آخرین اخبار:
کد خبر:۵۰۵۴۳۷
استاد دانشگاه تهران:

عدم فضا سازی مناسب محیطی نوعی خشونت علیه زنان است

یک استاد دانشگاه با تاکید بر این امر که باید فضا سازی محیطی را مد نظر قرار دهیم، گفت: آیا در فضا سازی‌های شهری به این نکته توجه شده است که فضاهایی برای مادران و فرزندان آنان تعبیه شود تا آنان به راحتی بتوانند امورات خود را انجام دهند. همین موارد نیز خشونت تلقی می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، نیره توکلی  امروز در نشست بررسی «خشونت علیه زنان» که به همت انجمن دانشجویان نواندیش در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: نظام سلطه نه به نفع زن و نه به نفع مرد است.

 

وی ادامه داد: آیا این عدالت است که دو نفر با هم زندگی کنند و یک نفر خریدار خدمات جنسی و دیگری ارائه کنند آن باشد؟ و یا این‌که چرا باید در زندگی تمام تعهدات اقتصادی یک زندگی را یک نفر به دوش کشد؟.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به این نکته که قرار نیست بگوییم خشونت تنها از آن مردان و یا تنها از آن زنان است، تصریح کرد: روحیان انسان‌ها بسیار متفاوت است، در بسیاری از موارد ممکن است برخی خصوصیات خشن در زنان باشد و یا بالعکس، بنابراین بیان سخنان افراطی باعث ظلم علیه دو جنس است پس باید با این کلیشه‌ها مبارزه کرد.

 

توکلی با اشاره به این موضوع که مردان نیز می‌توانند عواطف داشته باشند و چنانچه معتقد باشیم مردان نباید عاطفه داشته باشند، ظلمی علیه آنان است، بیان کرد: در هر جامعه‌ای که تبعیض وجود دارد نباید نتیجه گرفت که ستم دیده ذاتا برتر است و باید روزگاری برسد که مناسبات قدرت برعکس شود، این یکی از کلیشه‌هایی است که باید کنار گذاشته شود. روزگاری یهودیت مورد ظلم قرار گرفت؛ اما آیا امروز باید به ستمگرترین افراد تبدیل شوند؟.

 

این استاد دانشگاه تهران به مقایسه فرخنده، دختر کشته شده در کشور افغانستان و ستایش دختر کشته شده در ایران پرداخت و خاطرنشان کرد: فرآیند قتل فرخنده در یک مکان عمومی و جلوی چشمان مردم رخ داد؛ اما ستایش پشت درها بسته مورد خشونت قرار گرفت و این یعنی در ایران مردم اجازه نخواهند داد که در ملاء عام خشونت صورت گیرد.

 

توکلی با بیان این نکته که باید به کنواسیون‌های بین المللی بپیوندیم، چراکه یک سری حقوق را رواج می‌دهد، بیان داشت: ما خشونت در پناه قانون داریم که هم به مردان و هم به زنان ظلم می‌شود که با پیوستن به این کنوانسیون‌ها این‌ خشونت‌ها به حداقل می‌رسد.

 

وی افزود: از جمله ظلم‌هایی که علیه مردان به وجود می‌آید این است که چرا خانواده تنها در وجود زنان دیده می‌شود و چنانچه مادری فوت کند، آن خانواده را فروپاشیده تلقی می‌کنند و مرد را خانواده نمی‌دانند و یا این‌که برخی تصور می‌کنند تمام بار مالی خانواده تنها باید به دوش مرد باشد و مرد است که باید مخارج زن را بپردازد.

 

در این حین یکی از دانشجویان از وی پرسید شما به عنوان یک زن لائیک یا زن مسلمان سخن می‌گویید و جلسه را به مدت چند دقیقه مختلف کرد و  توکلی در جواب وی گفت: من حرفی نگفتم که شما این گونه رفتار می‌کنید. اسلام نگفته شما بچه را شیر دهی و یا این‌که رفت و روب کنید. همه این‌ها به صورت افتخاری انجام می‌شوند به همین دلیل برای زنان برای انجام هر کدام از این‌ها دستمزد در نظر گرفته شده است.

 

این استاد دانشگاه تهران به مقوله فرهنگی سازی تاکید و تصریح کرد: وقتی در فیلم‌ها نشان می‌دهیم زمانی که زنی تحصیلکرده و شاغل می‌شود به هیچ وجه به درد زندگی نمی‌خورد، مشخص است که نشان دادن این تصاویر بار منفی به دنبال خواهد داشت.

 

وی با تاکید بر این امر که باید فضا سازی محیطی را مد نظر قرار دهیم، گفت: آیا در فضا سازی‌های شهری به این نکته توجه شده است که فضاهایی برای مادران و فرزندان آنان تعبیه شود تا آنان به راحتی بتوانند امورات خود را انجام دهند. همین موارد نیز خشونت تلقی می‌شود.

 

توکلی بیان داشت: معتقدم زنانی که بیرون کار می‌کنند مادرانی بهتری هستند، چراکه نکاتی را می‌آموزند و نهایت آنان را به فرزندان خود آموزش می‌دهند، البته این امر به این معنا نیست که خانه داری دون شان زن باشد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار