به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حورایی، کارشناس مسائل خانواده دیروز در جمع زوجین دانشجوی شرکت کننده در طرح ملی«همسفر تا بهشت» در مشهد گفت: اگر خواستید تصمیمی بگیرید، ببینید آیا مورد تأیید دین است یا خیر؟ در نظر داشته باشید که کار شما عقلانی باشد و منجر به تنش نشود و نیز تجربه هم نشان بدهد که کار شما درست است.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که می فرماید: «إنّ اللّه تعالى وضع أربعا في أربع: بركة العلم في تعظيم الاستاذ، و بقاء الإيمان في تعظيم اللّه، و لذّة العيش في برّ الوالدين، و النجاة من النار في ترك إيذاء الخلق.» گفت: بر اساس روایت نبی مکرم اسلام(ص)، خداوند برکت علم را در تعظیم استاد، بقای ایمان را در تعظیم خداوند، لذت زندگی را در نیکی کردن به والدین و رها شدن از آتش را در ترک آزار خلق قرار داده است.
کارشناس مسائل خانواده تصریح کرد: مفید بودن و برکت داشتن علم به این است، چه اندازه برای استاد احترام بگذارید و تعظیم خداوند به احترام گذاشتن است.
لذت زندگی در احترام گذاشتن به پدر و مادر است
حورایی خاطرنشان کرد: اینکه چه کاری انجام دهیم تا لذت زندگی را بچشیم، پاسخ آن، احترام گذاشتن به پدر و مادر است؛ بنابراین اگر می خواهید در تمام زندگی لذت ببرید به پدر و مادر خود احترام بگذارید و آخرین توصیه این است که برای نجات از آتش، دیگران را اذیت نکنید.
وی گفت: وقتی وارد زندگی مشترک می شوید، پدر و مادر همسر خود را پدر و مادر خود بدانید، اگر مادر خانم من در این جلسه حضور داشت و با من، خوب صحبت نمی کرد، نظر و احترام من به ایشان تغییر نمی کرد.
کارشناس مسائل خانواده تصریح کرد: این ادبیات صحیح نیست که بگوییم مادر من و مادر تو. طرح این مباحث، موجب دلخوری می شود.
امر و نهی پدر و مادر را دلسوزی ببینید نه دخالت
وی ادامه داد: از توصیه های دین مبین اسلام این است که آدم ها را باید با نیت هایشان و خودمان را با رفتارهایمان بسنجیم. اگر مادر ما گفت فلان کار را انجام نده، آن را دلسوزی ببینید نه دخالت و همچنین اگر پدر شما حرف خود را با توهین و تحقیر گفت، اگر چه رفتار جالبی ندارد؛ اما آن را از سر دلسوزی ببینید.
این کارشناس مسائل خانواده خطاب به زوجین دانشجو گفت: اگر زمانی که با پدر و مادرم مخالف هستم، صدای خودم را بالا ببرم، دیگر لذت زندگی را نمی چشم و به دنبال آن دست خوش ناملایماتی می شوم که متوجه دلیل آن نمی شوم.
اگر به احترام پدر و مادرم کاری را انجام ندادید، یقین داشته باشید خداوند آن را جبران می کند
حورایی با بیان این که به وعده خداوند اعتماد داشته باشید، گفت: رضایت خداوند در رضایت پدر و مادر است، اگر شما به احترام پدر و مادر کاری را انجام ندادید یقین داشته باشید خداوند آن را جبران می کند و از جایی که گمان نمی برید در کاسه شما می گذارد.
وی با بیان این که مبنای زندگی مشترک بر تفاهم، مشورت و تصمیم گیری است، خاطرنشان کرد: مردان در زندگی باید به گونه ای رفتار کنند که همسرشان بداند، او حامی اش است.
یکی از حضار در سالن، سئوال کرد اگر پدر و مادر من یک خواسته ای را مطرح کردند و همسرم خواسته دیگری را مطرح کرد، چگونه تصمیم گیری کنیم؟
حورایی گفت: در چنین شرایطی، اگر توانستید شرایط را مدیریت کنید و الا اگر قابل جمع نبود در نهایت رضایت همسر فوق رضایت پدر و مادر است؛ بنابراین نظر همسر، اولویت دارد.
هیچ گاه در مقابل پدر و مادر نایستید
وی ادامه داد: هیچ گاه در مقابل پدر و مادر نایستید؛ چرا که زندگی دچار بحران و تنش می شود و همان گونه که گفتم لذت زندگی از بین می رود.
این کارشناس مسائل خانواده گفت: چه کار کنیم تا عصبی نشویم و چگونه با آدم عصبی برخورد کنیم؟ چه کار کنیم که زود رنج نباشیم و چگونه با انسان زود رنج برخورد کنیم.
انتظار و توقع خود را از اطرافیان، مخصوصا همسر خود پایین بیاورم
یکی از زوجین گفت من سعی می کنم در هنگام عصبانیت سکوت کنم. همسرش نیز در ادامه گفت من وزدرنج هستم و زمانی زودرنج می شوم که کمتر به من توجه شود.
حورایی تصریح کرد: با اخلاق زشت و آلوده وارد منزل نشوید، اگر عصبانی باشید به زندگی شما لطمه وارد می شود و این نکته را مدنظر داشته باشم که اولین قدم، پذیرش است؛ بنابراین انسان ها را همان گونه که هستند، بپذیرم.
وی افزود: عصبانیت افراد به میزان توقع آن هاست، چون برای دیگران کاری انجام می دهم و در برابر آن، انتظار تشکر دارم و آن ها تشکر نمی کنند عصبانی می شوم، و راه حل آن این است که لنگرانتظار و توقع خود را از اطرافیان، مخصوصا همسر خود پایین بیاورم.
حورایی تصریح کرد: تمام همتتان را قرار بدهید به این که دوستی مناسب انتخاب کنید و دقت داشته باشید که با چه کسی رفیق می شوید، من دو غصه در زندگی دارم؛ یکی این که کاش در انتخاب دوست دقت بیشتری می کردم و دیگر اینکه، تعداد فرزندان من بیشتر بود، من سه فرزند دارم و ای کاش شش یا هفت فرزند داشتم.
وی خاطرنشان کرد: رفتار دیگران را نیز حمل بر صحت کنید؛ از این رو اگر انتظار داشتید تا دیگران به شما سر بزنند، حمل بر صحت کنید و بگویید شاید یادشان رفته است یا شاید کاری برای آن ها پیش آمده است.
این کارشناس مسائل خانواده گفت: هنگام عصبانیت موقعیت خود را تغییر بدهید و ادای بردباری را نیز در بیارید؛ حضرت علی(ع) می فرمایند: «ان لم تکن حَلیماً فَتَحلَّم، اگر حلیم و بردبار نیستی، خود را به بردباری و حلیمی بزن.».
توقع داشتن، دلیل زود رنجی است/ مرد را با تحسین و زن را با محبت تغییر دهید
حورایی با اشاره به این که توقع داشتن، دلیل زود رنجی است، تصریح کرد: 70 میلیارد انسانی که روی کره زمین هستند، یک دلیل برای زود رنجی دارند و آن هم داشتن توقع است و راه حل ان این است که کار را نه برای پدر و مادر، نه برای همسر و نه برای اطرافیان؛ بلکه تنها برای خداوند انجام دهید.
وی گفت: لنگر مرد را با تحسین و زن را با محبت تغییر دهید. اگر مرد شما کاری انجام داد که موافق شما بود، او را تحسین کنید.