براساس این گزارش، همكاري در حوزه علم و فناوري، يكي از محورهاي مهم مدنظر دو كشور براي توسعه مناسبات فيمابين است.
از همین رو، در یادداشت تفاهمی که توسط دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران و آسیت اسکشوف وزیر سرمایهگذاری و توسعه کشور قزاقستان امضا شده است، همكاري بين دو كشور در حوزه همكاريهاي علمي و فناوري و به ویژه همكاري در حوزه فناوريهاي فضايي و فناوري نانو مدنظر قرار گرفته است.
همچنین ايجاد كارگروه مشترك همكاريهاي فناوري بين دو كشور، همكاري در حوزه ايجاد پاركهاي فناوري و مراكز رشد مشترك، توسعه فعاليتهاي مركز مبادلات فناوري ايران-قزاقستان، همكاري در حوزه وقايع نمايشگاهي مهم مانند اكسپو 2017 قزاقستان و نمايشگاه بينالمللي فناوري و نوآوري ايران (اينوتكس) از ديگر محورهاي همكاري دو كشور در حوزه فناوري است.
بر همین اساس، همكاري دو كشور در حوزه هوافضا نيز مشتمل بر استفاده از زيرساختها و پايگاههاي فضايي دو كشور و تبادل تجربيات در حوزه پرتاب ماهواره بين وزارت توسعه و سرمايهگذاري قزاقستان و مركز ملي فضايي معاونت علمي و فناوري خواهد بود.
همچنين، همكاري در حوزه نانو درباره فروش تجهيزات آزمايشگاهي و برگزاري دوره آموزشي در كشور قزاقستان با محوريت ستاد توسعه فناوري نانو معاونت علمي و فناوري پيگيري خواهد شد.
براساس این گزارش، موضوعات مذكور طي سفر وزیر سرمایهگذاری و توسعه کشور قزاقستان به تهران در بهمنماه سال گذشته و مذاكره با معاون علمي و فناوري رييسجمهوری كشورمان، مورد موافقت طرفين قرار گرفته است.
رییس جمهوری كشورمان نيز در ماه سپتامبر 2014 (شهریور 93) از آستانه پایتخت قزاقستان بازديد کرد كه بهدنبال آن توافقنامههای متعددي بين دو كشور به امضا رسید. همچنين مركز مبادلات فناوري ايران-قزاقستان نيز با محوريت پارك علم و فناوري خراسان رضوي و با حمايت معاونت علمي و فناوري در مردادماه سال 1394 در شهر آلماتي قزاقستان افتتاح شد و در حال حاضر نيز تسهيل و تسريع ارتباط بخش خصوصي دو كشور در حوزه فناوري را در دستور كار خود دارد.