اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شب گذشته همایشی با عنوان «عدالت با اعتدال» با حضور عبدالرضا داوری، مشاور احمدی نژاد و فراهانی، مشاور عارف در دانشگاه یزد برگزار شد.
در این مراسم عبد الرضا داوری اشاراتی به کتاب حجت الاسلام روحانی بر عدم تصمیم سازی درست در زمان دولت اصلاحات زمانی که وی مسئول شورای امنیت ملی بود داشت و از طرف دیگر فراهانی با برشمردن اشکالات و نواقص دولت احمدی نژاد در همه موارد دولت وی را دولت انحلال نامید.
مجید فراهانی با اشاره به سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور گفت: این سند که در دولت هشتم تدوین و به امضای رهبری هم رسید، قرار بود کشور را به مرحلهای از رشد برساند که کشور در سطح منطقه خاورمیانه رتبه اول را داشته باشد، در این سند پیش بینی شده بود با رشد هشت درصدی میتوان به این مهم دست یافت؛ اما با اینکه در دولت اصلاحات در چهار یا پنج سال رشد هشت درصدی را تجربه کرده بودیم، این انتظار میرفت که این روند در دولت بعد از وی هم ادامه پیدا کند که این اتفاق نیافتاد و رشد ۶ و ۵ و ۴ و بعد هم منفی در دولت آقای احمدی نژاد تجربه شد.
دبیر کل حزب اصلاح طلب ندا در ادامه اظهار کرد: اعتقاد من این است که هرچند حضور احمدی نژاد در دور بعد انتخابات منتفی است؛ اما احمدی نژادیسم یک نگرش است که از نظر من برای آینده انقلاب بسیار خطرناک است، احمدی نژاد به جای آن که یک چهره رحمانی، صلح طلب و دوست داشتنی به جهان نشان دهد یک چهره خشن و جنگ طلب به نمایش گذاشت، در همین زمان بود که هفت قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران به تصویب رسید، که هنوز با توجه به برجام گرفتارش هستیم و البته این پرسه زمانبر است.
وی ادامه داد: در شرایط داخلی نیز احمدی نژاد اعتقادی به مشاوره نداشت و دولت انحلال بود، او با انحلال دستگاه های تصمیم ساز سعی در دخالت در تمام امور داشت، نمونه آن حذف سازمان مدیریت و برنامه ریزی بود، احمدی نژاد در دوره ریاست خود حتی یک سفر اروپایی نداشت و کشوری مثل جیبوتی و ونزوئلا دوست ما در دنیا بودند.
فراهانی با اشاره دوباره به سند چشم انداز گفت: در دو سال پایانی دولت آقای احمدی نژاد مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی رسیدن به اهداف چشم انداز را منتفی دانست و رتبه ایران را در میان ۱۸ کشور منطقه ۱۶ اعلام کرد، روش غیرکارشناسی اداره کشور و حرکت های پوپولیستی باعث شده بود تا رئیس دولت نهم و دهم خود را یک کارشناس تمام عیار بداند که حتی در نحوه بازی تیم ملی فوتبال هم اظهار نظر میکرد.
این تیم دیپلماسی که امروز برجام را مدیریت کرده است زمانی قطعنامه را نیز مدیریت کرده بود
داوری در ابتدای صحبت هایش اشارهای به آنچه خود تاریخ جریان اعتدال نامید پرداخت و گفت: آنچه به عنوان اعتدال میشناسیم جریانیست که از دولت پنجم قدرت را به دست گرفت و عملا تا ۸۴ قدرت کشور دست آنها بود و جریان دیپلماسی کشور را مدیریت کردند.
وی با اشاره به برنامه سازی غرب برای کشور گفت: از ابتدا نهضت آزادی و جبهه ملی بسیار برجسته سازی میشدند که به مرور چهره واقعی آنها شناخته شد و صحنه سیاسی کشور کنار رفت و عملاً از آن سال ها و با شروع جنگ و بحران های دیپلماتیک مختلف مدیریت آن با تیم دیپلماسی فعلی کشور بوده است.
داوری با اشاره به شرایط جنگ و قطعنامه ۵۹۸ گفت: کارگروه عقلا و پذیرفتن قطعنامه ۵۹۸ همه و همه نمونه هایی از مدیریت این آقایان بر دیپلماسی کشور است که در ادامه بیشتر بدان خواهم پرداخت.
وی در ادامه به با اشاره به دولت حسن روحانی گفت: این تیم دیپلماسی که امروز برجام را مدیریت کرده است، زمانی قطعنامه را نیز مدیریت کرده، پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ که البته من معتقدم در اسفند ۶۶ با نظر آقای هاشمی پذیرفته شده بود و بعد امام در سال بعد از آن قطعنامه را پذیرفتند، انتظار بود طبق ماده ۶ متجاوز مشخص شود و غرامت ۱۰۰ میلیارد دلاری ایران از طریق شورای امنیت مشخص گردد که این امر تا سال ۱۳۷۰ مشخص نشد. جالب آنکه بعد هم نه در شورای امنیت که بلکه با معامله آقای ظریف در سال آخر ریاست دکویار در عوض مساعدت ایران در آزادی گروگانهای آمریکایی در لبنان وی نیز در سخنرانی در سازمان ملل عراق را متجاوز بنامد؛ این در حالی است که باید این امر در شورای امنیت مشخص میشد تا غرامت ایران پرداخت شود، این در حالیست که کویت توانست ۸۰ میلیارد دلار خود را از محل فروش نفت عراق غرامت بگیرد، پروژه هسته ای نیز حاصل رویکرد جریان اعتدال و سو مدیریت در دولت آقای خاتمی است که قبل از سال ۸۴ مشخص شده است.
داوری با اشاره به کتاب آقای روحانی و اسناد مذاکراتش در مذاکرات هستهای زمان خود گفت: در کتاب آقای روحانی بارها عدم کفایت، هماهنگی و تذکرش به دولت آقای خاتمی به وضوح دیده می شود.
وی با اشاره به صفحات مختلف این کتاب گفت: روحانی بارها به دولت هشتم تذکر داده تا آنجا که کار به جایی میرسد که البرادعی رئیس وقت آزانس انرژی اتمی در دیدار روحانی میگوید شما گزارش پلونیوم را ارائه نکردهاید که روحانی تعجب میکند تا جایی که آدرس دقیق گزارش را البرادعی به روحانی میدهد، روحانی در کتاب خود میگوید سازمان انرژی اتمی تبدیل به جاسوس خانه شده است.
مشاور احمدی نژاد ادامه داد: پرونده هستهای محصول دولت اصلاحات است و ربطی به دولت آقای احمدی نژاد ندارد و دولت هشتم پرونده به شورای امنیت رفت، در شورای حکام ۵ قطعنامه این شورا علیه ما در دولت آقای خاتمی صادر شد.
داوری در واکنش به صحبت های چند تن از دانشجویان گفت: اینکه میگویند دولت اختلاس مگر اختلاسی در دوران یک دولت اتفاق میافتد مسئولیتش بر عهده رئیس دولت است؟ آیا در دولت آقای هاشمی یا دولت آقای خاتمی اگر اختلاسی میشد مسئولیتش با روسای دولت بود؟ خیر اینطور نیست، بلکه عزم یک دولت در مقابله با فساد است که قوه قضائیه با هیچ یک از متخلفین مماشات نکرده است.
وی با اشاره به پرونده رحیمی نیز گفت: اتهامات آقای رحیمی و سپس محکومیت ایشان مربوط به دولت آقای احمدی نژاد نیست و مربوط به مسئولیت ایشان در قبل از دولت آقای احمدی نژاد است.
داوری در مورد فروش نفت هم گفت: فروش نفت در دولت آقای احمدی نژاد بر اساس دلار ۱۲۶۰ تومانی تبدیل شده و اما در دولت روحانی دلار ۳۰۰۰ هزار تومانی پس نباید بگوییم پول نفت چه شده است، در این کشور راه و دیگر زیرساختها ساخته شده است، معلوم است پول نفت کجا خرج شده است.