به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری فرانسه، اسماعیل ولد الشیخ نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن روز گذشته طی سخنانی در شورای امنیت گفت که ما هیچگاه تا این حد به صلح در یمن نزدیک نبودیم.
وی تاکید کرد: مذاکرات یمنی- یمنی با هدف رسیدن به توافق فراگیری که به بحران این کشور پایان می دهد و زمینه را برای از سرگیری گفت وگوهای سیاسی فراگیر مطابق با قطعنامه 2216 سازمان ملل متحد فراهم می کند، از هجدهم ماه جاری میلادی (30 فروردین) آغاز می شود.
ولد الشیخ گفت که موفقیت مذاکرات یمنی- یمنی نیازمند حل و فصل های دشوار از سوی همه گروهها و تمایل آنها در رسیدن به توافق است. کما اینکه موفقیت این مذاکرات نیازمند حمایتهای بین المللی و منطقه ای است.
فرستاده ویژه سازمان مللل به یمن گفت که من از همه طرفهای ذی ربط می خواهم که با حسن نیت و برخورداری از نرمش، در این مذاکرات مشارکت کنند.
وی با تاکید بر اینکه" راه صلح، دشوار اما در دسترس است و شکست مطرح نیست" افزود که در روزهای اخیر بعد از برقراری آتش بس خشونتهای نظامی در اکثر مناطق یمن کاهش قابل توجهی یافته است اما برخی موارد خطرناک نقض آتش بس همچنان در تعز وجود دارد.
فرستاده ویژه سازمان ملل در یمن پیش از این اعلام کرده بود که دستور کار گفتوگوهای کویت شامل 5 محور اصلی ِآتش بس، عقب نشینی از شهرها، تحویل سلاح، شروع به کار نهادهای دولتی و پرونده اسیران و بازداشتی ها است.
آتشبس در یمن، از ساعت 1:30 بامداد دوشنبه گذشته بهمنظور فراهم شدن مقدمات مربوط به مذاکرات آینده که قرار است در کویت برگزار شود، به مرحله اجرا گذاشته شد.
عربستان سعودی ضمن ائتلاف با برخی کشورهای عربی منطقه از ششم فروردین سال گذشته حملات گسترده علیه یمن را کلید زد تا از این طریق بتواند «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن را به قدرت بازگرداند.
بر اثر این حملات، تاکنون هزاران یمنی از جمله زنان و کودکان کشته و یا زخمی شده و دهها هزار نفر نیز آواره و 80 درصد تأسیسات زیربنایی، خدماتی و درمانی این کشور ویران شده است.