اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
محمود مقامی، مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بیرجند در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در بیرجند، با اشاره به اینکه دولت باید در حمايت از توليد داخلی باید با جلوگیری از ورود کالاهای خارجی که مشابه داخل دارند، اقدام و عمل را به مرحله بروز و ظهور برساند، گفت: نمي شود حرف از حمايت از توليد داخلي زد و از آن طرف مجوز واردات خودروهاي آمريكايي را صادر کرد.
وی با بیان اینکه حمايت از توليد داخلي بايد همه جانبه باشد و مردم هم کالای داخلی بخرند، افزود: براي پشتيباني از توليد كننده مولفه هايي بايد تسهيلات با نرخ پايين، خريد تضميني، ماليات با شرايط خاص، سياست هاي تشويقي و غیره در نظر گرفت تا کسب و کار رونق گیرد.
مسئول بررسي و تحليل بسيج رسانه خراسان جنوبی با بیان اینکه از جمله وظايفي كه دولت در بحث حمايت از توليد باید داشته باشد، مبارزه با رانت و ويژه خواري است، بیان داشت: نمي شود كه توليد كننده اي خاص مورد حمايت قرار بگيرد و بقيه واحدهاي توليدي مورد بي مهري باشد.
توجه دولت به مرزنشینان باعث جلوگیری از مهاجرت میشود
مقامی با اشاره به اینکه دولت باید بسته های حمایتی را با توجه ویژه به مناطق محروم در حوزه اقتصاد ارائه کند تا کسب و کار در استانهای محروم و کمتر توسعه یافته شدت گیرد، تاکید کرد: اگر حمايت لازم از سرمايه گذار صورت نگيرد، مناطق مرزي و محروم با پديده مهاجرت و ورشستگي صنايع كوچك مواجه خواهند شد که ضرر آن برای دولت و کشور بسیار بالا خواهد بود.
وی تاکید کرد: همانطور كه رهبر معظم انقلاب در فرمايشات نوروزي و بعد آن بدان اشاره داشتند بهترين نسخه علاج وضعيت حال و آينده كشور تكيه بر اقتصاد مقاومتي همراه با اقدام و عمل است.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بیرجند با بیان اینکه واردات كالاهاي خارجي مهمترين آسيب پيش روي اقتصاد كشور است، افزود: خيلي از كالاهاي ايراني كه اكثرا از مشابه خارجي آن با كيفيت تر مي باشد شاهد هستيم كه مورد بي مهري قرار مي گيرند و كالا خارجي بيشتر ترجيح داده مي شود، لذا دولت باید علاوه بر حمايت از بخش توليد بسترهاي نظارتي لازم براي جلوگيري از وارادت كالاهاي خارجي بكار بگيرد.
مقامی گفت: نكته اي كه نبايد از آن غفلت شود اين است كه به مواضاتي كه كالاي خارجي به داخل كشور وارد مي شود علاوه بر اينكه موجب سرخوردگي توليد كننده داخلي مي شود، فرهنگ غرب را هم همراه خود وارد مي كند که بسیار خطرناک تر از ورود کالای خارجی است.
وی افزود: چطور در زماني كه مردم به داروهاي خاص خارجي نياز دارند يا شامل تحريم مي شود يا با قميت هاي كهكشاني وارد كشور مي شوند و از آن طرف كالاهايي كه نياز اصلي و اكثر مردم نيست از جمله ماشين لوكس آمريكايي، فرانسوي و لوازم آرايشي، لوازم خانگي و كالاهاي لوكس تجملي به راحتي وارد مي شود.
لزوم تدبیر سامانه کنترل و نظارت واردات به کشور توسط دولت
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بیرجند گفت: دولت بايد براي كالاهاي خارجي سامانه هاي كنترلي و نظارتي داشته باشد تا در صورتي كه نياز كشور باشد اجازه واردات بدان داده شود.
مقامی با بیان اینکه در راه مبارزه با قاچاق کالای لوکس خارجی به کشور شايد قشر پولدار نوكسيه با فشار بر نهادهای مختلف سعي کنند تا از اين بستر عبور كنند؛ اما دولت بداند كه مردم اگر شاهد سياستي محكم و مقتدر در حمايت از كالاي ايرانی از سوی دولت باشند به مانند هميشه پشتيبان خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه يكي از جمله تهديدات پيش روي كشور كه مقام معظم رهبري به آن تاكيد داشتند پروژه نفوذ است، گفت: ما نگران اين هستيم اين سفرهاي هيات هاي خارجي در راستاي پروژه نفوذ به كشور باشد، البته نگراني ما از اين خاطر است كه در سال ٨٨ و قبل از آن سفرهاي خارجي شدت پيدا كرد و بايد نسبت به اين رفت و آمدها دقت، كنترل و نظارت بالاتري صورت بگيرد.