به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس از ژنو، وی در حاشیه كنفرانسی در مورد مقابله با افراط گرایی در شهر ژنو، یادآور شد كه داعش و دیگر گروه های رادیكال در حال حاضر همچون سرطان در سراسر جهان در حال گسترش هستند.
بان كی مون افزود: 15 سال پیش حملات تروریستی رواج داشت، اما نه در حد و اندازه فعلی.
خبرگزاری فرانسه نیز از ژنو گزارش داد: دبیر كل سازمان ملل خواستار همكاری هرچه بیشتر برای مقابله با بنیادگرایی شد و به خبرنگاران گفت: جنگ سوریه، بستر كافی برای افراطیون و تروریست ها جهت ریشه دواندن در این جامعه را فراهم كرده است.
بان كی مون همچنین قبل از گفت و گو با خبرنگاران، در جمعی از وزرا و معاونان وزرای شركت كننده در كنفرانس ژنو خواستار بازنگری در مورد راههای مقابله با تهدید داعش و دیگر گروه های تروریستی شد و افزود: شواهد نشان می هد كه امنیت و واكنش های نظامی به تنهایی قادر به غلبه بر بلای تروریسم نیست.
وی تاكید كرد كه واكنش های ناشیانه در برخی موارد نتیجه عكس داده و به دامن زدن هرچه بیشتر به افراط گرایی منتهی شده است.
بان كی مون همچنین گفت كه در نظر دارد یك گروه از شخصیت های عالی رتبه برای بررسی طرح پیشنهادی اش در زمینه جلوگیری از افراط گرایی را تشكیل دهد.
وی چندی پیش طرحی را ارائه داد و در قالب آن از كشورهای سراسر جهان خواست برای پرداختن به معضل افراط گرایی، طرح های وطنی خود را پیشنهاد دهند.
در طرح پیشنهادی بان كی مون، 79 توصیه از تقویت سطح آموزش گرفته تا بهبود وضعیت حقوق بشر برای مقابله با عضوگیری در گروه هایی چون داعش و بوكوحرام ارائه شد.
وی همچنین در این طرح از كشورهای جهانی خواست زمینه بازگشت شهروندان خود را كه به تروریست ها پیوسته اند، با پیشنهاد آموزش و فرصت های شغلی، فراهم كنند.
دبیر كل سازمان ملل از دولت های جهانی نیز درخواست كرد با رسانه های اجتماعی برای دستیابی به راه های به چالش كشیدن پیام های منتشر شده از سوی تروریست ها، همكاری لازم را داشته باشند.
پیدایش گروه های تروریستی همچون داعش در عراق و سوریه، جان های بسیاری را گرفته و لطمات جبران ناپذیری به زیرساخت ها و منابع این كشورها وارد كرده است.