آخرین اخبار:
کد خبر:۵۰۵۴۴۳
استاد الهیات دانشگاه فردوسی مشهد:

علت خشونت علیه زنان دور شدن مردان از تربیت دینی است

استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: چنانچه مردان علیه زنان خشونت می‌کنند به این علت است که زنان ما مردان را دینی تربیت نکرده‌اند. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، ناهید مشایی امروز در نشست بررسی «خشونت علیه زنان» به همت انجمن دانشجویان نواندیش در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: چنانچه تربیت مبنی بر اصول عقلانی باشد تاثیرگذار خواهد بود و به طور کلی دین حقیقی مبنی بر عقلانیت است.

 

وی با اشاره به نکته که با توجه به این‌که در ابتدای تولد ازان در گوش ما گفته شد بنابراین از کودکی با مفاهیم دینی و قرآنی آشنا هستیم، تصریح کرد: ما مفهوم دین را به درستی متوجه نشده‌ایم. در تفکر دینی معتقدیم که خداوند در محور عالم است و بارها در قرآن گفته است که انسان را تفکر خلق کرده است.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: ما در تئوری دینی خود، انسان بدون خدا را نمی‌توانیم تصور کنیم. زمانی که خلاق عالم ما را می‌آفریند به ما می‌گوید که من چارچوبی را در نظر گرفته‌ام که می‌بایست در همین چارچوب حرکت کنید تا به کمال برسید.

 

مشایی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: همه تصور می‌کنند خشونت به معنی ضرب و شتم است در صورتی که این گونه نیست، عدم توجه به حقوق نیز به معنی خشونت است، البته امروز نسبت به گذشته بهتر شده است.

 

وی با تاکید به این مطلب که متاسفانه در طول تاریخ بسیاری حتی روحانیون اجازه احقاق حقوق بانوان را ندادند، افزود: اما امروز قوانین رو به رشد هستند پیش از این در این قوانین دین بد فهمی شده بود به طور مثال حرف از تعدد زوجات می‌زنند به نام دین و این در حالی است که روایت داریم که خداوند لعنت کند مردانی را که زنان بسیار می‌چشند.

 

مشایی گفت: برخی می‌گویند دین معتقد است که زن تنها باید خانه نشین باشد و این در حالی است که حضرت فاطمه (س) هم نقش تربیتی داشت و هم سخنران بودند. چنانچه توصیه می‌شود که بهتر است زنان خانه دار باشند به این دلیل است که نقش مادری و همسری ارج گذاشته شود نه این که بخواهند او را محدود کنند.

 

این استاد علوم قرآنی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: خصلت انسان است که امری را زیبا و یا زشت جلوه دهند در خصوص مسائل دینی نیز همین گونه است.

 

وی با بیان این مطلب که ظلم به زنان اشکال مختلف دارد امروز سیگار و اعتیاد مردان خشونت علیه زنان است، در ادامه به گفته معاون وزیر در خصوص احداث دو کارخانه سیگار اعتراض کرد و ادامه داد: پس از برجام دو کارخانه سیگار سازی در ایران احداث شد که بسیار تاسف بار است.

 

مشایی تاکید کرد: چنانچه مردان علیه زنان خشونت می‌کنند به این علت است که زنان ما مردان را دینی تربیت نکرده‌اند. اسلام یک مینیاتور است، چنانچه دماغ را گنده کنیم کاریکاتور خواهد شد. نباید در خصوص حجاب و دیگر مسائل بر روی زنان زوم شود، بلکه همه باید مورد تربیت اسلامی قرا گیرند.

 

مشایی با اشاره به این نکته که مهریه هدیه است؛ اما هدیه‌ای واجب است، در خصوص دیه گفت: چندی پیش بنا به تصویب شورای نگهبان دیه مردان و زنان برابر شد؛ اما بحث ارث حق مرد است و این عین عدل است که زنان نصف مردان ارث می‌برند؛ چراکه مردان نان آور خانواده هستند و نه زنان همچنین علامه طباطبایی با اصول تناسب گفته است که قانون ارث عین عدل است.

 

زنان در طول تاریخ به یک اقلیت تبدیل شده‌اند

در ادامه سوسن شریعتی، استاد تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد گفت: به طور کلی موضوع زنان یک مسئله تام است یعنی مسئله‌ای که حوزه‌های وسیعی را درگیر خود می‌کند و به میزانی که مسئله زنان به وجود آمده، شاخه‌های مختلف علوم انسانی از جمله قدرت، علوم اجتماعی، فلسفه و قدرت را درگیر می‌کند.

 

وی با اشاره به این‌که زنان در طول تاریخ به یک اقلیت تبدیل شده‌اند، تصریح کرد: زنان اقلیتی بودند که باید در پی کسب مشروعیت و قدرت می‌بودند و به همین دلیل است که به یک مسئله تام تبدیل شده است.

 

استاد جامعه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این نکته که مسئله زنان تنها یک کار علمی و پژوهشی نیست، گفت: از دموکراسی یونان تا انقلاب فرانسه و تا به امروز به این موضوع پرداخته شده است که باید از زنان حمایت شود و باید آنان را شهروند خواند.

 

شریعتی ادامه داد: البته برای این جنگ زنان باید ابزارهایی به نام ابزارهای علمی کسب می‌کردند به همین دلیل زنان از اویل دهه 70 میلادی به سمت کسب علم حرکت کردند.

 

وی تاکید کرد: تا آن دوره نیمی از بشریت در کسب و تولید علم نادیده گرفته شده بودند و تنها مردان حق کسب علم را داشتند و تنها همین مردان سوژه علوم انسانی بودند و پس از ورود زنان به عرصه علم این نکته مورد توجه قرار گرفت که باید بسیاری از علوم انسانی دوباره نگاشته شوند.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به این نکته که در ابتدای امر بسیاری عنوان می‌کردند آیا زنان تاریخ دارند و یا به واقع در تاریخ به ثبت رسیده‌اند؟، خاطرنشان کرد: در حوزه جامعه شناسی نیز همین اتفاق رخ داد به طور مثال این سوال به وجود آمد به چه علت جامعه شناسی این میزان مردانه است؟.

 

شریعتی ضمن بیان این موضوع که فعالین حوزه زنان برای احقاق حقوق زنان مجبور شدند یقه تمامی محققین و نویسندگان را بگیرند، به نابرابرای‌هایی که در عرصه‌های مختلف به زنان می‌شود اشاره کرد و گفت: از یک طرف می‌گویند بهشت زیر پای مادران است و از طرف دیگر زمانی که حرف قانون به میان می‌آید، کودک را به راحتی از مادرش جدا می‌کنند.

 

این استاد جامعه شناس خاطرنشان کرد: روزگاری گفتند زنان می‌توانند تحصیل کنند؛ اما همین که تعداد زنان دانشگاه رفته افزایش یافت و تعداد مردان کاهش، بحث سهمیه بندی را پیش کشیدند.

 

شریعتی در ادامه سخنان خود به خلاء های قانونی موجود در کشور در خصوص زنان و کودکان اشاره کرد و گفت: روزی می‌خواستیم قانون بگذاریم که چنانچه دختری کمتر از 40 سال می‌خواهد به خارج از کشور برود باید از پدر خود اجازه بگیرد و آنگاه امروز دختری 11 ساله را عروس می‌کنند و می‌گویند او بزرگ شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار