به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از سایت انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، دکتر حسین محمدپور زرندی، با اشاره به برگزاری همایش بینالمللی اقتصاد شهری، گفت: یکی از محورهای اصلی این همایش، اقتصاد گردشگری شهری است و قرار است در روز همایش نیز یک پانل تخصصی در همین زمینه با حضور چهرههای علمی مطرح برگزار شود.
رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با بیان اینکه شهرها هم مبدا گردشگری و هم مقصد گردشگری هستند، افزود: سهم گردشگری شهری از گردشگری بین المللی روزبه روز در حال افزایش است و مدیران شهری به سبب جذابیتهای درآمدی این صنعت، به تدریج به سمت بهبود زیرساختهای گردشگری حرکت میکنند.
پورزرندی با تاکید بر اینکه گردشگری در هزاره سوم یکی از پردرآمدترین صنایع در سطح جهانی به حساب می آید، ادامه داد: تعداد گردشگران در سال 1950 تنها 25 میلیون نفر بوده که این آمار در سال 1980 به 438 میلیون و در سال 2009 به 880 میلیون نفر رسیده و در سال 2012 نیز این رقم به بیش از یک میلیارد نفر افزایش یافته و اکنون پیش بینیها حاکی از آن است که این رقم تا سال 2020 به 1.6 میلیارد نفر میرسد که اگر برای هر گردشگر تنها 1000 دلار گردش مالی در نظر بگیریم به رقم خیرهکننده 1600 میلیارد دلار میرسیم.
وی با بیان اینکه بر اساس تعاریف نهادهای بین المللی همچون سازمان همکاری اقتصادی و توسعه OECD، گردشگری بعد از بانکداری بزرگترین بخش خدمات در تجارت بین الملل به حساب می آید، ادامه داد: قریب به 15 درصد از GDP فرانسه و ایتالیا و بیش از 10 درصد از تولید ناخالص داخلی بریتانیا و آمریکا از طریق گردشگری حاصل می شود و در سال 2012 نزدیک به 10 درصد از تولید ناخالص جهانی و یک شغل از هر 11 شغل مختص به توریسم بوده است.
رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با بیان اینکه نقش مدیریت شهری در توسعه زیرساخت های گردشگری ویژه و کاربردی است، گفت: از سوی دیگر می توان فرایندی را تعریف کرد که مدیریت شهری بتواند از سهم خود در درآمدهای گردشگری بهره مند شود.
وی با بیان اینکه همایش بینالمللی اقتصاد شهری با حضور چهرههای بین المللی 30 اردیبهشت ماه در تهران برگزار می شود، یادآور شد: امیدواریم نتایج این رویداد علمی بتواند مدیران شهری را در عمل به وظایف خود در قبال توسعه گردشگری شهری یاری رساند.
لازم به ذکر است همایش بینالمللی اقتصاد شهری ۳۰ اردیبهشت ماه در تهران با حضور جمعی از چهرههای علمی و اجرایی داخلی و خارجی برگزار می شود و تاکنون نهادهای داخلی و خارجی مختلفی همچون وزارت کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه اصفهان، دانشگاه یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرداری تهران، شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری قزوین، شهرداری شیراز، جهاد دانشگاهی، مجمع شهرداران آسیایی(AMF) ، کمیسیون ملی یونسکو- ایران، اتحادیه شهرها و دولتهای محلی(UCLG/MEWA)، انجمن جهانی کلانشهرها (METROPOLISE) و ... از این رویداد علمی حمایت به عمل آورده اند.
محورهای اصلی این همایش عبارت اند از « اقتصاد شهر هوشمند»، « اقتصاد گردشگری شهری» ، « اقتصاد زیرساختهای شهری»، «فرهنگ اقتصادی شهر و آموزش شهروندی»، «معضلات شهری، محیطزیست و آلودگی هوا»، «مدیریت توسعه سرمایههای انسانی و اقتصاد شهر»، «نظامهای بانکداری، بانکداری اجتماعی و اقتصاد شهری»، « الگوسازی اقتصاد مقاومتی در شهرها و پدافند غیرعامل شهری»، «قیمتگذاری خدمات شهری، تأمین مالی و درآمدهای شهری» و «مدیریت خدمات شهری، سازمانهای مدیریت شهری و بخش خصوصی.»
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت همایش به آدرس www.conference.iuea.ir مراجعه کنند.