کد خبر:۵۰۸۴۰۶
مناظره دانشجویی- ۴؛

میری: دولت کارنامه درخشانی در عرصه فرهنگ ندارد/ صابریان: افزایش مخاطبان سینما نشان دهنده حال خوب مردم در این دولت است

پنجمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشگاهیان مرحله استان با حضور دو گروه دانشجویی مجادله و اعتدال و عقلانیت به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مجیدی فر امروز در پنجمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشگاهیان مرحله استان، که به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در خصوص « عملکرد دولت یازدهم در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی عملکردی مثبت و قابل دفاع است» گفت: عملکرد دولت‌ها را نمی‌توان به صورت جداگانه مورد بررسی قرار داد این امر در خصوص مباحث فرهنگی نیز صدق می‌کند.

 

وی به یاس و ناامیدی به وجود آمده در دولت گذشته اشاره کرده و بیان داشت: این نا امیدی در دولت گذشته در حوزه فرهنگ نیز مشاهده می‌شد، البته شرایط اقتصادی نیز در مباحث فرهنگی اثرگذار است به طوری که احادیث نیز به موضوع اشاره دارند.

 

عضو گروه مجادله با بیان این مطلب که متاسفانه اوضاع اقتصادی دولت گذشته به دولت فعلی نیز به ارث رسیده است، خاطرنشان کرد: چنانچه بخواهیم عملکرد دولت را در جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار دهیم باید دولت را به عنوان قوه مجریه و در سطح خودش مورد بررسی قرار داد.

 

مجیدی فر ادامه داد: همچنین وجود نهادهای موازی در امر فرهنگ در کشور کار را برای دولت سخت‌تر کرده و باعث شده برخی پارامترهایی علی رغم نیاز به آنان در امر فرهنگ دخیل نباشند که همین عامل حرکت روبه جلو را بسیار مشکل کرده است.

 

باوجود ادعاها، دولت کارنامه درخشانی در عرصه فرهنگ ندارد

 

در ادامه میری، عضو گروه اعتدال و عقلانیت به عدم وجود آزادی بیان و مطبوعات اشاره کرد و گفت: هر فردی می‌تواند به صورت آزادانه عقاید و اندیشه‌های خود را تا زمانی که مخل نظم عمومی نباشد را مطرح کند و دولت‌ها نیز باید از آنان دفاع کنند.

 

وی افزود: متاسفانه آنچه که از این دولت شاهد هستیم این است که باوجود سخنان رئیس جمهوری پیش از انتخابات در خصوص مطبوعات آزاد و آزادی بیان، مسیر به گونه دیگری طی می‌شود و این حمایت وجود ندارد.

 

عضو گروه مخالف گذاره مورد بحث به موضوع ممیزی و موسیقی و فیلم اشاره و بیان کرد: متاسفانه در حوزه موسیقی در دوسال ابتدای ریاست جمهوری روحانی شاهد لغو 20 کنسرت بودیم که این آمار را حتی در دولت احمدی نژاد مشاهده نکرده بودیم. همچنین بسیاری از فیلم‌ها علی رغم هزینه بسیاری بالایی که برای تولید پرداخت کردند هنوز مجوز اکران دریافت نکرده‌اند و در حوزه کتاب نیز بسیاری از کتاب‌ها به دلیل برخی مصلحت اندیشی‌ها در انبارها در حال خاک خوردن است.

 

افزایش مخاطبان سینما نشان دهنده حال خوب مردم در این دولت است

 

 در ادامه صابریان، عضو گروه مجادله با تاکید بر این موضوع که ما اینجا جمع شده‌ایم که در خصوص سیاست‌های اجتماعی و فرهنگی دولت سخن بگوییم نه این‌که به بیان نظرات شخصی بپردازیم، گفت: این دولت درصدد است فضا را باز کند، بنابراین باید دید چه میزان در این ماموریت خود موفق بوده است.

 

وی تصریح کرد: از ابتدای سال 94 با این‌که قیمت بلیت سینما افزایش 20 درصدی داشته؛ اما تعداد مخاطبان هنر هفتم رشد داشته است که این نشان از این دارد که حال مردم خوب است و وقت بیشتری برای تفریح و استراحت دارند.

 

صابریان مباحث فرهنگی را تنیده در مسائل اقتصادی خواند و بیان کرد: در شش ماه اول سال گذشته شاهد چاپ حدود 33 هزار نسخه کتاب بودیم و این در صورتی است که بسیاری از کشورهای منطقه آماری به مراتب پایین‌تر از این را داشتند به طور مسال عربستان طی یک سال تنها 3900 نسخه کتاب به چاپ رساند.

 

خندان دل، عضو گروه اعتدال و عقلانیت ضمن اشاره به این‌‌‌که گفته‌های ما بر اساس عرف جامعه نیست؛ بلکه بر مبنای شعارهایی است که روحانی پیش از انتخابات داده است، خاطرنشان کرد:  این‌که گفته شود از قوه مجریه نمی‌توان انتظار زیادی داشت، سخن نادستی است؛ چراکه دولت دارای دو وزارتخانه ارشاد و رفاه در خصوص مسائل فرهنگی و اجتماعی است، بنابراین سطح و توان این را دارد که در خصوص این دو مسئله پاسخگو باشد.

 

وی بیان کرد: مقایسه دولت فعلی با دولت گذشته اقدامی شایسته نیست؛ چراکه دولت فعلی با یک سری پتاسیل‌ها و امکانات بر سر کار آمده است.

 

مسائل اقتصادی بر فرهنگ اثرگذار است

 

مجیدی فر، عضو گروه مجادله بار دیگر بر اثبات شدن تاثیرگذاری اقتصادی بر فرهنگ تاکید کرد و گفت: باوجود تمامی فشارهایی که وجود داشت، بازگشایی خانه سینما یکی از اولین اقدامات دولت بود که اقدام مثبتی است.

 

وی افزود: نباید انتظار داشت که یک شبه مسیر پیشرفت و اصلاح طی شود. مگر انقلاب فرانسه یک شبه به نتیجه رسید.

 

عضو گروه مجادله توجه به مسائل اجتماعی را یکی از نقاط قوت این دولت دانست و بیمه زنان خانواده و طرح تحول سلامت،احیای خانه احزاب و غیره را نمونه اقدامات مثبت دولت در این حوزه برشمرد.

 

در بخش دیگری از این مناظره خندان دل، عضو گروه اعتدال و عقلانیت گفت: گروه مقابل تعداد نسخه‌های چاپ شده کتاب در این دولت را طی شش ماه سال گذشته مثبت خواند؛ اما در واقع دولت تنها با چاپ کتاب‌های دینی درصدد است آمار بالای چاپ کتاب در کشور را نشان دهد.

 

وی عدم حمایت دولت از معاونت زنان و معاونت حقوق اقلیت‌ها را یکی از نقاط ضعف دولت در مسائل اجتماعی خواند و گفت: یکی از روزنامه‌ها اقدام به توهین به معاونت زنان ریاست جمهوری می‌کند و دولت باز هم اجازه ادامه فعالیت به این رسانه را می‌دهد، البته ما موافق تعطیلی روزنامه نیستیم؛ اما باید از این معاونت حمایت می‌شد.

 

لازم به ذکر است، گروه اعتدال و عقلانیت با کسب بیش از 490 امتیاز پیروز مناظره شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار