به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در حالی که بیش از دو ماه به برگزاری همه پرسی از مردم انگلیس درباره باقی ماندن یا خروج از اتحادیه اروپا زمان باقی است، از امروز تبلیغات موافقان و مخالفان عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا، آغاز شد.
موافقان و مخالفان تداوم عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا، از امروز به صورت گسترده تبلیغات خود را آغاز کردند.
همزمان بازار شایعه سازی، اتهام زنی و ترور شخصیت در انگلیس داغ شده است.
اگرچه رهبران دو حزب بزرگ، یعنی حزب کارگر و محافظه کار در دفاع از ادامه عضویت در اتحادیه اروپا سخن گفته اند، شماری از اعضا و نمایندگان هر دو حزب، در ستادهای مخالفان اتحادیه اروپا فعالیت می کنند.
به نوشته روزنامه های انگلیس، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا نیز مایل است انگلیس در درون اتحادیه اروپا باقی بماند و همین موضوع موجب خشم شماری از اعضای حزب محافظه کار شده است که می خواهند انگلیس را از اتحادیه اروپا خارج سازند.
بوریس جانسون، شهردار لندن و از اعضای ارشد حزب محافظه کار، حمایت اوباما را از ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا، فریب کارانه نامید زیرا با این که کشورش عضو این اتحادیه نیست، از انگلیسی ها می خواهد تا قوانین، حاکمیت، پول و دموکراسی شان را با ادامه عضویت در این اتحادیه، قربانی سازند.
امروز همچنین کاردینال وینسنت نیکولز، کشیش ارشد کلیسای رومن کاتولیک انگلیس، جانب اتحادیه اروپا را گرفت و گفت: خروج از اتحادیه اروپا، به انزوای انگلیس منجر می شود و بر پیچیدگی مشکلات این کشور می افزاید.
نایجل فاراژ، رهبر حزب راست افراطی استقلال بریتانیا که به شدت با ادامه عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا مخالف است، امروز صبح با مراجعه به دفتر نخست وزیر انگلیس، در اعتراض به انتشار جزوه ای که دولت به منظور ترغیب رای دهندگان به باقی ماندن در اتحادیه اروپا در دست توزیع دارد به دفتر دیوید کامرون پس داد.
دولت انگلیس با هزینه 9 میلیون پوندی، جزوه ای 16 صفحه ای را در 27 میلیون شماره منتشر کرده است که انتشار آن از بودجه عمومی، به ویژه مورد اعتراض مخالفان اتحادیه اروپا قرار گرفته است زیرا به نظر این مخالفان، این اقدام مغایر بی طرفی دولت و اتلاف پول مردم است.
نیکولا استورجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند نیز که حزبش سومین حزب بزرگ در مجلس محسوب می شود، در مصاحبه ای گفت اگر اکثر مردم انگلیس، به خروج از اتحادیه اروپا رای دهند، حزب وی که دولت محلی اسکاتلند را در دست دارد، دوباره درباره استقلال اسکاتلند از انگلیس، همه پرسی برگزار خواهد کرد.
وی افزود افرادی که در همه پرسی دو سال پیش، رای منفی به جدایی از انگلیس دادند، این بار قطعا به استقلال اسکاتلند رای خواهند داد زیرا اکثر مردم این منطقه، بودن در اتحادیه اروپا را ترجیح می دهند.
اسکاتلند حدود دو سال پیش برای جدایی از انگلیس همه پرسی برگزار کرد که با حدود 10 درصد اختلاف رای نیاورد .
جرمی کوربین، رهبر حزب اصلی رقیب دولت حاکم نیز که بر لزوم ادامه عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا تاکید دارد باقی بودن در اتحادیه اروپا را موجب قوی تر شدن انگلیس و حفظ میلیون ها شغل در این کشور دانست .
وی افزود: با ادامه عضویت این کشور در اتحادیه اروپا، معیارهای زندگی از جمله موارد مربوط به محیط زیست، کیفیت آب و هوا، سلامت و نظافت سواحل، شرایط دادرسی در دادگاه ها و حقوق بشر در انگلیس بهبود می یابد.
پیش از این، دیوید کامرون، نخست وزیر و رهبر حزب محافظه کار انگلیس نیز با چرخش از سیاست گذشته حزبش گفته بود اکنون دولت محافظه کار این کشور هوادار باقی ماندن کشور در اتحادیه اروپاست.
حزب محافظه کار انگلیس در انتخابات سال 2015 میلادی قول داده بود در صورت پیروزی در انتخابات، برای خروج از اتحادیه اروپا، همه پرسی برگزار کند.
این همه پرسی سوم تیر ماه 1394 ( 23 ژوئن 2016 میلادی)، دیگر تکلیف ادامه عضویت انگلیس را در اتحادیه اروپا مشخص خواهد کرد.