به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، کارشناسان امور شکنجه در سازمان ملل متحد، روز جمعه در گزارشی از رفتار رژیم عربستان سعودی با فعالان سیاسی ابراز نگرانی کردند.
کمیته ناظر بر پیمان «کنوانسیون ضد شکنجه» سازمان ملل در این گزارش که اولین مورد بررسی کشور عربستان سعودی از سال 2002 به شمار میرود از سوءرفتار رژیم ریاض با وبلاگنویسان، فعالان و وکلای حقوق بشری در زندان انتقاد کرده است.
«کمیته ضد شکنجه» که مأموریت نظارت بر «کنوانسیون ضد شکنجه» را به عهده دارد، علاوه بر این از ریاض خواسته تنبیه بدنی مجرمان با روشهایی نظیر شلاق زدن یا قطع عضو را متوقف کند.
«کمیته ضد شکنجه» معمولاً گزارشهای مربوط به اقدامات شکنجه در کشورها را هر 5 سال یکبار انجام میدهد، اما -بنا به ادعای رویترز- برای عربستان از سال 2002 به دلیل تعلل چهار ساله این کشور در تقدیم گزارشی درباره اقداماتش برای پایبندی به این کنوانسیون، موفق به انجام این کار نشده بود.
«فلیس گائر»، یکی از اعضای کمیته ضد شکنجه در اظهاراتی که در خبرگزاری رویترز منتشر شده میگوید در طول این مدت، کارشناسان سازمان ملل از «موارد متعددی» از ادعاهای مظنونان درباره توسل به شکنجه برای اعترافگیری آگاه بودهاند، اما قضات عربستانی، ظاهراً اقدامی برای تحقیق درباره این ادعاها انجام ندادهاند.
عربستان سعودی، چند ماه پیش نمر باقر النمر، روحانی برجسته شیعه در این کشور را که در اعتراضات شیعیان عربستان رد سال 2012 بازداشت شده بود را علیرغم مخالفتهای بینالمللی اعدام کرد اعدام شیخ نمر سبب واکنش گستردهٔ منفی در منطقه و سازمانهای مستقل بینالمللی شد.