به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در افتتاحیه چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران که در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران در حال برگزاری است، گفت: تولیدات هایتک بیش از اینکه به سرمایه فیزیکی وابسته باشد، به فکر و مغز انسان متکی است و ارزش افزوده آن از مغز انسان های نخبه و فرهیخته است. این نمایشگاه از دوره اول تا دوره چهارم نشان داده که رشد قابل توجهی داشته و توانسته از ۱۰۰۰ محصول به ۱۰ هزار محصول برسد.
وی افزود: ما مکلف به این هستیم که برای پیشرفت و توسعه ایران برنامه ریزی کنیم و همان طور که می دانیم توسعه و پیشرفت کشورها از شرایط محیطی نیز تاثیر می پذیرد. در گذشته برخی رشته ها مثل فولادسازی به عنوان یکی از شاخص های مهم نام برده می شد و وقتی می خواستیم از دارایی های یک کشور مثال بزنیم به حجم گاز، نفت و محصولات مکانیکی آن اشاره می کردیم؛ امروز دیگر کمتر به این دارایی ها پرداخته می شود.
جهانگیری اظهار داشت: صاحبان دانش و مغزهایی که از اندیشه آن ها میلیاردها دلار در دنیا خلق ثروت می شود و ارزش افزوده آنها از فکر انسانهاست، دیگر حرف اول را در دنیا می زنند. خوشبختانه مدتی است در کشور خودمان نیز این گفتمان شکل گرفته تا ما به دنبال توسعه علم و فناوری باشیم.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه توسعه علم و فناوری زیربنای توسعه کشور است، گفت: توسعه ای می تواند پایدار باشد که متکی به علم و فناوری باشد؛ به جهت تاریخی نیز ایران در برهه ای از تاریخ نقش مهمی در توسعه علم دنیا داشته، ولی در مقطع فعلی ما از کشورهای پیشرفته فاصله گرفته ایم.
وی با تاکید به نقش دانشگاه ها گفت: دانشگاه ها باید محترم شمرده شوند و از هر نظر بتوانند برای توسعه علم و فناوری نقش خود را به خوبی ایفا کنند. ما به دلیل تحریم و شرایط کشور موضوع اقتصاد مقاومتی را به عنوان مبحث کلیدی در کشور داریم و تمام سطوح کشور مجهز شده اند که اقتصاد مقاومتی را به عنوان اقتصادی که در مقابل فشارهای خارجی تاب می آورد، در دستور کار دولت و مسئولین قرار دهیم.
جهانگیری بیان داشت: مبنای اصلی اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است که در بندهای مختلف سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی هم، به آن اشاره شده است.
معاون اول رئیس جمهور به رویکردهای اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و افزود: درون زایی، برون نگری، دانش بنیانی، عدالت محوری و مردمی بودن، محورهایی است که تماما متناسب با شرکت های دانش بنیان می باشد و جهت گیری اصلی ما این است که اقتصادی داشته باشیم که دانش، حرف اصلی را در آن بزند.
وی در ادامه تصریح کرد: جهت گیری هایی که در اقتصاد مقاومتی به آن اشاره شده به این معنی است که باید به مغز، فکر و اندیشه جوانان کشور توجه شود.
جهانگیری با اشاره به اینکه ایران جزو پنج کشور تولید کننده مهندس در دنیا است، گفت: این حجم فارغ التحصیل کردن مهندسین به این معنی است که باید رویکردهای اصلی دولت را تدوین کنیم و این تعداد می تواند خالق یک اقتصاد به معنای واقعی دانش بنیان باشد.
معاون اول رئیس جمهور به جلسه نفت دانش بنیان اشاره کرد و گفت: دو هفته پیش در وزارت نفت جلسه ای تحت عنوان نفت دانش بنیان داشتیم، که براساس همین رویکرد بوده و بنا شده نفت متکی به دانش داخلی شود. باید بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت انجام دهیم و اقتصاد دانش بنیان یعنی صنعت، کشاورزی و نفت و همه چیز ما دانش بنیان شود.
وی با اشاره به اینکه زیرساخت اصلی اقتصاد دانش بنیان دانشگاه هاست، گفت: دانشگاه ها باید خود را مجهز کنند تا این رسالت بزرگ را انجام دهند و اولین رسالت ما، تجهیز دانشگاه هاست. من از وزیر شنیدم که تجهیزات دانشگاه ها به شدت فرسوده شده و این نمایشگاه باید این ظرفیت را داشته باشد که نیاز دانشگاه های کشور را تامین کند.
جهانگیری با تاکید بر حمایت از تولید داخلی گفت: اگر چه باید به جهت کیفیت در برخی از محصولات تولید شده، گام های بلندی برداریم، اما مصرف کالای داخلی باید به یک فرهنگ تبدیل شود و امسال حتما باید چرخ های تولید را رونق بدهیم.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: ما نیازمند این هستیم که رشد بالا در تولید داشته باشیم تا بتوانیم این میزان نیروی انسانی فارغ التحصیل را به کار بگیریم و در همین راستا باید از تولید داخلی کشور حمایت کنیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: باید تعرفه هایی که بی جهت پایین نگه داشته می شود را مناسب سازی کنیم و با قاچاق کالا نیز مبارزه شود . در بخش دولتی نیز امسال سخت گیرانه تر عمل می کنیم و کالاهایی در کشور تولید شود و هیچ دستگاهی حق ندارد از خارج از کشور خریداری کند.
عمل نمیکنید
هی برجام 1
2
3
4
54
65
67
88
89