کد خبر:۵۰۸۵۱۸
مناظره دانشجویی- ۵؛

انتخاب الموذن: هیچ ضرورت غیر قابل انکاری برای برجام داخلی وجود ندارد/ ابراهیمی: افزایش ارتباطات فرصت صدور انقلاب را محیاتر کرده است

پنجمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشگاهیان مرحله استان با حضور دو گروه دانشجویی نسل سوم انقلاب و فریاد زندگی به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، نوروز زاده روز گذشته در پنجمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشگاهیان مرحله استان، که به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در خصوص «پس از توافق هسته‌ای رسیدن به برجام داخلی با توجه به شرایط کنونی، ضرورتی غیر قابل انکار است»، به معنا کردن جزء به جزء جمله پرداخت و گفت: توافق هسته‌ای برنامه جامع اقدام مشترک است و منظور از شرایط کنونی یعنی شرایط پس برجام می‌باشد و منظور از برجام داخلی یعنی ایجاد یک فضای آرام و اعتماد بخش در داخل کشور برای کشاندن سرمایه خارجی.

 

عضو گروه فریاد زندگی با بیان این موضوع که رئیس جمهور نخستین بار در نوروز از لفظ برجام داخلی استفاده کرده است، تصریح کرد: برجام داخلی یعنی یک اقدام ملی مشترک در داخلل کشور برجام داخلی اقدما مشترک ملی در داخل کشور جهت ایجاد وحدت و آشتی درونی.

 

وی تاکید کرد: ما برای پیشبرد اهداف خود در برجام خارجی نیازمند کاهش شکاف بین دولت و ملت و افزایش اعتماد در درون هستیم.

 

چه ارتباطی بین برجام داخلی و خارجی است؟

 

انتخال الموذن، عضو گروه نسل سوم انقلاب بیان داشت: چه شرایطی پس از برجام به وجود آمده که ما در داخل نیازمند ایجاد یک برجام داخلی شده‌ایم و بیان می‌کنیم رسیدن به یک برجام داخلی ضرورتی غیر قابل انکار است.

 

وی با بیان این مطلب که الفاظ دارای معنا هستند به همین دلیل باید توجه کنیم که چه می‌گوییم، تصریح کرد: دوستان گفتند رئیس جمهور در نوروز از لفظ برجام داخلی نام برده است، در حالی که وی در یزد و درشهر یزد از لفظ برجام دوم برای داخل استفاده کرد و نه از برجام داخلی. تغییر ماهیت لفظ ایجاد اشکال می‌کند.

 

عضو گروه نسل سوم انقلاب با طرح این پرسش که آیا رابطه علی و معلولی خاصی بین برجام داخلی و خارجی وجود دارد، بیان کرد: چنانچه در این رابطه علت و معلولی وجود ندارد، این رابطه از اساس زیر سوال است.

 

افزایش سرمایه گذاری خارجی یکی از نتایج برجام است

 

در ادامه عاتکه ابراهیمی، عضو گروه فریاد زندگی در خصوص ارتباط بین برجام داخلی و خارجی، گفت: برجام باعث شده با تعدادی از کشورهای خارجی که پیش از این با آنان ارتباطات گسترده نداشتم، ارتباطمان افزایش یابد و این افزایش قدرت نفوذ می‌طلبد که ما در داخل فضایی را ایجاد کنیم که سرمایه گذار خارجی با اطمینان وارد این کشور شود.

 

وی ادامه داد: حتی چنانچه طرف خارجی نیز به قرار داد پایبند نباشد، در داخل کشور باید به قدری وحدت و اتحاد وجود داشته باشد که بتوانیم در مقابل آنان یک مقابله ملی کنیم.

 

عضو گروه فریاد زندگی افزایش سرمایه گذاری خارجی را یکی از نکات مثبت برجام خواند.

 

بیجاری در ادامه این مناظره تصریح کرد: حتی چنانچه این برجام به نتیجه برسد، سرمایه گذاری خارجی در کشور تا حدی می‌تواند انجام شود، قانون اساسی ما جلوی سرمایه گذاری بیش از حد خارجی خواهد گرفت به دلیل تبعات که به دنبال دارد.

 

عضو گروه نسل سوم انقلاب ضمن اشاره به این مطلب که متاسفانه برجام خارجی هیچ تاثیری بر داخل نداشته است، تاکید کرد: چین وقتی توانست وارد تجارت جهانی شود که ایدئولوژی زدایی کرد ما نیز چنانچه بخواهیم وارد تجارت جهانی شویم باید اساس نظام و قانون اساسی خود را کنار بگذاریم.

 

ایران توان تولید خود را از دست نخواهد داد

 

نوروز زاده خطاب به بیجاری گفت: حرف از قانون اساسی و مقابله آن با سرمایه گذاری خارجی زدید؛ اما نگفتید که کدام بند قانون اساسی چنین گفته است.

 

وی تاکید کرد: لازم نیست ایران توان تولید خود را از دست بدهد. سرمایه گذاری خارجی انجام می‌شود بدون این‌که ما قدرت تولید خودمان را از دست بدهیم.

 

عضو گروه فریاد زندگی ادامه داد: ما امروز با کشور عراق ارتباطات تجاری داریم به طور مثال اقلام غذایی به این کشور می‌فرستیم و در مقابل آن دفتر مشق وارد می‌کنیم که نشان دهنده انتخاب هوشمندانه ما است.

 

نوروز زاده خاطرنشان کرد: چنانچه ما می‌توانیم در خارج از کشور با آمریکا که دشمن محسوب می‌شود می‌توانیم پای میز مذاکره بنشینیم، قطعا خواهیم توانست در داخل نیز پای میز مذاکره بنشینیم.

 

وی بیان داشت: قرار نیست کسی از آرمان‌های خود کناره گیری کند.

 

هیچ ضرورت غیر قابل انکاری برای برجام داخلی وجود ندارد

 

در ادامه انتخاب الموذن گفت: گروه مقابل مدام از وحدت ملی سخن می‌گوید، یک مثال از عدم وحدت ملی در کشور بیاورد. آیا اقوام داخلی ایران اعلام استقلال کرده‌اند که مدام گفته می‌شود باید به وحدت برسیم.

 

عضو گروه نسل سوم انقلاب با تاکید بر این نکته که هیچ ضرورت غیر قابل انکاری برای برجام داخلی وجود ندارد، تصریح کرد: به طور قطع در شرایط کنونی رسیدن به برجام داخلی مشکلی از مشکلات کشور را حل نمی‌کند.

 

افزایش ارتباطات فرصت صدور انقلاب را محیاتر کرده است

 

در بخش دیگری از این مناظره ابراهیمی گفت: عدم وحدت داخلی به معنای است نیست که اقوام اعلام استقلال کنند، بلکه منظور این است که بین دولت و ملت اعتماد برقرار شود.

 

عضو گروه فریاد زندگی بیان کرد: افزایش ارتباطات با خارج از مرزها سرزمین فرصت صدور انقلاب برای ما بیشتر محیا می‌کند و چنانچه درصددیم از این فرصت بهره گیریم باید در دوران وحدت وجود داشته باشد.

 

لازم به ذکر است، در پایان گروه فریاد زندگی با کسب بیشترین آرا، در این مناظره پیروز میدان شدند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار