به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، آیت الله امامی کاشانی امروز در بزرگداشت شهید مطهری در دانشگاه شهید مطهری مشهد، گفت: مدارس عالی شهید مطهری و دانشگاههای منصوب به این شهید در سراسر کشور مانند نگینی درخشان در حال تابیدن هستند که این اتفاق حتی در نقاط محرومی مانند زاهدان به برکت خون مقدس این شهید است.
آیت الله امامی کاشانی با تاکید بر اینکه مقصود از شان معلم این است که اسلام پایههای مهمی برای این جایگاه در نظر گرفته است، افزود: معلم میآید تا این حقیقت را تبیین و علم را در خدمت معنویت و توحید به کار بگیرد همان گونه که در سوره مبارک فاطر آیات بسیار مهمی در خصوص خدمت معلم، معنویت و توحید و نه هوای نفس به کار رفته است.
تولیت دانشگاه شهید مطهری متذکر شد: تحول در شاگرد و دانشجو هنگامی رخ میدهد که توجه به توحید در فضای فکری معلم ایجاد شده باشد و تنها معلم به انبار الفاظ و اصطلاحات در ذهن شاگرد نپرداخته و علوم را منهای ماورای علم تدریس نکند.
وی ادامه داد: تمام مراکز علمی و پژوهشی اعم از علومی که در سالام مستقیما آمده و یا علوم غیر مستقیم که مبدا آن خدا و معنویت سات و مورد تاکید اسلام قرار گرفته، مانند علوم طبیعی بر همین اساس یعنی توحید و معنویت استوار است.
آیت الله امامی کاشانی توقف در علم و توجه نکردن به خالق علوم را موجب شکست علم دانست و گفت: درست است که در دنیای غرب علم بسیار اوج گرفته است و مخترعین و مکتشفین علم را در انحصار و توقف قرار ندادهاند؛ اما متاسفانه علم در دست نااهلان قرار گرفته و با استفاده زا قدرت مادی تلاش میکنند تا کشورهای فارغ از این علوم را به استثمار درآورند.
وی با اشاره به حرکت سالهای اخیر رژیم آل سعود، بیان داشت: هنگامی که پول در خدمت رشد انسانها قرار نگیرد و به دست نااهلان بیفتد شاهد همین اتفاقات در یمن خواهیم بود که به دست آل سعود رخ میدهد.
تولیت دانشگاه شهید مطهری تاکید کرد: علم باید در دست قدرتی باشد که از معنویات بهره مند گشته و به این حدیث شریف گرامی اسلام که فرمودند«خدا، فرشتگان، تمام موجودات، زمین و آسمان، مورچگان در سوراخگان و ماهیها در دریاها بر معلم درود میفرستند» عمل کنند.
آیت الله امامی کاشانی متذکر شد: هنگامی که علم فیزیک، شیمی، ریاضی، پزشکی، فقه، اصول و فلسفه و عرفان منهای خدا قرار بگیرد و موضوع آن خدا نباشد در عمل پوشالی و خالی خواهد بود و براین اساس است که علمایی مانند مرحوم طباطبایی و شهید مطهری تلاش داشتند تا علم معنوی را به دست مردم برسانند.
وی به نقل خاطرهای از یکی از فارغ التحصیلان دکترای شهید مطهری تهران پرداخت و گفت: وی نقل میکرد مرحوم آیت الله خزعلی که از اساتید ما بودند روزی وارد کلاس درس شده و اعلام کرد که من دیشب مطالعه نداشته و از خدمت شما عذر میجویم و سپس کلاس را ترک کرد. ما از استاد پرسیدیم چرا خودتان را به زحمت انداخته و نیامدنتان را تلفنی اعلام نکردید؟ گفت من باید برای کلاسی که شما جهت حضور در آن وقت گذاشتهاید، حضورا آمده و معذرت خواهی میکردم.
تولیت دانشگاه شهید مطهری در بخش دوم سخنان خود معلم را «الناس الخیر» معرفی کرد و خاطرنشان کرد: مرحوم شهید مطهری در یک جلسه خصوصی به ما گفتند هنگام طلبگی که درس میخواندم به دلیل ابتکار و هوش بالایی که داشتم برخی میگفتند اگر تو پزشکی میخواندی مطمئنا بزرگترین پزشک کشور میشدی و این مسئله مرا به فکر انداخت. در یکی از جلسات درس امام خمینی(ره) که ایشان شفاهی تدریس میکردند توانستم تمام عالم را درک و در سیر و سلوک دیگری قرار بگیرم و بر این اساس فهمیدم در جایگاه بسیار مهمی قرار دارم.
آیت الله امامی به کاشانی به تلاش وزیر بهداشت در خصوص توجه دادن به بیماران بی بضاعت در فضای بیمارستانی اشاره کرد و گفت: اینکه شما در اخبار میشنوید و یا میبینید بیمارستانی از قبول بیمار به دلیل نداشتن پول سرباز زده است و یا پزشک از عمل بیمار ممانعت میکند، همان توقف در علم است.
وی با انتقاد از این فضا در کشور بیان داشت: متاسفانه این وضع در کشور و دنیا به همین شکل است و خداوند خطاب به این افراد میگوید گویا برخی از شما به زمین چسبیدهاید و حرکتی نمیکنید و به طرف آسمان نمیروید.
تولیت دانشگاه شهید مطهری با تاکید بر یان نکته که فضلا و علما و گویندگان در علوم مذهبی و دینی باید به دنبال معنویت باشند نه جایگاه و مقام گفت: انسانی که متوقف ماند از معنا میگذرد و این جایگاهی است که شهید مطهری اجازه نداد در دنیای درس و بحثش اتفاق بیفتد.
آیت الله امامی کاشانی به نقل از خوابی از شهید مطهری چند روز پس از شهادت وی اشاره کرد و یادآور شد: روزهای پس از به شهادت رسیدن این دانشمند عالم وی را در خواب در فضای باغ مانندی دیدم که بسیار بزرگ بود و در حالی که اطراف آن را نرده کشیده بودند زیبایی خاصی داشت شهید مطهری پشت میز و صندلی در این باغ نشسته بودند و مینوشتند این خواب نشان میدهد عالم آخرت باطن همین دنیاست و اگر روزی شهید مطهری در پشت میز خود در اتاق کوچکی در حال عبادت خداوند از طریق علم بود، اکنون در جایگاه بسیار بزرگتر در پیشگاه خداوند قرار دارد.