به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، نشست بصیرتی با موضوع «تحلیل بیانات مقام معظم رهبری در آخرین دیدار با اعضای چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری» امروز به همت بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور ایلام در محل نمازخانه این دانشگاه برگزار شد.
عزیزی، فعال سیاسی در ابتدای سخنان خود با اشاره به صراحت کلام رهبری در سخنرانی های اخیر، در تشریح علت این صراحت ایشان گفت: در سخنرانی های اخیر رهبری تغییرات محسوسی قابل مشاهده می باشد و ایشان نکات خود را صریح تر، سریع تر و مفصل بیان می کنند. به طور مثال تحلیل سخنرانی ایشان در روز اول فروردین سال جدید به علت بالا بودن حجم مطالب و عمیق بودن آن، چند ماهی به طول خواهد انجامید. علت صراحت این روزهای رهبر انقلاب آن است که کنش گرها و بازیگران سیاسی در حال انجام کارهایی هستند که تا این لحظه به انجام آن مبادرت نکرده اند.
وی افزود: این افراد طی چند سال اخیر رفتارهای خود را در برابر انقلاب اسلامی علنی تر کرده اند؛ اما در یک سال گذشته گفتمان سیاسی جریان معارض انقلاب به سمت بی حیایی و پرده دری کشیده شده و از زمان به روی کار آمدن دولت یازدهم این موضوع تشدید شده است. باید توجه داشت که جریان معارض به دنبال ایجاد درگیری می باشد و رهبری باید با راهبری و هدایت مردم نقش خود را ایفا کند.
این فعال فرهنگی با تأکید بر اهتمام رهبری بر لزوم عدم طرح مسائل اختلاف افکن در ایام شهادت حضرت زهرا(س) بیان کرد: خیلی ها معتقد بودند که ایشان شهادت صدیقه کبری(س) را به علت اختلافی که بین شیعه و سنی واقع می شود قبول ندارند ولی می بینیم که ایشان رسما به موضوع «شهادت» آن بزرگوار اشاره می کنند لیکن در عین حال بر جلوگیری از بیان سخنان اختلاف افکن اهتمام ویژه ای دارند.
عزیزی در همین رابطه به فرازی از بیانات رهبر انقلاب در این دیدار مبنی بر اعتقادی نبودن هیچ یک از جنگ های منطقه اشاره کرد و گفت: ورود جریان تکفیری در این بازی براساس اعتقاد نبوده و به طور کلی یک بازی سیاسی است، افرادی که به اسم جریان تکفیری اعمالی را انجام می دهند متوجه بازی خوردگی خود و اینکه اساس این جنگ ها، بازی شیعه و سنی نمی باشد؛ نیستند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در خصوص این جنگ ها فرمودند: «این جنگ ها با انگیزه های گوناگون سیاسی، قومی و مانند این ها انجام می شود ولی دشمن یعنی آمریکا، صهیونیسم و انگلیس این دعوا و اختلاف ها را تبدیل می کنند به اختلاف های مذهبی چون می دانند اختلاف مذهبی به آسانی تمام شدنی نیست.»؛ یعنی جنگ های منطقه هر چه که هست، مذهبی نمی باشد. اهرم دشمن نیز برای این کار جماعتی گول خورده از شیعه (مانند جریان شیرازی ها) و از سنی (مانند جریان تندرو در سیستان و زاهدان) است.
کارشناس مسائل سیاسی گفت: رهبر انقلاب تا قبل از مذکرات نیز از لفظ «دشمن» استفاده می کردند و بعضا هم به مصداق آن یعنی آمریکا اشاره می کردند ولی اخیرا هر بار که نام دشمن را به کار می برند بلافاصله مصداق آن یعنی آمریکا، صهیونیسم و انگلیس را نیز عنوان می کنند.
عزیزی در دفاع از عنوان «شهدای مدافع حرم» برای شهدای جنگ سوریه، آن را بهترین نام ممکن خواند و بیان داشت: ما به بهانه های مختلفی می توانیم کشور سوریه را کمک کنیم تا محور مقاومت به هم نخورد. اگر جمهوری اسلامی علت حضور خود در سوریه را کمک به این کشور اعلام کند چه بسا آمریکا و کشورهای اروپایی این حضور را دخالت در امور داخلی سوریه بدانند با وجود اینکه جمهوری اسلامی با سوریه پیمان دفاعی مشترک امضا کرده است نظام جمهوری اسلامی با نگاه دفاع از حرم ها در سوریه حضور دارد و رهبری نیز به همین نکته اشاره کردند.
وی در این خصوص افزود: ما معتقدیم که عده ای اجیر شده که نه شیعه، نه سنی و نه حتی مسلمان هستند به مقدسات ما توهین می کنند، حزب الله لبنان و شیعیان عراق نیز به همین واسطه وارد سوریه می شوند. ما شیعیان به اسم «دفاع از حرم» به کشور سوریه که اکثرا اهل سنت هستند کمک می کنیم؛ عنوانی که هیچ سیاستمداری در دنیا نمی تواند به آن ایرادی وارد کند و در این حالت حرم به محل اتفاق و وحدت شیعیان و اهل سنت تبدیل می شود و به جای اینکه سناریوی آمریکا پیش برود، سناریوی مقابل با آن پیش می رود. در واقع حضور ما در سوریه برای مقابله با برنامه مورد نظر آمریکا برای منطقه است.
این فعال فرهنگی با اشاره به تأکید رهبر انقلاب بر نقش روحانیت در حفظ وحدت خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب در این دیدار فرمودند: «امروز جزو اولویت های اصلی جامعه روحانیت این است که نگذارند کاری را آمریکا و صهیونیست ها دارند به زحمت انجام می دهند به سهولت این کار را برایشان انجام دهیم». این مهم با دشمن شناسی، بصیرت، رصد دقیق و در صحنه بودن روحانیت تحقق می یابد که رهبری به عنوان ولی فقیه این موضوع را حکم می کنند.