آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۴۱۰۶
نظر مخالفان دوفوریت تمدید برنامه پنجم/

نیازی به تمدید برنامه پنجم نیست/ دولت باید برنامه ششم توسعه را خرداد ارائه می‌کرد

مخالفان دوفوریت طرح تمدید اجرای قانون برنامه پنجم توسعه معتقدند که شاخص‌های کلان نحوه بودجه‌نویسی در سند چشم‌انداز آمده است و نیازی به تمدید برنامه پنجم نیست.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) پارلمان طی سخنانی به عنوان اولین مخالف دو فوریت طرح تمدید اجرای قانون برنامه پنجم توسعه، اظهار داشت: دولت برنامه ششم را ارائه کرده، چرا مجلس در بررسی آن عقب‌نشینی می‌کند؟

 

وی افزود: زمانی که برنامه پنجم تدوین شد، شرایط امروز را نداشتیم، امروز در شرایط پسابرجام و پساتحریم قرار داریم، سریعاً باید نسبت به بررسی و تصویب برنامه ششم توسعه اقدام و آن را برای اجرا به دولت ابلاغ کنیم تا قوه مجریه نسبت به حل مشکلات کشور اقدام نماید.

 

نماینده ارومیه در مجلس در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب بر سیاست‌های کلی نظام نسبت به امر اشتغال و سیاست مقاومتی نگاه ویژه‌ای دارند، گفت: نان، آب و غذای ملت بسیار مهمتر از سیاست خارجی است. باید بدانیم اولین چیزی که امروز مورد نیاز کشور است، حل مشکلات اقتصادی است. پس از حل مشکلات اقتصادی، باید به امور اجتماعی، دفاعی، امنیتی و سیاست خارجی بپردازیم.

 

قاضی‌پور با بیان اینکه دولت باید برنامه ششم توسعه را خردادماه ارائه می‌کرد، نمایندگان با دقت و ریزبینی در تابستان سال 94 رسیدگی به برنامه ششم را به پایان می‌رساندند، اما دولت بودجه 95 را همراه با برنامه ششم توسعه در شرایط انتخابات تقدیم مجلس کرد، لذا از این جهت نمایندگان با شرایط خاصی مواجه شدند.

 

وی خاطرنشان کرد: دولت در لایحه بودجه 25 درصد واردات را افزایش داده است که این به معنای فلج کردن تولید ملی و بیکار کردن جوانان مردم است، بهتر است برنامه ششم توسعه را هر چه سریع‌تر بررسی و تصویب کنیم تا جلوی این واردات فلج‌کننده تولید ملی در لایحه بودجه 95 گرفته شود. افزایش واردات تنها بر کارگران و کشاورزان فشار می‌آورد و آنان را دچار مشکل می‌کند لذا نباید اجازه دهیم بودجه 95 با این احکام اجرایی شود.

 

در ادامه این جلسه سیدمحمدحسین میرمحمدی نماینده مردم گلپایگان در مجلس نیز طی سخنانی به عنوان دومین مخالف دوفوریت طرح مذکور، گفت: نه طراح محترم و نه موافقان دوفوریت نکته قابل تأمل و توجهی که نشان دهد ما امروز نیازمند اصلاح ماده 235 قانون برنامه پنجم و تمدید این قانون باشیم را مطرح نکردند.

 

وی افزود: اگر ما برنامه داشته باشیم و بودجه هم براساس برنامه نوشته شود، این کار بسیار مبارکی است، اما اگر برنامه نداشته باشیم، بودجه را می‌توانیم بر اساس احکام سند چشم‌انداز 20 ساله بنویسیم.

 

میرمحمدی یادآور شد: این الزامات باید رعایت شود، اما اگر رعایت نمی‌شد، قانونگذاری در این خصوص ضرورت داشت. با توجه به اینکه نوشتن بودجه و برنامه‌های پنج‌ساله باید براساس سند چشم‌انداز بیست ساله باشد، لذا به نظر می‌رسد طرح دوفوریتی تمدید برنامه پنجم اساساً ضرورتی ندارد، چرا که قانون و الزامی برای تدوین بودجه براساس برنامه وجود ندارد، بلکه شاخص‌های کلان نحوه بودجه‌نویسی در سند چشم‌انداز بیست ساله آمده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار