به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حسین یوسفی امروز در مرحله نهایی مسابقات مناظرات دانشجویان ایران مرحله استانی با اعلام این خبر که امروز با حضور دو تیم «فریاد زندگی» و «ساتراپ» مرحله نهایی این مسابقات برگزار میشود، گفت: این مسابقات با حضور تیم 24 تیم در سطح خراسان رضوی از شنبه 18 اردیبهشت ماه برگزار و امروز خاتمه یافت.
وی با بیان این نکته که این مسابقات از شنبه گذشته مسابقات آغاز شد، تصریح کرد: در دو روز اول مرحله مقدماتی مسابقات را برگزار کردیم که در آن دو روز تکلیف 12 تیم مرحله دوم مشخص و پس از آن تکلیف شش تیم و دو تیم نهایی مشخص شدند.
مسئول سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ضمن بیان این موضوع که هر تیم دارای چهار شرکت کننده بود، بیان کرد: به طور کلی حدود 96 دانشجو در این مسابقات به همراه جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاهها حضور یافتند.
یوسفی ادامه داد: همچنین در هر دوره از مسابقات سه داور حضور داشت که به طور کلی در طول مسابقات 72 جایگاه داوری در نظر گرفته شد.
وی ضمن اشاره به این موضوع که فراخوان شرکت در این مساقات از فروردین ماه سال جاری اعلام شد، خاطرنشان کرد: در این دوره کمترین تعداد قرعه کشی جهت انتخاب موضوع را داشتیم و اکثر گروهها نظرات خود را در رابطه با موضوعات مطرح شده بیان کردند. بنابراین فرصت خوبی برای تحقیق و پژوهش میان دانشجویان به وجود آمد.
مسئول سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی شعار این مناظرات را مناظره برای یادگیری خواند و ادامه داد: از این 24 تیم تنها حدود شش تیم از خارج از دانشگاه فردوسی شرکت کردند که این نشان از اهمیت دادن این دانشگاه به برگزاری این مسابقات است.
یوسفی شرکت تعداد بانوان در این دوره را نسبت به دورههای سابق بیشتر ارزیابی کرد و گفت: در این دوره نسبت به دورههای گذشته تعداد دانشجویانی که از رشتههای علوم انسانی شرکت کردند کاهش یافت که این مسئله نشان از این دارد که دانشجویان رشتههای منهدسی نیز علاقمند به حضور در این مناظرات هستند.
وی با اشاره به این نکته که برای این دوره 50 موضوع جهت رقابت انتخاب شده است، ادامه داد: «تعامل سازنده با قدرتهای جهانی و دستیابی به توافق هستهای در راستای اقتصادی مقاومتی است»، «قوانین جاری در کشور در افزایش خشونت علیه زنان تاثیر بسزایی دارد»، «کمپین خرید خودروی صفر اقدامی صحیح از سوی مردم در راستای ارتقاء کیفیت خودرو داخلی بود»، «عملکرد دولت یازدهم در عرصههای فرهنگی و اجتماعی»، «عملکرد مثبت و قابل دفاع است، پس از توافق هستهای، رسیدن به برجام داخلی با توجه به شرایط کنونی، ضرورتی غیرقابل انکار است»، «انتشار دقیق آمار بسیاری از بیماریهای عفونی مانند ایدز، گام موثری است در جهت جلوگیری از افزایش مبتلایان به این بیماری است»، « دین بهترین پشتوانه برای اخلاق است» و « در کار فرهنگی دین داری و تعهد بر تخصص ارجحیت دارد» از جمله موضوعاتی است که تیمها به شکل موافق و مخالف در خصوص آن به مناظره پرداختند.
مسئول سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در خصوص قوانین شرکت در این مناظرات بیان کرد: امتیازات دو گروه شرکت کننده از 600 امتیاز خواهد بود و هر تیمی که بیشترین امتیاز را کسب میکرد پیروز میدان بود.
یوسفی افزود: هر تیم اجازه داشت شش دقیقه طرح بحث کند، پس از آن دو زمان سه دقیقهای دفاع و در نهایت یک زمان چهار دقیقهای جمع بندی داشت.
وی تصریح کرد: هر تیم از دو گروه مناظره کننده و محقق تشکیل میشد که گروه محقق اجازه داشت تنها در زمان دفاع گروه مقابل از طریق دو برگه به هم تیمی خود کمک کند.
مسئول سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تاکید کرد: هیچ کدام از تیمها در طول مناظره اجازه استفاده از موبایل و تبلت را نداشتند.
لازم به ذکر است، در این دوره تیم دانشجویی «فریاد زندگی» پیروز میدان شد و به مرحله بعد راه یافت.