کد خبر:۵۰۴۰۲۱
دهباشی در واکنش به انفعال دولت به محکومیت ۲ میلیارد دلاری ایران توسط دیوان عالی آمریکا نوشت:

باید هشتکِ #وکیل_مدافع_شیطان برای مسئولان سیاست خارجی رایج شود

کارگردان مستند انتخاباتی روحانی نوشت: مقامات دولت بی‌هیچ اشاره‌ای به تبعیضِ باورنکردنی میان خون‌بهای شهروندان ایرانی در حمله ناو وینسنس به هواپیمای ایرانی با تفنگداران آمریکایی در بمب‌گذاری در مقر آنها در بیروت تنها از محکومیت در دیوان عالی آمریکا ابراز نارضایتی کرده و تصمیم آمریکا در برداشت از ذخایر بلوکه شده ایران را نقض برجام ندانسته‌اند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین دهباشی کارگردان مستند انتخاباتی روحانی در مطلبی در واکنش به محکومیت ایران به پرداخت 2 میلیارد دلار توسط دیوان عالی آمریکا به جرم مشارکت در کشته شدن۲۴۱ نظامی آمریکایی در بمب‌گذاری در بیروت نوشت:

 

در تاریخ ۱ آبان ماه ۱۳۶۲ در انفجارِ مقر تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت ۲۴۱ نظامی که به قصدِ حمایت از دستاوردهای اشغالِ کشور لُبنان توسطِ ارتشِ اسرائیل به منطقه اعزام شُده بودند کُشته شدند.

 

در تاریخ ۱۲ تیرماه ۱۳۶۷ پرواز مسافربری شماره ۶۵۵ شرکت هواپیمایی ایران‌ایر توسّطِ موشک هدایت شونده از ناو یواس‌اس وینسنس متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا بر فراز آب‌های سرزمینی ایران در خلیج فارس قطعه قطعه شد و تمامی ۲۹۰ مسافرِ غیرنظامیِ آن از جمله ۶۶ کودک جان باختند.

 

 بعد‌ها در توافق با دولتِ وقتِ جمهوریِ اسلامی دولت آمریکا مبلغ ۵۵ میلیون دلار به خانواده‌های ۲۹۰ مسافرِ غیرنظامیِ حمله موشکی به هواپیمایِ مسافربری هُما پرداخت این مبالغ به طور بلاعوض و بدون قبول مسئولیت حادثه و در مقابلِ تعهد دولتِ ایران به پس گرفتنِ کلیه شکایات در شورای امنیتِ مللِ مُتّحد و در شورای ایکائو و در دیوانِ بین‌المللیِ دادگستری لاهه و نیز... اخذِ اقرارنامهء رسمی از خانواده قربانیان به عدم هرگونه اقامه دعوا و پیگیری‌های بعدی پرداخت شد.

 

چهارشنبه اول اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ دیوان عالی آمریکا با اعلامِ حکمی غیرقابل اعتراض و غیر قابل تجدیدنظرخواهی ایران را به پرداختِ دوملیارد (دوهزار ملیون) دلار به جهتِ اتهامِ ثابت نشده در کُشته شُدن۲۴۱ نظامی آمریکایی در جریان حمایت از اسرائیل و اشغال بیروت محکوم کرده و امکانِ اقامه دعوا و برداشتِ مبالغی بیشتر و نامحدود از حسابِ ذخایرِ ارزی بلوکه شُده در آمریکا را تسهیل کرد.

 

پ.ن یک: سهم و تقصیر دول امریکا و ایران در وقایعِ انفجارِ مقر تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت که هرگز سندی در مورد دخالت دولتِ ایران یا افرادی با تابعیّتِ ایرانی منتشر نشد و در قتلِ عام پرواز مسافربری شماره ۶۵۵ شرکت هواپیمایی ایران‌ایر که رئیسِ جُمهورِ آمریکا شخصا به خاطر آن به فرمانده ناوِ موشک انداز مدالِ‌های افتخار و شُجاعت اعطا کرد برابر نیست هست؟

 

پ.ن دو: حتّی با فرضِ غیرِ منطقیِ برابری دو واقعهء پیش گفته به سادگی می‌توان مُحاسبه کرد که علی الحساب خون بهایِ هریک از نظامیانِ متجاوزِ آمریکایی در سرزمینِ بیگانه حدودِ ۴۵ برابر (!) مسافرانِ غیرنظامیِ ایرانی در خاکِ کشورِ خودشان مُحاسبه و پرداخت شده گرچه این میزان امکانِ افزایش نیز دارد.

 

پ. ن سه: مقاماتِ بانکِ مرکزی و وزارتِ خارجه و نهادِ ریاستِ جُمهوری در دولتِ فعلی ایران دستِ کم تاکنون بی‌هیچ اشاره‌ای به تبعیضِ باورنکردنی میانِ خون بهایِ شهروندانِ دو کشور تنها از محکومیت در دیوان عالی آمریکا ابرازِ نارضایتی نمودند در عینِ حال در حالیکه کماکان امکان دسترسی کشورمان به اموالِ خود میسر نیست تصمیم دولتِ آمریکا در برداشتِ از ذخایرِ بلوکه شُدهء ایران را نقضِ برجام ندانسته و اعتراضِ معترضان هموطنِ خود به پیمان شکنیِ آمریکا در پسابرجام را مردود دانستند.

 

پ.ن سه: به گمانِ نگارنده کم کمک و مع الاسف باید تعبیر و هشتکِ دقیق و جدیدی در واژه‌شناسی فهمِ رفتارِ برخی مسئولانِ ایرانی در تعاملِ با بیگانگان رایجِ شود: #وکیل_مدافع_شیطان

 

خون بهای هر آمریکایی در سرزمینِ بیگانه (۲۰۰۰ ملیون دلار برای ۲۴۱ نظامی) حدود ۴۵ برابر هر ایرانی در خاکِ کشورِ خودش (۵۵ میلیون دلار برای ۲۹۰ غیرنظامی) پرداخت شده، مُچکریم!

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار