به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ دادگاه عالی پاكستان چندی پیش حكمی را صادر کرد که در صورت اجرای این حکم، زبان اردو به عنوان زبان رسمی پاكستان به رسمیت شناخته میشود. البته این حکم در حال حاضر مراحل اداری خود را در مراکز آموزشی پاكستان طی میکند.
با این حال طرفداران زبان اردو امیدوار هستند كه در آینده نزدیك زبان اردو در مراکز آموزشی پاكستان رایج شود چون مقامات عالی دولت پاكستان به علت ناآشنائی با آئین مکاتبات و نگارش نمیخواهند زبان اردو به عنوان زبان حاكم جایگزین زبانی شود که آنها مدت زیادی است بنا به دلایل داخلی و خارجی با آن خو گرفتهاند.
در ادارات دولتی پاكستان به دلیل غربگرایی و ذهنیت غربزده خیلی از كارمندان، بسیاری هنوز قادر نیستند به راحتی با زبان اردو مکاتبه کنند لذا این افراد که تعداد آنها نیز کم نیست ترجیح میدهند به زبان انگلیسی نامهنگاریهای خود را انجام دهند ولی همین افراد معتقد هستند اگر زبان اردو به طور رسمی رایج شود بسیاری از مشكلات بیكاری قشر پائین نیز تاحدودی حل خواهد شد چون در پاكستان فرزندان قشر بالا به مدارس و كالجهایی میروند که به دروس یا زبان انگلیسی به آنها تدریس میشود.
در پاکستان برای تصاحب پستهای مهم اداری، تسلط به انگلیسی از اولویتهای اصلی بوده و در ورودی هر پست و مقامی امتحان و مصاحبهها نیز همه به زبان انگلیسی انجام میشود لذا بیشترین شانس اشتغال در ادارات و بهویژه در سمتهای قابل اعتنا در انحصار قشرهای بالا و کسانی است که برای درک و مکالمه انگلیسی مشکلی ندارند و با همین معیار اقشار ضعیف و محروم از یادگیری انگلیسی در دوائر دولتی بدون بهره و امتیاز جذب میشوند.
در حال حاضر دولت مجبور است كه بر ادارات دولتی و غیردولتی فشار بیارد تا سیستم و نظام اداری را برای این تغییر آماده کند که البته در این خصوص مقاومتهای پنهان و آشکاری انجام میگیرد ولی انگار دولت علیرغم میل باطنی باید این کار را عملی کند. باید منتظر ماند و دید که جایگزینی زبان اردو به چه فرجامی خواهد رسید.