اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد کافی امروز در دومین جشنواره ملل که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به این نکته که دانشگاه فردوسی مشهد دومین دانشگاهی است که اقدام به برگزاری جشنواره فرهنگی ملل کرده است،گفت: در حال حاضر حدود 18 کشور در این جشنواره حضور به هم رساندهاند.
وی با اشاره به این مطلب که افتخار میکنیم که علاوه بر دانشجویان ایرانی از 17 ملیت دیگر نیز در این دانشگاه تحصیل میکنند، خاطرنشان کرد: رسالت این دانشگاه به عنوان یک مرکز بین المللی ایجاد همرایی، دوستی جهت برقراری رابطه با دیگر کشورهای جهان به ویژه کشورهای همسایه میباشد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد بر نقش پر رنگ کشورهای همسایه در رشد و اعتلای تمدن بشری و اعتلای علمی جهان تاکید و تصریح کرد: همان گونه که شاهد هستید بسیاری پیامبران بزرگ در این منطقه جغرافیایی مبعوث و بسیاری از کشفیات بسیار بزرگ علمی نیز در این منطقه از جهان اتفاق افتاده است.
کافی ادامه داد: البته اگرچه در سده گذشته این منطقه نتوانسته در صحنه جهانی نقش آفرین باشد؛ با توجه به همگرایی و تاکید و صمیمیت و دوستی قطعا خواهیم توانست جایگاه خود را در جهان به دست آوریم.
وی با اشاره به این موضوع که تعریف دهکده جهانی برای دنیا، قرائت ما را از فرهنگ متفاوتتر کرده است، بیان کرد: امروز علم به قدری گسترش یافته که بیان آنچه که در کتابهاداشتن آنچه که در کتابها است به تنهایی علم محسوب نمیشود، بلکه حتی دستور پخت غذایی در یک گوشه از این دنیا میتواند علم محسوب شود.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در پیان ضمن تاکید بر این نکته که تمام تلاش خود برای ترویج پیام دوستی و مودت خواهیم کرد، گفت: خانواده دانشگاه فردوسی مشهد متشکل از 18 ملیت است که تمامی این دانشجویان در اداره امور دانشگاه مشارکت گسترده دارند.
در ادامه این مراسم سعید سرابی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به نقش دانشگاه فردوسی مشهد در تبادل فرهنگ میان کشورهای همسایه اشاره و بیان کرد: دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان معتبرترین دانشگاه این منطقه میتواند در سال 2017 منشاء اثر باشد.
وی تصریح کرد: هر چه به شرایط خاص منطقهای خود نگاه میاندازیم، متوجه اهمیت سال 2017 و فرصتی که این سال برای گفتوگو بین تمدنهای منطقه در اختیار ما میگذارد، میشویم.
سرابی در پایان خواستار شد: امید است دانشگاه فردوسی مشهد در سال 2017 نیز اقدام به برگزاری چنین چشنوارهای کند.
لازم به ذکر است دومین جشنواره فرهنگی ملل امروز با هدف آشنایی دانشجویان با فرهنگ، آداب و رسوم و صنایع دستی کشورهای مختلف و با حضور جمعی از مسئولان استانی و نمایندگان کنسولگریهای کشورهای همسایه در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد افتتاح و فردا 21 اردیبهشت ماه با حضور برخی از مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به پایان میرسد.
در این جشنواره 17 ملیت اقدام به معرفی فرهنگ، آداب و رسوم و غذاهای خود میکنند.
بخش مسابقات این جشنواره، شامل چهار بخش در زمینههای هنرهای تجسمی، متون ادبی، صنایع دستی و غذای ملل و طرحهای پژوهشی است که بخش طرحهای پژوهشی با محوریت انجام فعالیت علمی به زبان فارسی، مقاله علمی پژوهشی، طرح پژوهشی متناسب با موضوعات علمی برگزار میشود و بخش صنایع دستی و غذای ملل شامل صنایع دستی، لباس بومی و غذاهای محلی است.
همچنین متون ادبی در بخشهای داستان کوتاه، شعر، انشا نویسی برگزار میشود و برگزاری بخش هنرهای تجسمی با محوریت عکاسی، نقاشی، کاریکاتور، فیلم کوتاه، پویانمایی، فیلم موبایل، از دیگر قسمتهای بخش مسابقات دومین جشنواره فرهنگ ملل است.
کارگاه آموزشی این جشنواره نیز در دو بخش کارگاههای قبل از جشنواره و کارگاههای همزمان با برگزاری جشنواره منعقد میشود و بخش گردشگری دومین جشنواره فرهنگ ملل، از دیگر بخشهای جانبی این جشنواره است که برای آشنایی دانشجویان با بافت روستایی، حرم مطهر، آرامگاه فردوسی و دیگر مکانهای تاریخی و تفریحی درنظر گرفته شدهاست.
لازم به ذکر است، اولین دوره جشن روز ملل به همت اداره دانشجویان بین الملل و با حضور هیئت رئیسه دانشگاه، سرکنسولهای کشورهای مدعو و ۶۰۰ دانشجوی غیر ایرانی در هفتم اسفندماه ۱۳۹۳ در آمفی تئاتر دانشکده علوم برگزار شد.