کد خبر:۵۰۶۴۸۱
خرم در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

تکلیف دولت بعدی آمریکا معلوم نیست/ ایران باید به دادگاه‌های بین المللی شکایت کند

نماینده سابق ایران در سازمان ملل گفت: مشکلی که امروز پیش روی دولت و وزارت امور خارجه ایران قرار دارد این است که دولت اوباما تا ۹ ماه دیگر بر سر کار است.

رحیم‌علی خرم، نماینده سابق ایران در سازمان ملل متحد در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به حکم دیوان عالی آمریکا به برداشت ۲ میلیارد دلار از پولهای بلوکه شده ایران در آمریکا، گفت: کشور‌ها در داخل خود قوانینی را دارند و می‌توانند در دادگاه‌های خود شکایتی را طرح کنند و دادگاههای داخل کشور‌ها بر اساس چارچوب‌ها و قوانین قضایی داخلی کشور احکامی را صادر می‌کنند و این حکم یک حکم قانونی است ولی تنها در داخل کشور‌ها قانونی است و نمی توان در جامعه بین الملل حکم را اجرا کرد.



وی ادامه داد: برای اینکه حکم صادره در کشوری بخواهد به حکم بین المللی مبدل گردد بایستی در دادگاههای بین المللی نیز مطرح شود آمریکا هرچه در داخل خود علیه ایران حکم صادر کرده است این حکم تنها در داخل کشور آمریکا قابلیت اجرا دارد.



خرم در ادامه با اشاره به ۷۵۰ میلیارد دلار پولهای بلوکه شده عربستان و ۳ هزارو ۵۰۰ میلیارد دلار پولهای بلوکه شده چین در آمریکا، گفت: تنها ایران نیست که در آمریکا پولهای بلوکه شده دارد بلکه پول های  ژاپن و روسیه هم در آمریکا بلوکه شده است.



نماینده سابق ایران در سازمان ملل متحد، گفت: برای اینکه ایران بخواهد جلوی دست درازی آمریکایی‌ها را به پول‌های بلوکه شده بگیرد بایستی با حضور در وزارت امورخارجه آمریکا اعتراض خود را اعلام و بیان کند که برداشت چنین پولهایی غیر قانونی است که گفته می شود این اقدام از سوی مسئولان وزارت امور خارجه صورت گرفته است.



وی در ادامه به راه دوم اشاره کرد و گفت: ایران می‌تواند در مقابل حکم دیوان عالی آمریکا در برداشت ۲ میلیارد دلار از پولهای بلوکه شده ایران در این کشور به دادگاههای بین المللی شکایتی را طرح کند و بیان کند که این اقدام دولت و دادگاه آمریکا را غیر از موازین بین المللی و بدون اطلاع ایران امریکا چنین حکمی را صادر کرده است.



خرم در ادامه به پایان یافتن دولت اوباما تا ۹ ماه دیگر اشاره کرد و اذعان داشت: مشکلی که امروز پیش روی دولت و وزارت امور خارجه ایران قرار دارد این است که دولت اوباما تا ۹ ماه دیگر بر سر کار نیست و معلوم نیست که وزارت امور خارجه دولت آینده تا چه اندازه می‌تواند در این گونه موضوعات با ایران و مسئولان ایرانی وارد مذاکره و گفتگو شود از این رو ایران باید در دادگاههای بین المللی از حکم صادره دیوان عالی آمریکا طرح شکایت کند.



نماینده سابق ایران در سازمان ملل متحد در پایان در رابطه به پاره کردن برجام از سوی دولت بعدی آمریکا، گفت: از نظر قانونی و حقوقی دولت بعدی نمی‌تواند برجام را پاره کند چراکه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پشتوانه قطعنامه هسته‌ای ایران با کشورهای ۱+۵ است و برجام با عنایت به اینکه ممکن است دولت بعدی آمریکا با ایران همراه نباشد تدوین شده است و نامزدهای ریاست جمهوری کنونی آمریکا وعده‌هایی را مطرح می‌کنند اما زمانی که بر مسند اجرا تکیه می‌زنند متوجه می‌شوند بعضی از قول‌هایی که در زمان تبلیغات داده‌اند، را نمی‌توانند اجرایی کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار