به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر فرشاد مومنی استاد دانشگاه در نشست مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه در سایه برنامه تعدیل ساختاری، زیرساختهای توسعه کشور که بعد از انقلاب ایجاد شده بود از بین رفت تصریح کرد: نتایجی که افزایش یا کاهش قیمت نفت برای ما دارد یکی است و در هر دو حالت ما دچار رکود تورمی میشویم چون خودمان را آماده برای استفاده از فرصت این تغییرات نکردیم.
وی با اشاره به اینکه طبق گفته توماس کوهن، وقتی اوضاع بیش از حد پیچیده است، باید به بنیادها برگشت و ریشهها را اصلاح کرد بیان داشت: قیمت نفت هم یک شوک برونزاست و در اقتصاد مقاومتی باید تعیین کنیم که میخواهیم با کدام شوکها مقابله کنیم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اقتصاد مقاومتی باید برنامهای داشته باشد که در آن شاخصها، معیارها و ابزارهای کنترلی مشخص شده باشد تا در هر لحظه بدانیم کجا هستیم اما الان اینگونه نیست، واردات کالاهای لوکس را آزاد میکنند و وقتی میپرسیم چرا، میگویند برای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
وی با تاکید بر اینکه دلارهای نفتی ما باید ذخیره استراتژیک شود نه اینکه تا حساب ذخیره کمی پر میشود، همه ارکان نظام برایش هزینه بتراشند خاطر نشان کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید هدف را ایجاد اشتغال مولد قرار داد واشتغال مولد اشتغالی است که منشا ارتقای توان رقابت بینالمللی اقتصاد باشد، اقتصاد غیرمولد هم در مقابل این است که باید جلویش گرفته شود.
مومنی در خاتمه بیان داشت: مفهوم تاب آوری که نزدیک به اقتصاد مقاومتی است ریشه در این سوال دارد که کشورهای صنعتی چگونه باید در مقابله با شوکهای برون زا عمل کنند و آن را تبدیل به فرصت کنند. سه شوک برون زا که درجه تاثیرگذاری زیادی داشتند و در این زمینه شناسایی شدند عبارت بودند از تحولات علمی فنی، محیط زیست و بازارهای مالی جهانی شده کشور ما به شدت در معرض این شوک هاست و لذا باید روی آن تمرکز کرد و تبدیل به فرصتشان کرد.