به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ جمال شورجه در مراسمی که عصر دیروز در حوزه هنری و در بزرگداشت فرج الله سلحشور برگزار شد، با اشاره به هنرمندانی همکار با آن هنرمند فقید، گفت: «دیدیم در مراسم تشییع و دیگر مراسمها هفتاد تا هشتاد درصد مردم عادی بودند و این نشان می دهد که مردم فرج الله را دوست داشتند.»
وی افزود:«خلاء سلحشور را حس می کنیم به واسطه عقبه اعتقادی که او داشت.»
این کارگردان سینما تاکید کرد:«هنر اسلامی بدون هنرمند متشرع و متدین ممکن نیست. اینکه رهبری می گویند نگذارید هنرمند انقلابی مهجور بماند نشان می دهد کم کاری شده است.»
شورجه با نامیدن سلحشور با عنوان علمدار سینمای دینی جهان، خاطرنشان کرد:«در کشورهای خارجی همه برای یوسف به دنبال ما بودند. فکر می کردند سریال متعلق به ترکیه است.»
وی با اشاره به یکی از ملاقاتها با رهبری گفت:«رهبری خطاب به آقای لاریجانی گفتند این فیلم [مردان آنجلس] با این تاثیرگذاری که ساخته شده است حجت را بر ما تمام کردند.»
کارگردان «33 روز» تصریح کرد:«او سینمای انقلاب را به جهان معرفی کرد. این میزان تمجید رهبری از یک هنرمند را به یاد نمی آورم. سلحشور اکراه داشت روی فرش قرمز راه برود. او برای مردم فیلم می ساخت و با مردم محشور بود و برای همین مردم او را دوست داشتند.»
او با اشاره به سالن اندیشه یادآوری کرد که این مکان به همت سلحشور بدین شکل و شمایل درآمده است. او خاطرنشان کرد سلحشور در حوزه هنری از صدابرداری و دوبله تا نوشتن و طراحی صحنه فعالیت کرده است.
این کارگردان دفاع مقدس با یادآوری فعالیت فرج الله سلحشور در موسسه تبیان تاکید کرد هیچ نیازمندی دست خالی از آنجا بازنمی گشته است.
رییس سازمان انرژی اتمی نیز در ادامه بخش عمده ای از صحبت هایش را به رابطه انسان و هنر اختصاص داد و به تقسیم بندی و بیان تفاوت رویه جسمانی و فیزیکی در مقابل معنوی و باطنی پرداخت.
وی با ارجاع به مقاله ای در مجله Time اذعان داشت هنر سینمای ایران به جای رسیده است که موضوعات جذاب را به صورت هنرمندانه و با هزینه بسیار کم نسبت به هالیوود می سازد. وی همچنین به خاطره اش از سفیر کانادا در اتریش اشاره کرد که از وی خواسته بود چند فیلم ایرانی برایش تهیه کند؛ چرا که فیلمهای ایرانی را می شود با خانواده و بدون خجالتی مشاهده کرد.
صالحی با یادآوری سریال «مردان آنجلس» به عنوان اولین اثری که از مرحوم سلحشور تماشا کرده است، از تاثیر آن اثر هنری بر خود گفت و افزود:«فکر می کردن فیلم به سفارش ایران در ایتالیا ساخته شده باشد. فکر نمی کردم ایران بتواند فیلمی عالی با چنین عظمتی بسازد.»
وی تاکید کرد:«به خودم می بالیدم که چه استقبال شایانی از سریال یوسف پیامبر شد. وقتی دیگران از اثرگذاری سریال در جامعه اسلامی شنیدند سعی کردند مامع تراشی کنند و فتوا دهند تا نتواند تاثیر خودش را بگذارد.»
همچنین سردار جباری با معرفی سلحشور به عنوان شخصیت قرآنی، با اشاره به آیه 58 سوره اعراف استدلال کرد از آدم واجد طینت پاک عقاید پاک بیرون می آید.
وی با خواندن سلحشور از شجره طیبه تاکید کرد:« تفکر قرآنی او عالمگیر شده است. هنر مبلغ و مروج ارزش های دینی است. یک جامعه را دگرگون می کند. رسالت هنر دینی در تحکیم ارزشهاست. این اثرگذاری باید به لایه های زیرین جامعه رسوخ کند.»
سردار جباری با تصریح این نکته که سریال یوسف پیامبر سرشار از زیبایی ها اخلاقی است، گفت:«من در نقش حبیب بن مظاهر در نمایش حر مرحوم سلحشور دو ماه تمرین کردم؛ اما برای این کار ساخته نشده بودم.»
وی افزود: «سلحشور با اجرای «تاجر ونیزی» در تالار مولوی که یک ماه به طول کشید، موجب حیرت مخاطبان شد.»
وی با درخواست باز کردن مسیر برای بچه های مسجد و میدان دادن به آنان همانند مسیر سلحشور خاطرنشان کرد چون سلحشور آثارش برآمده از قرآن بود، رویه اش ضدصیهونیستی بوده است.
فرمانده سپاه ولی امر با اشاره به خاطره معاینه دکتر در زمان درمانش که در آنجا دکتر گفته بود وی بیش از هفت ماه زنده نخواهد ماند و سلحشور سه سال برای نگارش موسی (ع) وقت نیاز داشت، تاکید کرد پس از آن معاینه آن مرحوم چهار سال زیست تا متن فیلمنامه اش را کامل کند.