کد خبر:۵۰۸۳۸۶
مناظره دانشجویی-۲؛

یاوری: قوانین موجود در خصوص زنان ضمانت اجرایی ندارد/ قلیلی: قوانین اسلام با توجه به فطرت انسان نوشته شده‌اند

پنجمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشگاهیان مرحله استانی با حضور دو گروه دانشجویی ساتراپ و فرهنگیان به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مهدی رجبی امروز در پنجمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشگاهیان مرحله استانی که به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در خصوص «قوانین جاری در کشور در افزایش خشونت علیه زنان تاثیر بسزایی دارد»، گفت: قوانینی که در جامعه ما وجود دارد برگرفته از مبانی اسلامی است و تمامی مبانی اسلامی بر اساس عقلانیتی است به همین علت تمامی قوانین آن قابل اجرا و صحیح است.

 

وی به قانون گشت ارشاد اشاره کرد و ادامه داد: نیروی انتظامی را موظف می‌دانیم که هر فردی که امنیت روانی و آسایش فرد را با مخاطره مواجه کند، برخورد کند، بانوان بد حجاب یکی از افرادی هستند که این قانون در خصوص آنان صادق خواهد بود؛ بنابراین نباید به این قانون ایراد گرفت، چراکه این زنان امنیت و آرامش روانی جامعه را با مخاطره مواجه می‌کنند.

 

عضو گروه دانشگاه شهید بهشتی مشهد تاکید کرد: معتقدیم که اسلام دانشگاه بزرگی است که علاوه بر زمینه‌های علمی در تلاش است که آنان را در دیگر زمینه‌ها به رشد و تعالی برساند و این دانشگاه برای این‌که دانشجویان این دانشگاه به این رشد و تعالی برسند حدودی را مشخص کرده است که دانشجویانش باید آن حدود را رعایت کنند.

 

رجبی در ادامه به قوانین اسلام در خصوص زنان اشاره و تصریح کرد: طبق قوانین اسلامی، زنان می‌توانند هر زمان که بخواهند مهریه خود را مطالبه کنند و یا این که می‌توانند در خانه دست به سیاه و سفید نزند. حال آیا می‌توان ادعا کرد که اسلام مدافع حقوق زنان نیست؟.

 

طبق آمار 66 درصد زنان کشور گرفتار خشونت شده‌اند

 

در ادامه محمدیان گروه مقابل را خوانش دوباره گذاره مورد بحث دعوت کرد و گفت: متاسفانه گروه دانشگاه شهید بهشتی در خصوص گذاره مورد بحث مناظره نمی‌کند. طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده که 66 درصد زنان کشور به خشونت دیده‌اند و از این میان تنها یک سوم‌شان  شکایت کرده‌اند.

 

عضو گروه ساتراپ با یادآوری این نکته که همچنین بر اساس تحقیقی که چندی پیش در دانشگاه فردوسی صورت گرفته است، مشکلات مالی خانواده نیز یکی از عوامل خشونت علیه زنان می‌باشد، به اصلاحات صورت گرفته در برخی قوانین اشاره کرد و ضمن کافی نداستن آن اصلاحات، بیان داشت: متاسفانه علی رغم اصلاحاتی که قانون صورت گرفته است هنوز نقص‌های بسیاری در آن مشاهده می‌شود که این نقص‌ها باید مورد توجه قرار گیرند.

 

عضو گروه موافق گذاره مورد بحث تشتت آرا را  یکی دیگر از ایرادات قانون خواند و به حقوقدانان پیشنهاد کرد: بهتر این است که در حین تصویب قانون از کارشناسان امر نیز استفاده شود تا کمتر شاهد قوانین نادرست باشیم.

 

قوانین اسلام با توجه به فطرت انسان نوشته شده‌اند

 

قلیلی، عضو گروه دانشگاه شهید بهشتی در خصوص موضوع مورد بحث بیان داشت: قوانین اسلام با توجه به این‌که بر مبنای فطرت انسان هستند؛ بنابراین به خوبی می‌دانند که چه مسائلی برای انسان مفید و چه مسائلی مضر است.

 

وی ضمن اشاره به این موضوع که در قوانین جمهوری اسلامی تا حدودی مبانی رعایت شده است، خاطرنشان کرد: به طور مثال بسیار مشاهده شده که کشورهای غربی علی رغم داشتن ادعای پیشرفت و رشد و توجه به زنان، آنان را به خدمت سربازی اعزام می‌کنند؛ اما این قانون در این وجود ندارد و در برخی از کشورها زنان راتنها مردان را به خدمت سربازی اعزام می‌کنند.

 

قلیلی یادآور شد: خوشبختانه بسیاری از قوانینی که در گذشته نوشته شده است، امروز مورد اصلاح قرار گرفته است.

 

متاسفانه قوانین موجود ضمانت اجرایی ندارند

 

یاوری، نماینده گروه ساتراپ در ادامه این مناظره دانشجویی به بحث ضمانت‌های اجرایی قوانین اشاره کرد و گفت: قوانین بسیاری در خصوص منع خشونت علیه زنان بیان شده است که متاسفانه ضمانت اجرایی لازم را ندارد.

 

علت اذن پدر برای ازدواج دختر

 

در ادامه رجبی، عضو گروه فرهنگیان در خصوص قانون ازدواج در ایران و علت اذن پدر برای ازدواج دختر بیان کرد: در آمریکا 96 درصد دخترانی که با پسران رابطه دارند تمایل به ازدواج با آنان را دارند؛ اما تنها چهار درصد پسران تمایل به ازدواج دارند. به همین دلیل در قانون ما اذن پدر را شرط برای ازدواج دختر قرار داده‌اند تا از احساسی شدن ازدواج‌ها جلوگیری کنند.

 

وی در خصوص مسئله همسر دوم و ازدواج موقت نیز خاطرنشان کرد: تازمانی که بانوان تن به ازدواج دوم بدهند ازدواج دوم وجود خواهد داشت. چنانچه به درستی به نیاز انسان توجه نشود معضل عرضه وجود خواهد داشت و در این صورت است که مردان نسبت به زنان خود تمایلی نشان نمی‌دهند و در نهایت بنیان خانواده از هم می‌پاشد.

 

لازم به ذکر است، در پایان گروه ساتراپ از دانشگاه فردوسی مشهد با کسب بیشترین امتیاز پیروز میدان شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار