کد خبر:۵۰۵۴۴۷

روسیه حمایت از طالبان را تکذیب کرد‌

سفیر روسیه در کابل ادعا درباره حمایت مسکو از شبه نظامیان طالبان برای جنگ با شاخه داعش در شرق افغانستان را رد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، "الکساندر مانتیتسکی"، سفیر روسیه در افغانستان در این باره گفت، مسکو در ماه فوریه به دولت کابل بالغ بر 10 هزار کلاشینکوف و میلیون‌ها فشنگ و مهمات داد و در حال بحث درباره دو توافق بالقوه برای فروش‌ هلی کوپتر به افغانستان بوده و پیشنهاد افزایش همکاری‌های اطلاعاتی بین دو کشور را نیز داده است.

 

وی به خبرنگاران در شهر کابل گفت: ما هیچ گونه کمکی به شبه نظامیان طالبان ارائه نمی‌دهیم.

 

سال گذشته میلادی فرستاده ویژه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به افغانستان گفته بود منافع مسکو با منافع طالبان در مبارزه با دشمن مشترکشان یعنی گروه تروریستی داعش در افغانستان "تلاقی" دارد. از زمان طرح این مطلب موضع روسیه در قبال افغانستان موضوع رایزنی‌های گسترده قرار گرفته است.

 

مسکو نسبت به مدیریت جنگ در افغانستان از سوی آمریکا انتقاد داشته و همکاری‌ دو کشور در خصوص افغانستان در سال 2014 در پی افزایش تنش‌ها در اوکراین قطع شد.

 

با این حال مانتیسکی اظهار کرد، رویکرد مسکو درقبال کابل تغییر نیافته و به حمایت‌هایش در راستای تقویت ظرفیت‌های دفاعی افغانستان به ویژه از طریق آموزش و دیگر تدابیر ادامه خواهد داد.

 

قرار است معصوم استانکزی، وزیر دفاع موقت افغانستان در روزهای آینده در یک کنفرانس امنیتی در مسکو حضور پیدا کند. از اصلی‌ترین موارد دستور کار این کنفرانس دو توافق فروش هلی کوپتر به افغانستان است.

 

روسیه براساس یک توافق سابق خود با ناتو 63 هلی کوپتر Mi-17 به افغانستان داد و آموزش و نگهداری‌های مربوط به این هلی کوپترها را ارائه داد اما تحویل این هلی کوپترها در اکتبر 2014 به دنبال کنار گذاشته شدن این توافق در پی مناقشه اوکراین متوقف شد.

 

مانتیسکی گزارش‌های اخیر رسانه‌های افغان را مبنی بر این که مسکو فعالانه از طالبان حمایت می‌کند رد کرد. چند روز پیش طالبان دست به یکی از بزرگترین حملات خود در شهر کابل زد که دست کم 64 کشته و صدها زخمی برجای گذاشت.

 

سفیر روسیه در افغانستان خاطرنشان کرد: اگرچه منفعت ما با منفعت طالبان در مبارزه با داعش تلاقی دارد اما هیچ گونه تبادل اطلاعاتی میان روسیه و طالبان اتفاق نمی‌افتد. روابط ما با طالبان تنها با هدف دعوت از آنها برای آمدن به پای میز مذاکره است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار