوژی به خودکفایی برسیم، بدین معنا که دیگر نیازمند دیگران در ارتقای تکنولوژی خودمان نباشیم، نکته دیگر مرتبط با این قسمت مسئله تک محصولی شدن کشور است، باید کشور در عرصه ی فناوری تا حدی ارتقا پیدا کند که صرفا درآمد کشور بر مبنای فروش نفت تامین نشود.
وی در ادامه به شاخصه های توسعه پرداخت و بیان کرد: یکی از رکن های مهمی که باید به آن پرداخت، مسئله ی کشاورزی است، ما باید در خصوص کشاورزی به رشد و ارتقای بیشتری برسیم.
همچنین وی به قسمت صنعت و معدن پرداخت و به این نکته اشاره کرد که در این حوزه ها باید با یک برنامه ریزی و استراتژی خاصی ورود کرد.
می توان معرفی قومیت ها و فرهنگ های آنان را پایه گردشگری قرار داد
آل یس در خصوص مسئله فرهنگ و اجتماع گفت: استان ما از قومیت های مختلفی تشکیل شده است و ما اگر بتوانیم این قومیت ها را به بهترین شکل به مردم نشان دهیم، حوزه اقتصاد ما هم تقویت خواهد شد، همچنین ما می توانیم از طریق معرفی فرهنگ اقلیمی مان، گردشگر ها و توریست ها را جذب استان کنیم.
حسام آل یس در خصوص مسائل مرتبط به سیاست خارجی و داخلی بیان کرد: خدارا شکر کشور ما پس از انقلاب اسلامی شرایط خوبی در حوزه سیاسی بدست آورد، به خصوص در این ایام که قدرت جمهوری اسلامی در کل جهان تثبیت شده است.
حسام آل یس در حوزه محیط زیست گفت: یکی از مهم ترین شاخصه های توسعه ی پایدار، مسئله ی توجه به محیط زیست است، دولت در حوزه ی محیط زیست نقش مهمی دارد که باید با فکر صحیح و درست به این حوزه به خوبی بپردازد؛ زیرا امروز مسئله تخریب محیط زیست جزو مهم ترین چالش های مطرح شده در کشور ما است.
حسام آل یس در حوزه بهداشت و درمان نیز به بیان مشکلاتی بصورت عمومی پرداخت؛ اما راهکار خاصی پیرامون آن ارائه نکرد.