به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ غلامرضا شافعی معاون فنی و توسعه امور زیربنایی سازمان مدیریت در نشست خبری با اشاره به برگزاری همایش تقدیر از شرکتهای مهندسی پیمانکاری و مشاوره اظهار داشت: این مراسم روز دوشنبه با حضور مسئولان دستگاههای ذیربط و رئیس سازمان مدیریت برگزار خواهد شد و از شرکتهای پیمانکاری با شاخص ماندگاری بیش از 60 سال سابقه کار و همچنین حوزه مهندسان مشاور با شاخص ماندگاری بالای 50 سال تقدیر خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به افق چشمانداز 1404، 10 سال اول را از دست دادهایم و رشد مورد نیاز تصویب نشده است، تصریح کرد: در بین 250 شرکت مهم دنیا به لحاظ پیمانکاری و درآمد سالانه تنها دو شرکت ایرانی حضور دارند، این در حالی است که ترکیه 43 شرکت، کره 11 شرکت و چین 65 شرکت را دارند، همچنین در بهترین ردهبندی شرکتها دو عنوان 176 و 99 مشاهده میشود. در حالی که بهترین رتبه شرکتهای ترکیه 18، کره 14 و چین 5 است.
به گفته معاون سازمان مدیریت در حوزه شرکتهای مشاورهای در بین 225 شرکت طراح جهان شرکتهای ترک جایگاه 6، کره 12 حضور دارند و رده ما 184 است.
همچنین در بین 150 شرکت طراح جهان پروژههای برونمرزی نداریم در حالی که کشورهای یاد شده بالاتر از ما هستند.
وی تأکید کرد: اغراق نیست که گفته شود، از ظرفیت شرکتهای پیمانکاری بیش از 10 درصد استفاده نمیشود، زیرا در دهههای گذشته شرکتها بیشتر دنبال گرفتن کار از دولت بودند، البته دولت در این میان نقش داشته است، ولی نباید همه کارها در دست دولت باشد و بهتر است، فکر صادرات خدمات فنی مهندسی باشیم. این گزارشها مربوط به سال 2015 بوده که عمدهترین شاخص ارزیابی گردش مالی و شرکتهای فنی مهندسی است.
شافعی در مورد ارتقا شاخصهای شرکتهای پیمانکاری در دوره پسابرجام، گفت: کارهای نیمهتمام (طرحهای عمرانی و طرحهای شرکتهای دولتی)، رونق بهتری میگیرند و اعتباری بیش از 400 هزار میلیارد تومان برای این طرحها نیاز است طرحهایی که سال 92 بوده به جای اینکه 4 ساله باشد 15 سال طول کشیده است و با پرداخت سالانه 30 هزار میلیارد تومان 13 سال برای اتمام آنها زمان نیاز است.
شافعی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم تا پایان سال 30 هزار میلیارد تومان به طرحهای عمرانی پرداخت کنیم، در مورد کل طلب پیمانکاران از دولت گفت: کل عدد بدهی پیمانکاران را نمیتوانم بگویم.
وی در مورد استقبال شرکتهای خارجی برای حضور در طرحهای کشورمان گفت: مهمترین طرح که از چند سال گذشته متقاضی ترکیهای داشته مربوط به آزادراه تبریز ـ مرند ـ بازرگان است که حجم سرمایهگذاری آن قابل توجه است و 65 درصد آن شرکت خارجی و 35 درصد را دولت تأمین خواهد کرد.
معاون سازمان مدیریت تأکید کرد: تا به حال در دوران پسابرجام عقد قراردادی در اجرای طرحها نداشتیم قرارداد مربوط به ایرباس نیز اجاره به شرط تملیک است و ضرورت ندارد از بودجه عمومی در شرکت هما برای خرید هواپیما استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه 6 هزار طرح نیمهتمام در کشور وجود دارد، 80 هزار پروژه در قالب این طرحها باقی مانده است.
وی در مورد دریاچه ارومیه گفت:سال 98 آب رودخانه زاب به این دریاچه خواهد رسید و سالانه 4 میلیارد متر مکعب آب برای دریاچه نیاز است که اکنون نیمی از آن وارد میشود.
وی در مورد طرح انتقال آب خزر به کویر ایران نیز گفت: این طرح و اتصال آن به خلیج فارس از زمان شاهعباس وجود داشته و حرف جدیدی در مورد آن ندارم.