کد خبر:۵۰۶۰۹۵
دکتر حسین باهر در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

«اسیدپاشی» نوعی دیوانگی اجتماعی است/ تأثیر بی‌ایمانی بر فرد اسیدپاش

یک استاد دانشگاه گفت: هیچ‌گونه توجیهی برای تبهکاری وجود ندارد. چه در عرف، چه در قانون و چه در شرع چنین اعمالی پذیرفتنی نیست. این کارها نوعی دیوانگی و ناهنجاری اجتماعی است.

دکتر حسین باهر، جامعه شناس، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه «اسیدپاشی» علل مختلفی دارد، افزود: یکی از دلایلی که فرد اقدام به اسیدپاشی می‌کند «عقده‌مندی» است. از طرفی ممکن است فرد اسیدپاش نسبت به طرف مقابل دلخوری داشته باشد و سعی کند با این کار «تقاص» بگیرد.

 

وی ادامه داد: عدم جامعه پذیری درست در افراد نیز می‌تواند زمینه‌ساز بروز چنین رفتارهایی شود. برای همین است که چنین افرادی بجای استفاده از راهکارهای قانونی، به رفتارهای غیرعقلانی دست می‌زنند. به اضافه اینکه عدم وجود قوانین بازدارنده و محکم نیز می‌تواند مؤثر باشد. همچنین «بی‌دینی» و «بی‌ایمانی» هم در این پدیده مؤثر است.

 

این استاد دانشگاه در خصوص الگوبرداری افراد از فیلم‌های مروج خشونت گفت: اصولاً یکی از دلایل تسریع‌کننده رفتارهای خشن فیلم‌ها و سریال‌های این تیپی هستند. چنین فیلم‌هایی خاصیت الگوبخشی دارند و اگر در فرد زمینه و آمادگی بروز چنین رفتارهایی باشد، تماشای چنین فیلم‌هایی بیش از پیش کمک‌کننده است.

 

دکتر حسین باهر در پایان گفت: هیچ‌گونه توجیهی برای تبهکاری وجود ندارد. چه در عرف، چه در قانون و چه در شرع چنین اعمالی پذیرفتنی نیست. این کارها نوعی دیوانگی و ناهنجاری اجتماعی است. توصیه می‌کنم سریال‌های مناسب در صدا و سیما و سینمای خودمان ساخته شود تا جایگزین این فیلم‌ها شده و از بروز رفتارهای خشن در جامعه کاسته شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار