به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، قباد منصوری، سرپرست دانشگاه ایلام صبح امروز در دیدار با کارکنان این مجموعه ضمن تبریک سال نو و آرزوی موفقیت برای جامعه دانشگاهی، گفت: دانشگاه پیام نور از سال ۱۳۶۰ به واسطه نیازی که برای ادامه تحصیل کارکنان دولت احساس می شد؛ تاسیس شد به گونه ای که شاغلین دولتی که امکان ارتقای رتبه تحصیلی در دانشگاه های سنتی را نداشتند از آن زمان به بعد می توانستند در دانشگاه مجازی و نیمه حضوری با فراغت بال شرکت کنند.
وی ادامه داد: رویکرد نیمه حضوری بودن پیام نور تا دهه ۷۰ ادامه داشت، هدف دوم این دانشگاه برداشتن سد کنکور بود. با افزایش کمی دانشگاه های پیام نور در سراسر کشور امکانات کیفی آن برای تحصیل جامعه مخاطب با کمترین هزینه و نزدیک ترین فاصله به محل سکونت دانشجویان فراهم شد.
سرپرست دانشگاه پیام نور ایلام رویکرد جدید این مجموعه را ارتقای کیفیت تدریس اعلام کرد و گفت: مخاطبان پیام نور جوانانی بودند که تمام امکانات آموزشی نیاز داشتند و متوقع بودند مانند سایر دانشجویان در دانشگاه های دولتی تحصیل کنند؛ بنابراین همت مسئولان پیام نور در سازمان مرکزی این مهم را می طلبید که کیفیت بخشی را در تمام سطوح در دستور کار خود قرار دهند تا جایی که علاوه بر توسعه آزمایشگاه، ایجاد سایت های کامپیوتری، ساختمان های جدید، آمفی تئاتر، فضاهای ورزشی و غیره را در دستور کار مدیران ارشد این مجموعه قرار گرفت.
منصوری سیستم آموزشی دانشگاه پیام نور را دشوار دانست و تصریح کرد: هر دانشجو باید کتاب های قطور از بهترین مولفان کشور را در طول سال مطالعه کند، امتحانات این دانشگاه به مثابه کنکور سراسری برگزار می شوند به عبارتی دیگر هر دانشجو در طول تحصیل خود ۷۰ مرتبه کنکور می دهد، پخته و باسواد بودن وجهه مشترک دانشجویان این مجموعه است با وجود آنکه اذیت می شوند؛ اما متکی به خود هستند، ؛آمار قبول شدگان کنکور مقاطع تکمیلی موید این مطلب می باشد.
وی به ارتقای سرانه آموزشی از نیم متر به بیش از دو متر در دانشگاه پیام نور اشاره و اعلام کرد: پایگاه استنادی جهان اسلام از دانشگاه پیام نور به عنوان ۱۰ دانشگاه برتر در کیفیت بخشی آموزشی عنوان کرده است، سیاست مجازی بودن پیام نور که از دهه ۶۰ تا به امروز دنبال می شود به امتحانات پایان ترم نیز تعمیم داده شده به گونه ای که دانشجویان بسیاری از امتحانات خود را به صورت آنلاین و اینترنتی برگزار می شوند، در این شیوه مدرن، نمره دانشجویان پس از اتمام امتحاناتشان به سرعت اعلام می شود.
سرپرست دانشگاه پیام نور ایلام با تاکید بر این مطلب که این دانشگاه هرگز در صدد تبدیل شدن به بنگاه اقتصادی نیست، توضیح داد: پیام نور در نظر ندارد که با افزایش جذب دانشجو به کسب درآمد بپردازد، قربانی کردن کیفیت به پای درآمدزایی در سیاست های این دانشگاه جایی ندارد، برای مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز در پی اخذ مجوز به هر قیمت و وسیله ای نیستیم.
منصوری اضافه کرد: ۸۰ درصد از اعتبارات دانشگاه پیام نور از مجرای شهریه دانشجویان تامین می شود، از آنجایی که این دانشگاه دولتی است، دولت نیز در اعطای اعتبارات این دانشگاه را مساعدت می کند، این چتر حمایتی برای استان هایی که دانشجویان کمتری دارند، بیشتر گسترده شده است.
وی به تاسیس دانشگاه پیام نور ایلام از سال های ۷۰ به بعد اشاره کرد و گفت: این مرکز کار خود را با سه رشته تحصیلی کرد، توسعه اصلی مرکز ایلام به اوایل سالهای ۸۰ مرتبط می شود، اوج تقاضا برای تحصیل در این دانشگاه به سال های ۸۵ و ۸۶ برمی گردد، هم اینک تعداد ورودی ها و خروجی های پیام نور ایلام با یکدیگر مساوی شده است.
سرپرست دانشگاه پیام نور ایلام تاکید کرد: ۱۵ هزار دانشجو و بیش از ۱۰۰۰ استاد در این دانشگاه در حال تحصیل و تدریس هستند، ۹۰ استاد با مدارک دکترا و ارشد به جامعه هدف خدمت می کنند.