به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو رحمت الله حافظی عضو شورای شهر تهران عصر امروز در همایش مبارزه با مفاسد اقتصادی که به میزبانی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد تصریح کرد: مدعی هستیم قانون اساسی و نظاممان مبتنی بر شریعت است این مزیتی است که دیگر کشورها ندارند ولی ما از آن بهره مند هستیم.
وی افزود: جایی که رانت در آن پیش بینی می شود و تمرکز داریم دستگاه های دولتی هستند. این تمرکز فساد یک سری مشکلات برای ما ایجاد می کند. سرمایه عظیم ما غیر از نیروی انسانی املاک و مستغلات است. ابرپروژه ها را افراد خاصی غیر از مردم اجرا می کنند که فرارهای مالیاتی نیز عمدتا در این بخش است.
عضو شورای شهر تهران ضمن اشاره به فرمان 8 ماده ای مقام معظم رهبری در سال 80 مبنی بر مبارزه با مفاسد اقتصادی اظهار داشت: در این فرمان ذکر شده است که کارها را باید به افراد سالم و پاک سپرد و هم چنین باید زیرساخت هایی اجرا شود که افرادی که ابر پروژه ها را انجام می دهند و فرار مالیاتی می کنند حق را پرداخت کنند.
حافظی با تاکید براینکه از لحاظ قانونی مشکلی نداریم اضافه کرد: اصل 142 قانون اساسی مربوط به ثبت دارایی های مقامات ارشد کشور است شاهد هستیم چند سال از این قانون در مجمع تشخیص مصلحت نظام بر روی زمین مانده است مشکل ما این است که عزم و اراده برای اجرای قانون نداریم و بعضا کسانی که در راس امور هستند اعتقاد دارند بخشی از فساد خوب است و باید باشد.
وی در مورد راهکارهای مبارزه با فساد نیز اذعان داشت: اولین راهکار فرهنگ سازی است. حساسیت مردم به خاطر بمباران اخبار فساد اقتصادی از بین رفته است. باید حاکمیت نیز افرادی که مطالبه گر بر مسائل اقتصادی هستند کمک کنند.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: راهکار دوم شفافیت اقتصادی است چرا نباید بودجه و نحوه عملکرد آن در دسترس مردم قرار گیرد؟ بایستی دیوان محاسبات جایی که برخورد کرده را به افکار عمومی اطلاع دهد این کار بازدارنده است من خودم گزارش تلفیق سال 90 شهرداری تهران را شرم می کنم نگاه کنم به خاطر این که این گزارش بسیار افتضاح است.
حافظی در مورد رسانه ای شدن اخبار فساد از دید مردم بیان داشت: از یک منظر رسانه ای شدن اخبار فساد برای افکار عمومی تیغ دو لبه است ولی من معتقدم مرگ یک بار و شیون. یک بار اینقدر مخفی کرده ایم که الان برای شفاف سازی دچار بحران شده ایم باید این مسائل شفاف باشد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اول از همه خودمان این بلای فساد را بر سر خود آورده ایم باید برخورد قاطع را با متخلف انجام دهیم و در کنار آن زیرساخت ها را درست کنیم مخفی کردن فساد اعتماد را از بین می برد الان زمانی است که وقتی حادثه ای مثل منا اتفاق می افتد ۳۰ ثانیه بعد همه باخبر می شوند و دیگر نمی شود چیزی را قایم کرد شاید مدیری با گردن کلفتی بتواند سازمان خود را اداره کند اما به محض رفتن از آن سازمان همه چیز معلوم می شود.