به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ محمدکاظم مزینانی، نویسنده، با بیان اینکه سومین جلد از سهگانه داستان انقلاباش به نمایشگاه کتاب امسال نخواهد رسید، گفت: متأسفانه بازنویسی و ویرایش اثر هنوز به پایان نرسیده است. نگارش اثر به مراحل رسیده که کار را برایم سخت کرده و مدتی بازنویسی آن را کنار گذاشتم و به همین دلیل هم این اثر در نمایشگاه کتاب امسال منتشر نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه نوشتن درباره انسانهای حقیقی که در قید حیات هستند کار دشواری است، مطرح کرد: بخش هایی از کتاب تازهام به خاطرات شخصی افراد، خانوادهام و شخصیتهای سیاسی دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی میپردازد. در نگارش این بخشها ملاحظات شخصی داشتم و سعی کردم در بازنویسی ها، نکاتی را که ممکن است حساسیت ایجاد کند و یا دچار سانسور شود، خودم تغییر دهم.
مزیانی خاطرنشان کرد: جلد سوم از سه گانه داستان انقلابم، درباره زندگی نسل من است و در این جلد باید حسابم را با تاریخ معاصر صاف کنم. در واقع در این کتاب، تنها نیستم و سعی دارم تا موقعیت تمام هم نسلانم را نشان دهم. نگارش بخشهایی از این داستان که به وقایع زندگی روزمره در دهه شصت میپردازد، بسیار دشوار است. اینکه در این بخشها، غنای ادبی آسیب نبیند و حتی جادو هم داشته باشد برایم مهم بود و تلاش می کنم تا جادویی که مخاطب از ادبیات داستانی انتظار دارد، در این بخشها هم وجود داشته باشد.
نویسنده رمانهای «شاه بی شین» و «آه با شین» درباره جلد سوم این اثر نیز گفت: رمان تازهام در برگیرنده قصه ای تو در تو است و البته تلاش کردم تا داستان، همچون آثار قبلی دچار قضاوت و شعارزدگی نشود و تنها روایتگر روحیات و حالات شخصی ام باشم. داستان نیز همچون زندگی نسل من با تکرار تمام می شود، همان طور که سرنوشت همه ما در حال تکرار است.
محمدکاظم مزینانی متولد سال 1342 در شهر دامغان و فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه شهید بهشتی است. از سال 1363 تا 1374 در روزنامههای کیهان و همشهری فعال بوده که این فعالیتها تا به امروز هم به صورت پراکنده در نشریات ادبی تداوم داشته است. در بخش تالیف کتاب هم اغلب آثار وی در حوزه شعر کودک و نوجوان است که تعداد آن ها به بیش از 20 عنوان میرسد.
در حوزه ادبیات داستانی این نویسنده کتابهای متعددی را برای گروه سنی کودک و نوجوان به چاپ سپرده که از میان آن ها میتوان به «ماه در گهواره»، «پسری که تنها بود»، «رازهای زندگی یک کلاغ» و «پاییز در قطار» اشاره کرد. در بخش داستان بزرگسال، رمان «شاه بیشین» اولین تجربه این نویسنده در این حوزه محسوب میشود که پیش از انتشار در نخستین جشنواره داستان انقلاب برگزیده شد و پس از بازنویسی نهایی در سال 1389 چاپ اول آن توسط انتشارات سوره مهر در تهران به انتشار رسید که در ادامه بارها تجدید چاپ شد.