به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در نشست خبری با "ترانگ تان سانگ" رئیس جمهور ویتنام با بیان اینکه دو کشور ایران و ویتنام راجع به مسائل منطقهای و جهانی دارای نظرات نزدیک به هم هستند گفت: در جامعه بینالمللی و جنبش عدم تعهد همکاریهای نزدیک دارند و در این سفر تصمیم گرفته شد که نسبت به همکاری دو طرف چه آن جایی که ایران نیاز به کمک ویتنام دارد و چه جاهایی که ویتنام نسبت به رأی ایران کمک بخواهد همواره همدیگر را کمک کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه در زمینه مسائل اقتصادی علیرغم ظرفیتها و پتانسیلهای خوبی که برای توسعه روابط دو کشور وجود دارد در سالهای گذشته عمدتاً به دلیل تحریم نتوانستیم از این ظرفیتها استفاده کنیم گفت: در جلسات امروز بحثهای مفصلی در این زمینه داشتیم و تصمیم گرفتیم حجم روابط دو کشور که الآن حدود 350 میلیون دلار هست ظرف 5 سال آینده به 2 میلیارد دلار افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه دو طرف به این نکته اذعان داشتند که برای توسعه روابط قبل از هر چیزی باید روابط بانکی در مسیر صحیح خود قرار بگیرد گفت: در این رابطه تایید تفاهم بین بانک مرکزی و بانک دولتی ویتنام اولین گامی است که انشاء الله در این سفر برداشته خواهد شد.
رئیس جمهور افزود: در زمینه موضوعات مهم اقتصادی از قبیل انرژی، صنعت و کشاورزی و همچنین در زمینه گردشگری و سرمایه گذاری در زمینه مسائل مربوط به فناوری ارتباطات و سایر موارد بحثهای مفصلی در جلسه عمومی بین دو طرف مطرح شد و توافقاتی در این زمینه حاصل شد و البته فردا در نشست اقتصادی بین دو طرف و کارآفرینان دو طرف برقرار میشود برخی از موارد بررسی خواهد شد و برخی از اسناد امضاء خواهد شد.
وی اظهار داشت: موضوع همکاریهای فرهنگی بین دو کشور و همچنین مسئله همکاریهای دانشگاهی در زمینه تبادل استاد و دانشجو و مسائل هنری جزء مواردی بود که مورد تاکید بود.
روحانی افزود: موضوع مبارزه با تروریسم و همکاریهای دو کشور در صحنه بین المللی برای حل و فصل مسائل برخی از کشورها مثل سوریه و یمن و همچنین مبارزه با گروهکهای تروریستی در منطقه و همکاری و همفکری در این زمینه مورد توجه و تاکید دو طرف بود.
وی تاکید کرد: رئیس جمهور ویتنام حمایت خود را از پیشنهاد ایران در زمینه سازمان ملل متحد در زمینه جهان عاری از خشونت و افراطیگری و اجرایی شدن این قطعنامه مورد تاکید قرار داد.
رئیس جمهور در پایان با بیان اینکه در جلسه خصوصی به تفصیل نسبت به شرایط شرق آسیا به واسطه تحرکهای خطرناکی که کم و بیش در این منطقه به چشم میخورد بحث کردیم گفت: نظر ما این بود که این مسائل باید از طریق سیاسی و در چارچوب مقررات بین المللی حل و فصل شود.